Brugge Gezi Rehberi ile Brugge’da gezilecek yerler, en iyi yemekler, en iyi restoranlar ve diğer çeşitli ipuçlarına ulaşabilirsiniz.

Belçika dendiği zaman akla gelen ilk lokasyon Brüksel olsa da Brugge da Belçika gezginlerinin en çok tercih ettikleri rotalar arasında yer almaktadır.

Brugge, Orta Çağ döneminden kalma ruhun, mimarinin ve yapıların dikkatli bir şekilde korunduğu ve ziyaret edenlerin tarihte adeta küçük bir yolculuğa çıkmış gibi hissettikleri bir kenttir. Kent, tarihi yapıların arasından akan su kanallarından ötürü Kuzeyin Venedik’i olarak da bilinir.

Brüksel’in merkez istasyonundan kalkan trenlerle bir saat gibi kısa bir sürede ulaşabileceğiniz Brugge, bir Belçika seyahatinin olmazsa olmaz parçalarından biridir.

Enucuzu.com üzerinden Brugge için en ucuz uçak bileti seçeneklerine göz atmak için Brugge Uçak Bileti araması yapabilir, onlarca farklı hava yolu şirketinin teklifini karşılaştırarak sizin için en uygun uçak biletini ucuza ve indirimli satın alabilirsiniz.

Ülke Belçika
Bölge Batı Avrupa
Resmi Dil Flemenkçe, Fransızca, Almanca
Para Birimi Euro
Vize Gereksinimleri Schengen Vizesi
Şehir Nüfusu 119,120
İklim Okyanus İklimi (Yıllık Ort: 10.6 °C)
Zaman Dilimi UTC + 2 (CET) / UTC + 1 (CEST)
Trafik Akış Yönü Sağ
Telefon Kodu 032
En Yakın Havalimanı Oostende-Brugge International Airport (25 km)

Brugge Gezilecek Yerler Listesi

  • Markt Meydanı (Grote Markt)
  • Brug Meydanı (de Burg)
  • Brugge Balık Pazarı
  • Beguinage (Begijnhof)
  • Rozenhoedkaai
  • Kanallar ve Köprüler
  • Bizim Leydi Kilisesi (Church of Our Lady)
  • Gentpoort
  • Patates Müzesi (Frietmuseum)
  • Choco Story
  • Dantel Müzesi
  • Kruispoort (Şehir Kapısı)
  • Salvador Katedrali
  • Bira Müzesi
  • Brugge Çan Kulesi (Belfort)
  • Groeninge Müzesi
  • Boniface Bridge (Bonifaciusbrug)
  • Kutsal Kan Bazilikası
  • Saint John Hastanesi
  • Historium Museum
  • Minnewater

Brugge Gezilecek Yerler Listesi

Markt Meydanı (Grote Markt)

Markt Meydanı, kentin merkezi meydanıdır. Yaklaşık bir hektarlık alana yayılmış olan bu devasa meydanda birçok rengarenk bina bulunmaktadır.

Meydandaki en önemli yapıların başında ise 13. yüzyıldan kalma Çan kulesi ve İl Mahkemesi gelmektedir. İl Mahkemesi 19. yüzyılda yıkılıp tekrardan yapılmıştır. Markt meydanında dolaşan birçok faytona da tanıklık edebilirisiniz.

Brug Meydanı (de Burg)

Burası da tıpkı Markt Meydanı gibi şehrin merkez meydanları arasında yer alıyor. Meydanı özel kılan detaylardan biri ise şehrin ilk yerleşim yerlerinden olmasıdır.

Brugge Gezilecek Yerler Listesi

Meydana geldiğinizde sizi görkemli bir belediye binası karşılayacaktır. Belediye binası 14. yüzyılda neo-gotik tarzda inşa edilmiştir. Ayrıca şehrin önemli yapıtlarından olan Kutsal Kan Bazilikası ve Blinde-Ezelstraat köprüsü de burada bulunmaktadır.

Brugge Balık Pazarı (Vismarkt)

Adı her ne kadar balık pazarı da olsa haftanın sadece belirli günleri ve sabah vakitleri deniz ürünleri satılıyor. Buraya gittiğinizde muhtemelen antika ürünlere, çeşitli tablolara ve çeşitli eşyalara tanık olacaksınız. Burada eskiden balıkçılar açık alanda satış yaparmış. Koku sebebiyle 1821 yılında buraya kapalı bir alan inşa edilmiş.

Beguinage (Begijnhof)

Begijnhof Hollanda ve Belçika civarında yaşayan ve hiç evlenmemiş Hristiyan kadınlara deniliyor. Şehrin içindeki Beginhof’ta bu kadınların kurduğu etrafı kapalı bir yerleşim yeri.

13. yüzyıldan beri insanlar bu bölgede yaşamaya devam ediyor ve içerisindeki manastırda ibadet için halen kullanılabiliyor. Begijnhof bölgesine girişler 2 Euro’dur ve haftanın her günü 6.30 ve 20.30 saatleri arası açık.

Rozenhoedkaai

İnternete Brugge yazdığınızda karşınıza çıkan görsellerin bir çoğu Rozenhoedkaai bölgesinde çekilmiştir. Eğer Brugge’a gelirseniz öncelikli olarak görmeniz ve fotoğraf çekmeniz gereken yerlerden biridir çünkü burada kendinizi adeta bir Orta Çağ atmosferinin içerisinde buluyorsunuz.

Kanallar ve Köprüler

Brugge, kanalları ve kanallarında bulunan şahane köprüleri olmadan anılamaz. Şehrin en önemli özelliği kanallarda yürürken kendinizi Orta Çağ döneminde hissetmek. Dilerseniz, ücreti karşılığında kanal turlarına da katılabilirsiniz.

Bizim Leydi Kilisesi (Church of Our Lady)

Bizim Leydi Kilisesi 13. yüzyılın sonlarına doğru inşa edilmiş ve kiliseye 15. yüzyıla kadar çeşitli eklemeler yapılmıştır.

Brugge Gezilecek Yerler Listesi

Kiliseyi özel kılan ise kilisenin 115,6 metre uzunluğundaki kulesidir. Kule dünyanın en büyük üçüncü tuğladan yapılmış kulesidir.

Ayrıca, kilisenin hemen yanında da oldukça önemli olan “Madonna and Child” yani Meryem ve Çocuk heykeli bulunuyor.

İçerisinde oldukça özel işlemeler bulunan bu kiliseye giriş ücretsizdir. Pazar günleri 13.30-17.00 arası açık olan kilise, haftanın diğer günleri 09.30-17.00 saatlerinde açıktır.

Kutsal Kan Bazilikası (Basiliek van het Heilig Bloed)

Kilisenin isminin Kutsal Kan olmasının başlıca sebebi Hz. İsa’ya ait kan lekesinin bulunduğu iddia edilen bir bez parçasının kilisede muhafaza edilmesinden geliyor. Hz. İsa’nın kanının bulunduğu iddia edilen bez parçasının ise haçlı seferlerinde Kudüs’ten getirildiği düşünülüyor.

Brugge Gezilecek Yerler Listesi

Söyletinin yanında kilise öncesinde dönemin kontlarından birisinin evi olarak inşa edilmiş sonrasında kiliseye dönüştürülmüştür. Şimdilerde ise şehrin en önemli yapıları arasında bulunuyor.

Salvador Katedrali (Sint-Salvatorskathedraal)

Salvador Katedrali şehrin en büyük ibadet yerleri arasında olmasının dışında yüzyıllar içerisinde yangın ve savaş sebepleri sebebiyle tekrardan inşa edilmiştir.

Salvador Katedrali (Sint-Salvatorskathedraal)

Yine de ilk haline benzer şekilde ve neo-gotik tarzda inşa edilen bu kilise kesinlikle görülmeye değerdir. Dış tarafı da oldukça görkemli olan bu kilisenin iç kısmında da birçok dini motifleri barındıran tablolar bulunuyor.

Brugge Çan Kulesi (Belfort)

Brugge Çan Kulesi sadece şehrinde değil Belçika’nın da en önemli yapılarından biri olarak kabul ediliyor. 1250 tarihlerinde inşa edilen bina 1280 yılında yangın sebebiyle hasara uğradı, 15. yüzyılda tekrardan yapıldı ve 19. yüzyıla kadar çeşitli eklemeler yapıldı.

84 metre uzunluğundaki bu görkemli kuleye çıkarsanız, şehri oldukça güzel bir şekilde görebilirsiniz. Yine de kuleye çıkmak için 15 Euro ödemeniz gerekiyor.

Boniface Bridge (Bonifaciusbrug)

Şehrin en merkezi yerinde bulunan bu köprü oldukça  meşhur olmasına karşın aslında sıradan bir köprüdür fakat Orta Çağ’ın şehre yansıyan dokusunu ve manzarasını oldukça iyi yansıtıyor. Burada oldukça güzel manzaralara tanık olabilir Orta Çağ Belçikası’nın neo-gotik havasını hissedebilirsiniz.

Groeninge Müzesi (Groeninge Museum)

Groeninge Müzesi, içerisinde Felemenk ve Belçikalı resimlerin sergilendiği bir resim sergisidir.

Bira Müzesi (Bruges Beer Experience)

Belçika dünyaya biraları ile nam salan ülkelerden birisidir. Belçika’da bir sürü aromaya sahip bira bulunuyor. Bira müzesi de Belçika biralarının tarihinden tutun yapım tekniklerine kadar her detayı keşfedebileceğiniz müzeler arasında. Ayrıca, müze turunuz bittiğinde bira tadımı yapabiliyorsunuz fakat aldığınız bilete göre tadabileceğiniz bira sayısı değişkenlik gösteriyor.

Patates Müzesi (Frietmuseum)

Belçika bilindiği üzere kızarmış kova patatesleri ile dünyaya nam salmış bir ülke. Brugge’daki patates müzesi de tam anlamıyla patates kızartmasına ilişkin her şeyi içeren bir müzedir. Müzede, patatesin Peru’da başlayan serüvenine ve Belçika’ya gelişine kadar her aşamaya tanıklık edebilirsiniz.

Choco Story

Belçika denildiğinde patates kızartmasından sonra akla gelenlerden biri de çikolatadır. Choco Story de çikolata sevenlerin gitmesi gereken bir çikolata müzesi. Burada çikolata yapımına ilişkin her türlü detay bulunuyor. Ayrıca, ücreti karşılığında çikolata da deneyebilirsiniz.

Kruispoort (Şehir Kapısı)

Kruispoort, Orta Çağ’da Brugge şehrine girilirken kullanılan geçit kapılarından biridir.

Kruispoort (Şehir Kapısı)

Orta Çağ filmlerinden de aşina olabileceğimiz üzere kanalların üzerinde şehire giriş için açılan kapılar olur. İşte Kruispoort ’ta Orta Çağ filmlerinden tanık olabileceğiniz kapılardan bir tanesidir.

Gentpoort

Gentpoort da tıpkı Kruispoort gibi bir şehre giriş kapısıdır. Kruispoort’a 15 dakika yürüme mesafesindedir.

Saint John Hastanesi (Saint John’s Hospital)

12. yüzyılın ortalarında kurulan bu hastane hem Avrupa’nın hem de dünyanın en eski hastane binaları arasında yer alıyor. Şimdilerde ise heykellerin, resimlerin ve çeşitli envanterlerin yer aldığı bir müzedir.

Historium Bruges

Historium Müzesi şehrin tarihine ilişkin öğeleri barındıran bir müzedir.

Minnewaterpark

Şehrin merkezine 10 – 15 dakika yürüme mesafesinde bulunan bu park alanı, kanallar arasında bulunan ve keyifle vakit geçirebileceğiniz yerlerden. Ayrıca, parka uğramışken Bargebrug köprüsü üzerinden Bargeplein bölgesini de ziyaret edebilirsiniz.

Brugge Yemekleri Neler? Brugge’de Ne Yenir?

  • Moules Frites
  • Patates Kızartması
  • Waterzooi
  • Çikolata
  • Waffel – Gaufre
  • Sirop de Liège
  • Bira

Brugge Yemekleri Neler? Brugge'de Ne Yenir?

Moules Frites

Moules Frites, patates kızartması eşliğinde servis edilen bir midye yemeğidir. Belçika’ya özgü bu yemek içerisinde şarap bulunan bir sosla hazırlanıyor. Brugge’ye gittiğinizde ortaçağ dokusu eşliğinde yiyebileceğiniz en iyi yiyecekler arasında bulunuyor.

Brugge Yemekleri Neler? Brugge'de Ne Yenir?

Waterzooi

Waterzooi, tavukla yapılan içerisinde krema ve çeşitli sebzeler bulunan bir güveç yemeğidir.

Patates Kızartması

Patates Kızartması

Belçika’ya özgü en bilinen sokak yiyeceği muhtemelen kova patateslerdir. Patatesler yağda kızartılır ve tercih ettiğiniz soslarla servis edilir.

Belçika Çikolatası

Belçika Çikolatası

Belçika çikolatası dünyaca ünlüdür. Belçika çikolatasının temel özelliği oldukça yüksek bir kakao oranına sahip olmasıdır.

Waffle

Waffle

Belçika’ya dair diğer ünlü tatlı da waffle’dır. Belçika waffle’ı bilinen klasik waffle’a kıyasla daha yumuşak bir yapıya sahiptir.

Sirop de Liège

Sirop de Liège, Belçika’ya ait bir reçel tarzı bir ürün ve markadır. Elma, armut ve hurma kullanılarak yapılıyor.

Bira

Belçika’nın patatesi, midyesi ve waffle’ları her ne kadar  ünlü olsa da ülke ünlü biraları ile biliniyor. Belçika birasını özel kılan ise hazırlanırken şerbetçi otu ve malt dışında da çeşitli aroma eklenebilmesidir. Öyle ki ülkede bilinen biraların dışında şeftali, vişne ve birçok çeşitli aromada bira bulabilirsiniz.

Brugge En İyi Restoranlar

 

Poules Moules

  • Google İşletme Puanı: 4,3 / 5,0 (2.203)
  • Tripadvisor Puanı: 4,0 / 5,0 (2.133)
  • Fiyatlandırma: Brugge Ortalamasında

Brugge’de midye denildi mi akla ilk gelen yer Poules Moules’tir. Soslu Belçika midyelerinin yanında eski dokuya sahip bu restoranda midye dışında Belçika‘nın meşhur patates kızartması ve çeşitli yemeklerde bulunuyor.

FritBar

  • Google İşletme Puanı: 4,7 / 5,0 (1.193)
  • Tripadvisor Puanı: 4,5 / 5,0 (140)
  • Fiyatlandırma: Brugge Ortalamasında

FritBar, Belçika’ya özel patates kızartmalarını şehirde yiyebileceğiniz en iyi yerler arasındadır. Ayrıca, patates ve sosların dışında burada patatesin üzerine tavuk, et ve türevlerini de koyarak da servis ediyorlar.

Chez Albert Breidelstraat

  • Google İşletme Puanı: 4,6 / 5,0 (1.942)
  • Tripadvisor Puanı: 4,5 / 5,0 (1,652)
  • Fiyatlandırma: Brugge Ortalamasında

Chez Albert, Belçika Waffle’ını yemek için tercih edeceğiniz en iyi yerlerden biridir. Tatlı düşkünlüğünüz yoksa bile Belçika çikolatası ile hazırlanan bu özel waffle’ları deneyebilirsiniz.

De Halve Maan Bira Fabrikası (Huisbrouwerij De Halve Maan)

  • Google İşletme Puanı: 4,5 / 5,0 (3.069)
  • Tripadvisor Puanı: 4,0 / 5,0 (773)
  • Fiyatlandırma: Brugge Ortalamasında

Aslında burası da tıpkı “Bruges Beer Experience” gibi lokal bir bira müzesi fakat burada bulunan restoranda bira içebiliyor ve yemek yiyebiliyorsunuz.

That’s Toast

  • Google İşletme Puanı: 4,8 / 5,0 (2.359)
  • Tripadvisor Puanı: 5,0 / 5,0 (1.538)
  • Fiyatlandırma: Brugge Ortalamasında

Burası kahvaltı ve brunch severlerin kesinlikle gitmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Restoranın, ekmeğin üstüne malzeme konulan açık tostları oldukça popüler.

Brugge Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Brugge nerededir? Brugge’a ne zaman gidilmeli? Brugge’da nerede kalınır, kaç gün kalınmalı ve şehir içi ulaşım nasıl?

Brugge Nerededir?

Brugge, Belçika’nın kuzey batısındadır. Belçika ise Fransa’nın kuzeyinde Hollanda’nın güneyinde bulunmaktadır.

Brugge Para Birimi Nedir?

Belçika, Avrupa Birliği üyesidir ve Euro kullanmaktadır.

Brugge Ne Zaman Gidilmeli?

Brugge, Okyanus İklim Kuşağı üzerinde bulunan bir ülke olduğu için yıl boyu yağmur yağıyor. Yağmurun en az ve havanın en sıcak olduğu dönem ise yaz dönemidir. Ayrıca, ülkede yaz döneminde çokça festival düzenlenmektedir.

Brugge’da Nerede Kalınır?

Brugge oldukça küçük bir yüzölçüme sahiptir. Bu sebeple, şehirin merkezi veya merkeze yakın bölgelerde kalabilirsiniz.

Brugge’da Kaç Gün Kalınmalı?

Brugge’yi kesinlikle 1 gün içerisinde hatta günübirlik bir gezi düzenleyerek de gezebilirsiniz. Yine de müze müze gezmek, ortaçağ kasabasında huzurlu bir tatil yapmak isterseniz 1-2 gün de kalabilirsiniz.

Brugge’da Şehir İçi Ulaşım Nasıl?

Brugge oldukça küçük bir şehir olduğu için şehri yürüyerek turlayabilmeniz mümkün fakat havalimanından şehre gidiş için öncelikle Oostende’ye sonrasında ise oradan Brugge’ye gitmelisiniz.

Enucuzu.com üzerinden Brugge için en ucuz uçak bileti seçeneklerine göz atmak için Brugge Uçak Bileti araması yapabilir, onlarca farklı hava yolu şirketinin teklifini karşılaştırarak sizin için en uygun uçak biletini ucuza ve indirimli satın alabilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır