Yeni bir şehri keşfetmenin heyecan verici yönleri olsa da ilk kez gittiğiniz bir şehirde dikkatli olmak ve davranmak önemlidir. Peki Sofya, Varna, Filibe ve bir bütün olarak Bulgaristan güvenli mi?

Seyahatiniz sırasında kaçınmanız gereken sokaklar ya da caddeler var mı? Nerede konaklamalısınız ve nelere dikkat etmelisiniz?

Türkiye Cumhuriyeti’nin sınır komşularından biri olan Bulgaristan, daha hesaplı bir Avrupa tatili arayanların tercih ettiği lokasyonların başında geliyor.

Şehir Bulgaristan
Acil Durum Hattı 112
Polis 112
Ambulans 112
İtfaiye 112
Büyükelçilik Adresi Boulevard Vasil Levski No: 80 1000 Sofya, Bulgaristan
Büyükelçilik E-Posta [email protected]
Büyükelçilik Telefon +359 2 935 55 00
+359 888 85 79 79 (Nöbetçi / Acil Durumlar)

Bulgaristan’da olası bir acil durumda tüm acil durumları kapsayan 112 hattını kullanabilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Sofya Büyükelçiliği Boulevard Vasil Levski No: 80 1000 Sofya, Bulgaristan adresinde bulunmaktadır. Ayrıca olası bir istek ve ihtiyaç durumunda +359 2 935 55 00 ve +359 888 85 79 79 (Acil Durumlar) numaraları ile iletişime geçebilirsiniz.

Enucuzu.com üzerinden En Ucuz Bulgaristan Uçak Bileti seçeneklerini kontrol edebilir, onlarca farklı hava yolu şirketi arasından en ucuz teklifi seçerek ucuza, indirimli ve taksitli seyahatin tadını çıkarabilirsiniz.

Bulgaristan Güvenli mi?

Evet, Bulgaristan turistler için genellikle güvenli bir ülke olarak kabul edilir ancak ziyaretçilerin seyahatleri esnasında herhangi bir büyükşehirde olması gerektiği ölçüde dikkatli davranmaları gerekecektir.

Sofya, Varna, Filibe ve bir bütün olarak Bulgaristan güvenli mi?

Bulgaristan’ı ziyaret edenler her büyükşehirde olması gerektiği gibi yankesicilik ve küçük hırsızlık suçlarına karşı makul önlemler almalıdır.

  • Değerli eşyalarınızı kendinize yakın tutun. (Örn; ceketinizin iç cebi veya pantolonunuzun ön cebi)
  • Yanınızda çok miktarda nakit para taşımayın.
  • Sizi hedef haline getirecek gösterişli aksesuarlar takmayın.
  • Çantanızı sıkı bir şekilde tutun.
  • Gece saatlerinde karanlık ve tenha alanlara girmeyin.

Bulgaristan, 142 farklı ülkenin bulunduğu 2023 tarihli Suç Endeksi sıralamasında 38,0 ile 105. sırada konumlanmakta ve listedeki en güvenli 46. ülke olarak sıralanmaktadır. (Türkiye, 51. sıradadır.)

Bulgaristan’ın turistik açıdan yoğun olan Sunny Beach, Nesebar, Bansko ve Borovets gibi bölgelerinde artan hırsızlık, yankesicilik ve dolandırıcılık vakaları bildirilmiştir.

Sahile gideceğinizde gerekli olmayan değerli eşyalarınızı yanınızda götürmemeli ve yanınıza aldığınız değerli eşyalarınızı gözetimsiz bırakmamalısınız. Konakladığınız odadan ayrılırken pencereleri ve kapıları kilitlemelisiniz.

Gece saatlerinde çoğu popüler cadde ve meydan başka insanlarla ve polislerle dolu olacağından bu tür alanlarda dolaşmak genellikle güvenlidir ancak karanlık ve tenha alanlardan uzak durulması gerekir.

Turistlerin bazı eğlence mekanlarında aşırı ücretlendirmeye maruz kaldıkları ve ödeme yapmayı reddettiklerinde şiddetle tehdit edildikleri raporlanmıştır. Özellikle de bar ve kulüp gibi eğlence mekanlarını ziyaret etmeden önce otelinizden ya da diğer turistlerden güvenilir mekanlara yönelik öneriler edinmeniz yararlı olabilir.

Kart ile ödeme yapacağınızda ödeme işleminin sizin kontrolünüzde tamamlandığından ve şifrenizin tekrar tekrar istenmediğinden emin olun.

Bulgaristan’da yalnızca lisanslı sarı taksileri kullanın.

Bulgaristan’ın herhangi bir yerinde her ne amaçla olursa olsun askeri tesislerinin, personelin ya da personel araçlarının fotoğraflarını çekmekten sakının ve çektiğiniz diğer fotoğrafların bu unsurları içermediğinden emin olun. Bu uyarılara dikkat etmemek tutuklanmalara yol açabilir.

Bulgaristan’da eş cinsel ilişkiler yasaldır ve ayrımcılık karşıtı yasalar mevcuttur ancak yerel halkın önemli bir bölümü sosyal açıdan muhafazakardır ve toplum içinde belirgin davranışlar çeşitli tepkilere neden olabilir.

Büyük suçlar genellikle doğrudan turistleri hedef almaz.

Bulgaristan’da Tehlikeli Sokak ve Cadde Var mı?

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’nın merkezi alanlarında doğrudan yüksek suç oranları ile ilişkilendirilen bir bölge bulunmamaktadır ancak yerli halk Sofya’daki Fakulteto ve Lyulin bölgelerinden sakınılmasını önermektedir.

Turistlerin kent merkezinde de olsa tenha alanlardan uzak kalması ve gece saatlerinde çok daha dikkatli davranmaları önerilir.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır