Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarı Anıtkabir’i ziyaret etmek için hangi günleri ve hangi saatleri tercih etmelisiniz? Anıtkabir ziyaret saatleri, güncel açılış ve kapanış saatleri hakkında merak edilen önemli noktaları sizler için derledik.

Anıtkabir Ziyaret Saatleri Ne Zaman?

  • 01 Şubat – 14 Mayıs: 09:00 – 16:30
  • 15 Mayıs – 31 Ekim: 09:00 – 17:00
  • 01 Kasım – 31 Ocak: 09:00 – 18:00

Anıtkabir’in ziyaret saatleri dönemsel olarak değişiklik göstermekte olup 01 Şubat – 14 Mayıs tarihleri arasında 09:00 – 16:30, 15 Mayıs – 31 Ekim tarihleri arasında 09:00 – 17:00 ve 01 Kasım – 31 Ocak tarihleri arasında 09:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaretlere açıktır.

Anıtkabir, hafta sonları, milli bayramlar ve dini bayramlar da dahil olmak üzere her zaman, haftanın her günü ziyaretlere açıktır.

Anıtkabir Ziyaret Saatleri: Güncel Açılış ve Kapanış Saatleri

Anıtkabir Açılış Saati Ne Zaman?

Anıtkabir Kaçta Açılıyor? Anıtkabir her gün saat 09:00 itibarıyla ziyaretlere açılmaktadır. Ziyaretçiler, 09:00’dan itibaren Anıtkabir’i ziyaret edebilirler.

Anıtkabir Kapanış Saati Ne Zaman?

Anıtkabir Kaçta Kapanıyor? Anıtkabir’in kapanış saati dönemsel olarak değişiklik göstermekte olup 01 Şubat – 14 Mayıs tarihleri arasında 16:30, 15 Mayıs – 31 Ekim tarihleri arasında 17:00 ve 01 Kasım – 31 Ocak tarihleri arasında 18:00 itibarıyla ziyaretlere kapanmaktadır.

Anıtkabir Hangi Günler Açık?

Anıtkabir, haftanın her günü ziyaretlere açıktır. Ziyaretçiler; pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günlerinin tümünde Anıtkabir’i ziyaret edebilirler.

Anıtkabir Hafta Sonu Açık mı?

Evet, Anıtkabir hafta sonu ziyaretlere açıktır. Ziyaretçiler cumartesi ve pazar günlerinde de Anıtkabir’i ziyaret edebilirler.

Anıtkabir Resmi Tatillerde Açık mı?

Evet, Anıtkabir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gibi milli bayramlar ve Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı gibi dini bayramlar da dahil olmak üzere tüm resmi tatillerde ziyaretlere açıktır.

Bir sonraki resmi tatilde Anıtkabir’i ziyaret etmek isterseniz 2024 Resmi Tatiller Listesi içeriğimizden de destek alabilirsiniz.

Anıtkabir Ziyaret Ücretli mi?

Hayır, Anıtkabir’e ve Anıtkabir’in içinde bulunan Anıtkabir Müzesi’ne girişler her zaman tamamen ücretsizdir. Ziyaretçiler, hiçbir ücret ödemeden Anıtkabir’i ve Anıtkabir Müzesi’ni ziyaret edebilirler.

Anıtkabir Ziyaret Saatleri: Güncel Açılış ve Kapanış Saatleri

Anıtkabir Hakkında

Anıtkabir, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara Anıttepe’deki anıt mezarıdır. Ayrıca İsmet İnönü’nün kabri de Anıtkabir’dedir.

Anıtkabir’in üzerinde bulunduğu Anıttepe, eskiden gözlem istasyonunun bulunması nedeni ile Rasattepe olarak bilinirdi.

Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 tarihinde vefat ettikten sonra naaşı, anıt mezarın inşasına dek Ankara Etnografya Müzesi’nde muhafaza edilmiştir.

Anıtkabir, İsmet İnönü

1944 yılında başlanan yapım süreci 1953 yılında tamamlanmış olup Atatürk’ün naaşı 10 Kasım 1953 tarihinde düzenlenen törenle Anıtkabir’e nakledilmiştir. 1973 yılında vefat eden İsmet İnönü’nün mezarı da Anıtkabir sınırlarında bulunmaktadır.

Anıtkabir Ziyaret Saatleri: Güncel Açılış ve Kapanış Saatleri

Anıtkabir, 750.000 m² alana kuruludur ve Barış Parkı ve Anıt Bloku olarak iki bölüme ayrılır. Anıt Bloku sırası ile Aslanlı Yol, Tören Meydanı ve Mozole olarak üç farklı bölüme daha ayrılır.

Anıtkabir Güncel Açılış Saati ve Güncel Kapanış Saati Ne Zaman?

Barış Parkı ise Afganistan, A.B.D., Almanya, Avusturya, Belçika, Çin, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hindistan, Irak, İngiltere, İspanya, İsrail, İsveç, İtalya, Japonya, Kanada, Kıbrıs, Mısır, Norveç, Portekiz, Yugoslavya ve Yunanistan gibi çok sayıda ülkeden getirilen 104 ayrı türden yaklaşık 48.500 adet süs ağacının ve bitkisinin bulunduğu bir alandır.

Anıtkabir Nerededir?

  • Anıtkabir Adres: Turgut Reis Cad. Arzu Apt. No: 3/5 Mebusevleri – Tandoğan / Ankara

Anıtkabir, Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Mebusevleri Mahallesi sınırlarındadır. Ankara’daki pek çok toplu taşıma hattı ile Anıtkabir’e ulaşım sağlanabilir.

Ankara’nın toplu taşıma sistemi Google Maps ile entegre edilmiştir. Google Maps üzerinden Anıtkabir’in konumunu seçerek kullanmanız gereken hattı kontrol edebilir, ayrıca tahmini ulaşım süresini ve maliyetini görüntüleyebilirsiniz.

Ankara için henüz seyahat planlarınızı oluşturmadıysanız Enucuzu.com üzerinden Ankara Uçak Bileti, Ankara Otobüs Bileti ve Ankara Otelleri’ne göz atarak onlarca farklı seçeneği karşılaştırabilir, size en uygun olanı tercih ederek ucuza, taksitli ve indirimli seyahatin tadını çıkarabilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır