Alman Federal Meclisi’nin resmi parlamento binası olan Reichstag, Berlin ya da Almanya ziyaretiniz sırasında kesinlikle görmeniz gereken yerlerden birisi. Reichstag Rehberi ile Reichstag hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz!

Peki Reichstag nedir, özellikleri neler, önemi nedir, çalışma ve ziyaret saatleri ne zaman, giriş ücreti ne kadar, nerede ve nasıl gidilir?

Berlin ziyaretinizde yapılması gereken aktiviteleri daha ayrıntılı incelemek için Berlin Gezi Rehberi içeriğimize göz atmayı unutmayın!

Henüz uçak biletinizi satın almadıysanız Enucuzu.com üzerinden farklı hava yolu şirketlerini karşılaştırarak en ucuz Berlin Uçak Bileti fırsatlarını bulabilirsiniz.

Reichstag Hakkında

  • Reichstag Nedir? Alman Parlamento Binası’dır.
  • Reichstag Hangi Saatlerde Açık? Her Gün 08:00 – 00:00
  • Reichstag Nerede? Berlin, Almanya’da. Brandenburg Kapısı’na ve Platz der Republik’e yürüme mesafesinde.

Reichstag, Alman Federal Meclisi tarafından kullanılan resmi parlamento binasıdır. Yapı, ayrıca her beş yılda bir yeni Federal Cumhurbaşkanı’nı seçmek için toplanan Federal Kongre tarafından da kullanılmaktadır.

Reichstag

Reichstag, Alman Mimar Johann Paul Wallot tarafından o dönemin öne çıkan mimari akımlarından birisi olan neo-rönesans tarzında tasarlanmıştır.

1894 yılında inşasına başlanan bina 1894 yılında tamamlanarak kullanıma açılmıştır. O dönemde binada hem Alman İmparatorluğu’na bağlı yasama meclisi hem de Weimar Cumhuriyeti’ne bağlı yasama meclisi bulunuyordu.

Bir dönem Nazi Almanyası tarafından da kullanılan Reichstag, daha sonrasında “Reichstag Yangını” olarak kayda geçecek olan saldırı ya da propaganda amaçlı bir yangının ardından geçici olarak Kroll Opera Binası’na taşıdı.

Reichstag, 1939 ila 1945 yılları arasında süren II. Dünya Savaşı sırasında daha ağır hasar aldı ve sahip olduğu sembolik anlam, onu Berlin Muharebesi sırasında Kızıl Ordu için önemli bir hedef haline getirdi.

Reichstag terimi II. Dünya Savaşı’ndan bu yana Alman Parlamentoları tarafından kullanılmamaktadır çünkü Reichstag terimi imparatorluk ile ilgili iken Bundestag terimi federal yönetim ile ilgilidir.

Önce 1961 – 1964 ardından da 1992 – 1999 yılları arasında önemli yenileme işlemlerine tabi tutulan Reichstag, günümüzde Berlin’in önemli simgeleri arasında yer almaktadır.

Reichstag Rehberi: Özellikleri, Ziyaret Saatleri, Giriş Ücreti

Reichstag, genel kurul salonunun üzerinde bulunan ikonik cam kubbe de hesaba dahil edildiğinde toplam 47 metre yüksekliğe sahiptir.

Kubbede bulunan herkese açık panoramik seyir platformu 360 derece şehir manzarası sunmaktadır. Ayrıca bir adet teras restoranı da bulunmaktadır.

Reichstag Rehberi: Özellikleri, Ziyaret Saatleri, Giriş Ücreti

Burada, bir akşam yemeği eşliğinde panoramik Berlin manzarasının tadını çıkarabilir, Federal Meclis’in toplanma sürecine canlı olarak tanıklık edebilir ya da çeşitli sanat eserlerini inceleyebilirsiniz.

Reichstag Ziyaret Koşulları

  • Ziyaret Günleri: Her Gün Açık
  • Ziyaret Saatleri: 08:00 – 00:00 (21:45 Son Giriş Saatidir)
  • Ziyaret Ücreti: Ücretsiz
  • Erişilebilirlik: Görme Engelliler için Teyp Rehber, İşitme Engelliler için Görsel Rehber
  • Ek Koşullar: Önceden Çevrim İçi Kayıt Formu doldurulmalıdır. Kayıt olmadan yapılan ziyaretler kabul edilmeyecektir.
  • Uyarılar: Güncel ziyaret koşulları dönemsel olarak değişiklik gösterebilir. Lütfen ziyaretiniz öncesinde resmi duyuruları kontrol edin.

Reichstag, her gün 08:00 – 00:00 saatleri arasında ziyarete açıktır ancak son giriş 21:45 ile sınırlandırılmıştır. Bu saatten sonra yapılacak girişlere izin verilmemektedir.

Kubbe ziyareti tamamen ücretsiz olsa da ziyaretten önce kayıt yaptırmak zorunludur. Başvurular çevrim içi form, faks ya da posta yoluyla yapılabilir. Arama ile kayıt yaptırmak mümkün değildir.

  • Çevrim içi Form: Çevrim içi Kayıt Formu
  • Faks: +49 030 227 36436
  • Posta: Deutscher Bundestag, Besucherdienst, Platz der Republik 1, 11011 Berlin

Kayıt için gerekli bilgiler Ad, Soyad ve Doğum Tarihi’dir.

Ziyaretiniz anlık geliştiyse Reichstag yakınındaki ziyaretçi kabul noktası Berlin-Pavillon üzerinden kayıt yaptırmayı deneyebilirsiniz ancak bunun için uygun randevu seçenekleri olmalıdır ve (müsaitlik olsa bile) yine de en erken iki saat sonrasına randevu verilecektir.

Teras Restoranı her gün 09:00 – 17:00 ve 19:00 – 00:00 saatleri arasında hizmet vermektedir ancak Reichstag ziyaretinizden ayrı olarak randevu almanız gerekir.

Randevu için (030) 22 62 99 93 numaralı telefon hattını ya da [email protected] e-posta adresini kullanabilirsiniz.

Reichstag ile ilgili mevcut ziyaret koşulları dönemsel olarak değişiklik gösterebilir. Lütfen ziyaretiniz öncesinde resmi duyuruları ve koşulları kontrol edin. Duyurular, genellikle Alman Federal Meclisi’nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanmaktadır.

Reichstag Nerededir?

  • Adres: Platz der Republik 1, 11011 Berlin, Almanya

Reichstag, Berlin’in merkezi bir noktasında konumlanmaktadır.

Spree Nehri’nin kıyısında bulunan Reichstag, Brandenburg Kapısı’na ve Spree Nehri’nin her iki yakasını birbirine bağlayan çok sayıda kısa köprüden biri olan Marschall Köprüsü’ne yürüme mesafesindedir.

Reichstag’a Nasıl Gidilir?

  • Metro: Reichstag, U5 hattının Bundestag ve Brandenburger Tor durakları arasında bulunmaktadır. Brandenburger Tor durağında inerseniz güzergahınız Brandenburg Kapısı’nın da üzerinden geçecektir.
  • Otobüs: Reichstag çevresinde hizmet veren çok sayıda otobüs hattı bulunmaktadır. Genellikle Brandenburger Tor ya da Reichstag / Bundestag güzergahından geçen otobüslere binmeniz gerekecektir.
  • Brandenburg Kapısı’ndan: Reichstag, Brandenburg Kapısı’ndan 500 metre uzaklıktadır. Platz der Republik Meydanı’na doğru birkaç dakika yürüyerek Reichstag’a ulaşabilirsiniz.

Berlin’in toplu taşıma sistemi Google Maps ile entegre edilmiştir. Google Maps üzerinden gitmek istediğiniz konumu seçerek kullanmanız gereken hattı kontrol edebilir, ayrıca tahmini ulaşım süresini ve maliyetini görüntüleyebilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır