Son zamanlarda sosyal medya platformlarını kasıp kavuran Dubai Çikolatası nedir, nasıl ortaya çıktı ve evde nasıl kendi Dubai çikolatanızı hazırlarsınız?

Enucuzu.com, başta uçak bileti, otobüs bileti ve otel rezervasyonu olmak üzere tüm seyahat ihtiyaçlarınızı tek bir platform üzerinden karşılamanıza ve onlarca farklı seçenek arasından en uygun opsiyonu bularak ucuza, taksitli ve indirimli seyahat etmenize yardımcı olur.

Siz de Dubai çikolatasını yerinde denemek için Enucuzu.com üzerinden onlarca farklı hava yolu şirketini karşılaştırarak en ucuz Dubai uçak biletini bulabilir; ucuza, taksitli ve indirimli seyahatin tadını çıkarabilirsiniz.

Dubai Çikolatası Nasıl Ortaya Çıktı?

Dubai Çikolatası ilk olarak Dubai merkezli butik çikolata üreticisi FIX Dessert Chocolatier tarafından Can’t Get Knafeh of It ismi ile tanıtılarak satışa sunuldu.

Can’t Get Knafeh of It, isminden de anlaşılabileceği üzere Orta Doğu mutfağının önemli lezzetlerinden biri olan künefe tatlısından esinlenmiş bir çikolata idi ve bol miktarda kavrulmuş kadayıf ve antep fıstığı ezmesi ile dolgulandırılmıştı.

FIX, dokuz yıldır Dubai’de yaşamakta olan ve aslen Britanyalı ve Mısırlı olan Sarah Hamouda tarafından 2021 yılında hobi amaçlı ikincil bir iş olarak kurulmuştu.

Dubai Çikolatası Hikayesi Nedir?

Şu sıralar özellikle kavrulmuş kadayıflı ve antep fıstıklı Can’t Get Knafeh of It ile tanınsa da yine FIX tarafından üretilen ve farklı dolgulara sahip olan birden fazla çikolata türü bulunmaktadır.

  • Can’t Get Knafeh of It: Kavrulmuş Kadayı, Antep Fıstığı Ezmesi, Tahin
  • Butter to Be Safe Than Salty: Çıtır Yufka, Fıstık Ezmesi, Karamel, Tarçın
  • Cereously Chewsy: Çıtır Tahıllı Çikolatalı Kek
  • Donut Be Latte: Mini Donut, Vanilyalı Muhallebi, Latte Kreması
  • Mind Your Own Buiscoff: Çıtır Lotus Cheesecake
  • You Karak Me Up: Parle G, Havuç Aromalı Muhallebi

Sarah Hamouda, Can’t Get Knafeh of It de dahil olmak üzere tüm çikolata seçeneklerinin hamile kadınların hamilelik sırasındaki isteklerinden ilham alınarak üretildiğini belirtiyor.

@mariavehera257 @fixdessertchocolatier WOW, JUST WOW!!! Can’t explain how good these are! When a chocolate, a dessert and a piece of art meet this is what you get! 🍫 “Can’t Get Knafeh of it,” “Mind Your Own Busicoff,” and “Crazy Over Caramel.” Order on Instagram Chatfood or Deliveroo and let me know what’s your FIX? Instagram : fixdessertchocolatier #asmr #foodsounds #dubai #dubaidessert ♬ оригинальный звук – mariavehera257

Maria Vehera isimli TikTok fenomeni tarafından yayımlanan ve on milyonlarca kez izlenerek viral olan bir videonun ardından küresel ölçekte nam salan Can’t Get Knafeh of It, birdenbire milyonlarca insanın denemek için sabırsızlandığı ve hakkında içerik ürettiği bir çikolata haline geldi.

Can’t Get Knafeh of It ilk etapta (ve esasen hala) yalnızca Dubai’de bulunabildiği için sosyal medya kullanıcıları arasında Dubai Çikolatası olarak anılır oldu.

Kısa bir süre içinde Dubai çikolatasının farklı markalarca üretilen türevleri ve alternatifleri dünyanın dört bir yanındaki kafelerde, pastanelerde ve marketlerde rafları kaplamaya başlamış ve sosyal medya içerik platformları evde Dubai çikolatasının nasıl yapılabileceğini anlatan tarifler ile dolmuştu.

Öyle ki bu ani talep artışı Güney Afrika gibi bazı bölgelerde çikolata karaborsasının doğmasına yol açtı ve bazıları Dubai çikolatasını daha erken deneyebilmek için bar başına 2.000 TL kadar ödemeye razı oldu. FIX tarafından üretilen orijinal barların fiyatlarının ise Avrupa’da 3.000 TL’ye kadar çıktığı bilinmektedir.

Fıstıklı Dubai Çikolatası Fotoğrafı

Bununla birlikte Dubai çikolatasının orijinal (veya en azından ilk) üreticisi olan FIX Dessert Chocolatier, üretim hattını bir miktar artırmakla birlikte henüz şubeleşmek adına önemli bir atılımda bulunmadı.

FIX Dessert Chocolatier, şu anda yalnızca Dubai sınırları içinde hizmet veren Deliveroo ile sınırlı miktarda teslimat sağlamaktadır ve herhangi bir fiziksel mağazası ya da çevrim içi mağazası bulunmamaktadır.

Sarah Hamouda, sunulan kalitenin korunmasının birincil öncelikleri olduğunu, mevcut durumda halihazırda günlük 500 bar çikolata üretimi kapasitesine sahip olduklarını ancak yoğun ilgiden ötürü teslimat saatleri başlar başlamaz stokların birkaç dakika içinde tükendiğini açıkladı. Öyle ki kimileri bu durumu bir tür pazarlama taktiği olarak değerlendirmektedir.

Sonuç

Bu içeriğimizde Dubai Çikolatası Nasıl Ortaya Çıktı? sorusunun yanıtını ele aldık.

FIX Dessert Chocolatier tarafından satışa sunulan çikolata barlarının tanesi 68 DH yani yaklaşık 630 TL civarındadır ancak farklı markaların daha düşük fiyatlı veya daha yüksek fiyatlı alternatifleri ve türevleri de bulunmaktadır.

Türkiye’deki fiyatlar ise genellikle 350 ila 500 TL aralığındadır ancak Dubai çikolatasını evde yapmak isterseniz bar başına maliyet yaklaşık 150 TL kadar olacaktır. Dilerseniz hem bir hafta sonu hobisi olarak hem de daha ucuz bir alternatif olarak Dubai Çikolatası Tarifi içeriğimize göz atabilirsiniz.

Enucuzu.com, başta uçak bileti, otobüs bileti ve otel rezervasyonu olmak üzere tüm seyahat ihtiyaçlarınızı tek bir platform üzerinden karşılamanıza ve onlarca farklı seçenek arasından en uygun opsiyonu bularak ucuza, taksitli ve indirimli seyahat etmenize yardımcı olur.

Siz de Dubai çikolatasını yerinde denemek için Enucuzu.com üzerinden onlarca farklı hava yolu şirketini karşılaştırarak en ucuz Dubai uçak biletini bulabilir; ucuza, taksitli ve indirimli seyahatin tadını çıkarabilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır