UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan ve Bergama Zeus Sunağı ile tanınan Bergama Müzesi, Berlin’in Müzeler Adası’ndaki beş ana müzeden biridir.

Peki Bergama Müzesi neler sunuyor, özellikleri neler, önemi nedir, çalışma ve ziyaret saatleri ne zaman, giriş ücreti ne kadar, nerede ve nasıl gidilir?

Berlin ziyaretinizde yapılması gereken aktiviteleri daha ayrıntılı incelemek için Berlin Gezi Rehberi içeriğimize göz atmayı unutmayın!

Henüz uçak biletinizi satın almadıysanız Enucuzu.com üzerinden farklı hava yolu şirketlerini karşılaştırarak en ucuz Berlin Uçak Bileti fırsatlarını bulabilirsiniz.

Berlin Bergama Müzesi: Özellikleri, Ziyaret Saatleri, Giriş Ücreti

Bergama Müzesi Hakkında

  • Bergama Müzesi Nedir? Berlin’deki bir Antik Çağ, Yakın Doğu ve İslam Sanatları müzesidir.
  • Bergama Müzesi Hangi Saatlerde Açık? 09:00 – 19:00 (Pazartesi Kapalı)
  • Bergama Müzesi Nerede? Berlin, Almanya’da. Berlin Katedrali’ne yürüme mesafesinde.

!! Bergama Müzesi, planlı bakım çalışmaları kapsamında Ekim 2023’ten itibaren ziyaretlere kapatılmıştır. Müzenin 2027 yılının ilk yarısından itibaren kademeli olarak ziyaretlere açılması ancak çalışmaların 2037 – 2043 yılına kadar sürmesi beklenmektedir.

Das Panorama (Pergamon 360) ziyaretçi kabulune devam etmektedir. Lütfen ziyaretiniz öncesinde resmi duyuruları ve güncel koşulları kontrol edin.

Bergama Müzesi (Alm. “Pergamonmuseum”; İng. “Pergamon Museum”), Berlin’deki Müzeler Adası’nda bulunan beş ana müzeden biridir.

  • Bergama Müzesi (Das Pergamonmuseum)
  • Eski Müze (Das Alte Museum)
  • Yeni Müze (Das Neue Museum)
  • Eski Ulusal Galeri (Die Alte Nationalgalerie)
  • Bode Müzesi (Das Bode-Museum)

Berlin Müzeler Adası Haritası

Bergama Müzesi üç farklı bölümden oluşmaktadır:

  • Klasik Antik Çağ Koleksiyonu (Antikensammlung)
  • Antik Yakın Doğu Müzesi (Vorderasiatisches Museum)
  • İslam Sanatı Müzesi (Museum für Islamische Kunst)

Klasik Antik Çağ Koleksiyonu, Yunanistan’da Olimpia ve Sisam, Türkiye’de Pergamon, Milet, Priene, Magnesia ve Didyma ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nde belirli bölgelerde yapılan kazılarda ortaya çıkmış eserlerden oluşmaktadır.

Bu eserler arasında en popüler olanlar Bergama Zeus Sunağı, Milet Pazar Yeri Kapısı, İştar Kapısı ve Mşatta Sarayı olarak sıralanabilir.

Ayrıca (M.Ö 8. yy. – M.Ö 5. yy.) Arkaik Dönem’den ve (M.Ö. 4. yy. – M.Ö. 1. yy.) Helenistik Dönem’den kalma çok sayıda yapı, heykel, yazıt, mozaik, bronz, mücevher ve çömlek de bulunmaktadır ancak bu tür eserlerin bazıları Bergama Müzesi ile Eski Müze arasında paylaştırılmıştır.

Bergama Zeus Sunağı (Pergamon Altar), M.Ö. 2. yüzyılda inşa edilmiş 35,74 metre derinliğinde ve 33,4 metre derinliğinde anıtsal bir yapıdır.

Berlin Bergama Müzesi - Bergama Zeus Sunağı

Taban, Yunan mitolojisindeki Gigantlar olarak da bilinen Devler ile On İki Olimposlu olarak da bilinen Yunan tanrıları arasındaki savaşı gösteren kabartmalı bir friz ile süslenmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti özellikle de Bergama ve Milet sınırlarında elde edilen çeşitli eserlerin Almanya’ya yasal bir şekilde görütülmediğini öne sürmüş, bu eserlerin ülke sınırlarına iade edilmesini istemiştir.

Bu eserlerden birisi de Bergama Zeus Sunağı’dır.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın internet sitesindeki Bergama rehberinde de “Zeus Sunağı 1897 yılında Almanya’ya kaçırılmıştır.” ifadeleri kullanılmaktadır.

Türkiye ile Almanya arasındaki iade diyalogları 1991 yılından bu yana sürmektedir.

Antik Yakın Doğu Müzesi başta Asur, Sümer ve Babil kültürüne ait olmak üzere çok sayıda nesne, yapı, kabartma ve takı içermektedir. İştar Kapısı, Antik Yakın Doğu Müzesi’ndedir.

İslam Sanatı Müzesi (Museum für Islamische Kunst) - Berlin Bergama Müzesi

İslam Sanatı Müzesi’nde ise 7. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar olan dönemde İslam kültürünün bir parçası olan çeşitli eserler sergilenmektedir.

Müzede, kalıcı serginin yanı sıra İslam dünyasından Nakş ve Türk Lokumu gibi nispeten daha modern simgeler de sergilenmektedir.

Das Panorama - Berlin Bergama Müzesi

Bergama Müzesi’nin ikonik parçalarından birisi olan Das Panorama, Hadrienus (117 – 138) yönetimi altındaki Roma İmparatorluğu’nun ışıltılı dönemini ve önemli başyapıtlarını yeniden canlandıran 360 derecelik modern bir panoramik tablo sunmaktadır.

Bergama Müzesi Ziyaret Koşulları

  • Ziyaret Günleri: Pazartesi Hariç Her Gün
  • Ziyaret Saatleri: 09:00 – 19:00
  • Ziyaret Ücreti: 12,00€ (Yetişkin) / 6,00€ (Çocuk)
  • Erişilebilirlik: Görme ve İşitme Engelliler için Ek Donanım
  • Ek Koşullar: Önceden Randevu Alınması Gerekebilir
  • Uyarılar: Bergama Müzesi, planlı bakım çalışmaları kapsamında Ekim 2023’te geçici olarak ziyaretlere kapatılmıştır. Müzenin 2027 yılının ilk yarısından itibaren kademeli olarak ziyaretlere açılması ancak çalışmaların 2037 – 2043 yılına kadar sürmesi beklenmektedir. Das Panorama ziyaretçi kabulune devam etmektedir.
  • Uyarılar: Güncel ziyaret koşulları dönemsel olarak değişiklik gösterebilir. Lütfen ziyaretiniz öncesinde resmi duyuruları kontrol edin.

Bergama Müzesi, pazartesi hariç her gün 09:00 – 19:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Müzeler Adası’ndaki her bir müze için ayrı ayrı giriş ücreti ödemeniz gerekir. Bu ücret müzeye bağlı olarak yetişkinlerde 10,00€ – 12,00€ ve çocuklarda 5,00€ – 6,00€ arasındadır.

Bergama Müzesi için bu ücret 12,00€ (Yetişkin) / 6,00€ (Çocuk) olarak belirlenmiştir. Dilerseniz 19,00€ / 9,50€ karşılığında tüm müzelerde geçerli günlük kombine bilet satın alabilirsiniz.

Müzeler genellikle oldukça yoğun oldukları için her bir ayrıntıyı didik didik etmek istiyorsanız ziyaretinizi birkaç güne bölmeniz yararlı olabilir. Dilerseniz 29,00€ karşılığında üç günlük müze kartı satın alabilirsiniz.

Bergama Müzesi ile ilgili mevcut ziyaret koşulları dönemsel olarak değişiklik gösterebilir. Lütfen ziyaretiniz öncesinde resmi duyuruları ve koşulları kontrol edin. Duyurular, genellikle Berlin Devlet Müzeleri’nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanmaktadır.

Bergama Müzesi Nerededir?

  • Adres: Bodestraße 1-3, 10178 Berlin, Almanya

Bergama Müzesi, Müzeler Adası sınırlarında konumlanmaktadır.

Spree Nehri tarafından çevrelenen Müzeler Adası, Bergama Müzesi ile birlikte diğer bazı önemli müzelere de ev sahipliği yapmaktadır.

Bergama Müzesi, Berlin Katedrali’ne yürüme mesafesindedir.

Bergama Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

  • Metro: U5 hattına bindikten sonra U Museumsinsel durağında inerek Bergama Müzesi’ne ulaşabilirsiniz. Müzeler Adası’nın içinden yürürseniz güzergahınız Berlin Katedrali’nin de üzerinden geçecektir.
  • Tramvay: M4, M5 ya da M6 hattına bindikten sonra S Hackescher Markt durağında inerek Bergama Müzesi’ne ulaşabilirsiniz.
  • Otobüs: Bergama Müzesi çevresinde hizmet veren çok sayıda otobüs hattı bulunmaktadır. Genellikle U Museumsinsel güzergahından geçen otobüslere binmeniz gerekecektir.
  • Brandenburg Kapısı’ndan: Bergama Müzesi, Brandenburg Kapısı’ndan 1,5 kilometre (20 dakika) uzaklıktadır. Unter den Linden üzerinden kısa bir yürüyüş yaparak hem en ünlü meydanlardan birisini keşfedebilir hem de Bergama Müzesi’ne ulaşabilirsiniz.

Berlin’in toplu taşıma sistemi Google Maps ile entegre edilmiştir. Google Maps üzerinden gitmek istediğiniz konumu seçerek kullanmanız gereken hattı kontrol edebilir, ayrıca tahmini ulaşım süresini ve maliyetini görüntüleyebilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır