Ankara seyahatiniz sırasında lezzetli bir Ankara dönerinin tadına bakmak için en iyi mekanlar neresi? İşte Ankara En İyi Dönerciler listesi!

Enucuzu.com, başta uçak bileti, otobüs bileti ve otel rezervasyonu olmak üzere tüm seyahat ihtiyaçlarınızı tek bir platform üzerinden karşılamanıza ve onlarca farklı seçenek arasından en uygun opsiyonu bularak ucuza, taksitli ve indirimli seyahat etmenize yardımcı olur.

Siz de Ankara’nın ünlü dönercilerini yerinde denemek için Enucuzu.com üzerinden onlarca farklı hava yolu şirketini karşılaştırarak en ucuz Ankara uçak biletini bulabilir; ucuza, taksitli ve indirimli seyahatin tadını çıkarabilirsiniz.

Ankara En İyi Dönerciler Listesi

  • Peçenek Döner
  • Mutlu Lokantası
  • Cici Piknik
  • Hacıbayram Dönercisi Nazım Usta
  • Çankaya Lokantası
  • Özge Piknik
  • Özçelik Aspava

Tabakta et döner. Yanında turşu, soğan ve salata var.

Peçenek Döner

2019 yılında Yılın Döner Markası seçilen Peçenek Döner, Ankara’daki ünlü dönercilerden bir diğeri.  Peçenek Döner, döner hazırlanırken kullanılan etleri Kızılcahamam’da merada yetiştirilen süt danalarının arka but kısmından özel terbiye ile marine ederek hazırlamaktadır.

Peçenek Döner’in şu anda beş farklı şubesi bulunmaktadır:

  • İskitler Şubesi (Merkez Şube): Zübeyde Hanım Mah. Seçim Sok. No: 69 Altındağ / Ankara
  • Balgat Şubesi: Oğuzlar Mah. Barış Manço Cad. No: 1 Çankaya / Ankara
  • Eskişehir Yolu Şubesi: M. Kemal Mah. VIA GREEN İş Merkezi 2079. Cad. No: 2C / 8 Çankaya / Ankara
  • Çayyolu Şubesi: Çayyolu, 2683 Cad. No: 3 E8-E9 Çankaya / Ankara
  • İstanbul Yolu Şubesi: Macun Mah. 187. Cad. No:2 Yenimahalle / Ankara

Peçenek Döner mekanı dışarıdan görünümü, önünde arabalar var.

Peçenek Döner, listemizdeki diğer dönercilerin aksine son dönemlerde şubeleşmeye başlamış olsa da hala ilk günkü lezzetini korumaya devam etmektedir.

Mutlu Lokantası

  • Google İşletme Puanı: 4,6 / 5,0 (1.160)
  • Adres: Remzi Oğuz Artık, Güvenlik Cad. No: 69/D Çankaya / Ankara
  • Google Maps Bağlantısı: Mutlu Lokantası

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Mutlu Lokantası, Ankaralıların lezzetli bir et döner yemek için tercih ettikleri restoranların başında gelmektedir.

1976 yılında İbrahim Hançer ve Osman Akdeniz tarafından kurulan Mutlu Lokantası, o zamandan bu yana aynı adreste hizmet vermektedir.

Mutlu Lokantası Mekan Fotoğrafı, Masalar Var

Bir dönem Vedat Milor’un rehberinde de yer alan Mutlu Lokantası, Ankara’da et döner yemek isteyenlerin kesinlikle denemesi gereken mekanlar arasında yer almaktadır.

Cici Piknik

  • Google İşletme Puanı: 4,2 / 5,0 (2.000)
  • Adres: Kızılay, Kumrular Cad. No: 8 Çankaya / Ankara
  • Google Maps Bağlantısı: Cici Piknik

Kızılay AVM’nin yakınında bulunan Cici Piknik, Ankara dönerinin bilinen adreslerinden biri. Uzun bir süredir küçük bir dükkanda hizmet veren Cici Piknik’te kömür ateşinde pişirilen et döner, ayakta atıştırabileceğiniz şekilde, dürümde servis edilmektedir.

Cici Piknik isimli restoranın dışarıdan görüntüsü

Özellikle öğle saatlerinde uzun kuyruklara sahip olan Cici Piknik, pek çok kişi tarafından Ankara’nın en iyi dönercilerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Siz de Ankara’nın merkezi olarak kabul edebileceğimiz Kızılay’a uğradığınızda Cici Piknik’e bir şans vermek isteyebilirsiniz.

Hacıbayram Dönercisi Nazım Usta

1972 yılında Nazım Usta tarafından kurulan ve Ulus’ta bulunan Hacıbayram Dönercisi, kırk yılı aşkın süredir aynı mekanda hizmet vermektedir.

Hacıbayram Dönercisi Nazım Usta restoranının dışarıdan görüntüsü

Hacıbayram Dönercisi’nde yemek seçenekleri listemizdeki diğer restoranlara kıyasla daha fazladır.

Dilerseniz dönerden önce yayla, mercimek, işkembe ya da paça çorbasının tadına bakabilirsiniz. Döneri tabakta sade bir şekilde alabilir ya da pilav üstü döneri veya iskenderi deneyebilirsiniz. Ayrıca ızgara köfte, tavuk şiş, tereyağlı pilav ve kuru fasulye seçenekleri de bulunmaktadır. Yemekten sonra ise kaymaklı ekmek kadayıfı, tel kadayıf ya da fırın sütlaç isteyebilirsiniz.

Hacıbayram Dönercisi Nazım Usta ile ilgili en önemli eksiklik dönerin kömür ateşinde değil de gaz ocakta pişirilmesi olarak ifade edilmektedir.

Çankaya Lokantası

  • Google İşletme Puanı: 4,3 / 5,0 (1.000)
  • Adres: Güzeltepe, Hoşdere Cad. No: 228-0312 438 D: 24 96 Çankaya / Ankara
  • Google Maps Bağlantısı: Çankaya Lokantası

Çankaya Köşkü’nün ve Botanik Park’ın yakınlarında bulunan Çankaya Lokantası, 1974 yılından bu yana aynı konumda hizmet veren eski bir esnaf lokantasıdır.

Çankaya Lokantası restoranının dışarıdan görüntüsü

Çankaya Lokantası’nda çeşitli türden yemekler ile birlikte lezzetli bir dönerin de tadını çıkarabilirsiniz ancak buranın ağırlıklı olarak döneri ile tanındığını vurgulamak isteriz.

Özge Piknik

  • Google İşletme Puanı: 3,7 / 5,0 (530)
  • Adres: Kızılay, Gazi Mustafa Kemal Blv. No: 17/A Çankaya / Ankara
  • Google Maps Bağlantısı: Özge Piknik

Cici Piknik gibi Kızılay’da bulunan Özge Piknik de Ankara dönerini denemek için gidilebilecek yerler arasında yer almaktadır.

Özge Piknik restoranının dışarıdan görüntüsü, beyaz tabelanın üzerinde mavi şekilde "Özge Piknik" yazıyor. Önde tabureler ve masalar var. İnsanlar restoranın önünde yürüyor.

Özge Piknik ve Cici Piknik sıklıkla birbiri ile kıyaslansa da hangisinin daha iyi olduğu kararı kişiden kişiye değişiklik göstermektedir.

Özge Piknik döneri kömür ateşinde yavaş yavaş pişirmekte ve isteğe bağlı olarak dürüm, ekmek arası ya da tabakta porsiyon olarak servis etmektedir.

Özçelik Aspava

  • Google İşletme Puanı: 4,3 / 5,0 (4.093)
  • Adres: Muhsin Ertuğrul, Belligün Cad. No: 10 Çankaya / Ankara
  • Google Maps Bağlantısı: Özçelik Aspava Hassas

Ankara’daki restoranlardan bahsederken aspavaları es geçmek büyük bir hata olurdu ve Özçelik Aspava, bunlar arasında en tanınmışlarından biri.

Özçelik Aspava başta beyti kebap, domatesli kebap, kuzu şiş, patlıcan kebap, tavuk kanat, urfa kebap, adana dürüm, lahmacun ve kiremitte tavuk gibi farklı türden lezzetleri deneyebileceğiniz ancak aynı zamanda döner dürümü ve iskenderi ile de tanınan bir mekan.

Özçelik Aspava restoranının dışarıdan görüntüsü

Tıpkı aspava konseptinde olduğu gibi Özçelik Aspava da zengin yemek öncesi, yemek sırası ve yemek sonrası ikramlara sahip.

Özellikle de farklı türden yemekler yemek isteyen bir arkadaş grubu ile birlikte iseniz Özçelik Aspava’ya şans vermek isteyebilirsiniz.

Sonuç

Bu listemizde En İyi Ankara Dönercileri ile karşınızdaydık. Ankara’nın dört bir yanında gidenleri kendine hayran bırakan çok sayıda dönerci bulunmaktadır. Ayrıca En İyi İzmir Dönercileri listemize göz atmayı da unutmayın.

Enucuzu.com, başta uçak bileti, otobüs bileti ve otel rezervasyonu olmak üzere tüm seyahat ihtiyaçlarınızı tek bir platform üzerinden karşılamanıza ve onlarca farklı seçenek arasından en uygun opsiyonu bularak ucuza, taksitli ve indirimli seyahat etmenize yardımcı olur.

Siz de Ankara’nın ünlü dönercilerini yerinde denemek için Enucuzu.com üzerinden onlarca farklı hava yolu şirketini karşılaştırarak en ucuz Ankara uçak biletini bulabilir; ucuza, taksitli ve indirimli seyahatin tadını çıkarabilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır