Spor müsabakaları hem sporcuları hem de izleyicileri bir araya getiren etkinliklerdir. En ilgi duyulan sporların başında ise futbol geliyor çünkü on binlerce kişinin maçı izlediği devasa stadyumlarda düzenlenir. Futbol dışında da dünyanın çeşitli ülkelerinde “Amerikan futbolu” ve “kriket” gibi sporlar için oluşturulmuş devasa stadyumlar bulunuyor.

Stadyumlar taraftarları bir araya getirerek maçın heyecanının kalabalıklar halinde bütün coşkusu ile hissedilmesini sağlar.

Stadyumların mimari tasarımları, içerisindeki renkli ortam ve barındırdığı ruh kuşkusuz maçın eğlencesini artırır. Ayrıca müsabakalar, farklı şehirlerden veya ülkelerden gelen taraftarlar için bir çeşit gezidir. Böylece maçları izlemeye gidenler hem stadyumun coşkulu ortamına tanıklık eder hem de yeni yerler keşfeder.

İçeriğimizde dünyadaki en büyük statları listeledik ve statları hakkında çeşitli bilgileri de sizler için derledik. Peki dünyanın en büyük stadyumları hangileri?

Dünyanın En Büyük Stadyumları veya Statları

  • Rungrado 1. Mayıs Stadyumu
  • Narendra Modi Stadı
  • Michigan Stadyumu
  • Melbourne Kriket Sahası (MCG)
  • Camp Nou
  • FNB Stadyumu
  • Yeni İdari Başkent Stadyumu
  • Lusail Stadium
  • Wembley Stadyumu
  • Antonio Vespucio Liberti Stadyumu

Listemizde her ülkeden bir adet stat bulunmaktadır.

Rungrado 1. Mayıs Stadyumu

  • Konumu: Pyongyang, Kuzey Kore
  • Kapasitesi: 150.000

Kuzey Kore’nin başkentinde bulunan Rungrado 1. Mayıs Stadyumu, 150.000 kişilik kapasitesiyle dünyanın en büyük kapasiteli stadı ünvanını almıştır. Stadyum 1 Mayıs 1989 tarihinde açılmış ve adını açılış tarih tarihinden almıştır.

Dünyanın En Büyük Stadyumları veya Statları

Bilindiği üzere Kuzey Kore’de milli günler coşku ile kutlanıyor. Rungrado 1. Mayıs Stadyumu da büyük çaptaki etkinliklerin düzenlendiği devasa bir stadyumdur. Ayrıca, festivaller dışında futbol ve atletizm müsabakalarında için de  kullanılabilmektedir.

Narendra Modi Stadyumu

  • Konumu: Ahmedabad, Hindistan
  • Kapasitesi: 132.000

Narendra Modi Stadı dünyanın en büyük kriket stadyumudur. İlk kez 1983 yılında inşa edilmiş fakat 2015 yılında yıkılmış ve 2020 yılında yenilenmiştir. Ayrıca, Hindistan Milli Kriket Takımı’nın ana stadıdır.

Stadyum şimdilerde dünyanın en büyük kriket turnuvalarına ev sahipliği yapıyor. Bölgenin yerlisi ve diğer ülkelerden gelen birçok insan uluslararası turnuvaları izlemek için stadyumu ziyaret ediyor.

Michigan Stadyumu

  • Konumu: Ann Arbor, Michigan, Amerika Birleşik Devletleri
  • Kapasitesi: 107.601

Michigan Stadyumu 107.601 kişilik kapasitesiyle dünyanın en büyük üçüncü stadyumudur. Hatta 2013 yılında düzenlenen bir hokey müsabakasında kapasite aşılmış ve maçı 115.109 kişi izlemiştir.

Michigan Stadyumu

“The Big House” olarak da bilinen Michigan Stadyumu, 1927 yılında kullanıma açılmış ve zaman içerisinde yenilenmiştir. Michigan Wolverines takımına ev sahipliği yapan stadyumda genellikle amerikan futbolu ve hokey turnuvaları düzenleniyor. Amerikan futbolu ve hokey dışında dönem dönem futbol ve atletizm gibi sporların maçları da yapılıyor.

Melbourne Kriket Sahası (MCG)

  • Konumu: Melbourne, Victoria, Avustralya
  • Kapasitesi: 100.024

Melbourne Kriket Sahası, ülkenin en büyük stadıdır ve dünyanın en büyük ikinci kriket stadyumudur. Avustralya’nın en büyük ikinci şehrinde bulunan Melbourne’de yer alıyor.

Başta Avustralya Milli Takımı olmak üzere bölgedeki çeşitli takımların ana stadyumu olan Melbourne Kriket Sahası ilk 1853 yılında inşa edilmiştir. 1992 ve 2015 yıllarında Kriket Dünya Kupası burada düzenlenmiştir.

Genel olarak kriket temelli bir stadyum olsa da Avustralya futbolu ve futbol turnuvaları da düzenleniyor.

Camp Nou

  • Konumu: Barselona, İspanya
  • Kapasitesi: 99.354

Başarılarıyla ün kazanmış futbol takımı Barcelona FC’nin ana stadı olan Camp Nou Avrupa’daki en yüksek seyirci kapasitesine sahip stadyumdur. 99.354 kişilik kapasitesi olan stadyum 1957 yılında inşa edilmiştir.

Camp Nou

Camp Nou futbol tarihine damgasını vurmuş birçok futbol maçına ev sahipliği yapmıştır. Öyle ki futbol stadyumu denildiğinde akla gelen stadyumların başında yer alır.

Camp Nou stadyumunun içerisinde FC Barselona’nın başarıları ve 100 yılı aşkın tarihini gösteren bir müze bulunuyor. Dışarısında ise hediyelik eşya dükkanı bulunuyor.

Camp Nou için Barselona’yı ziyaret etmek isterseniz ziyaretiniz sırasında gidebileceğiniz mekanlara, denemeniz gereken yemeklere ve uğramanız gereken restoranlara yönelik tavsiyelerimize Barselona Gezi Rehberi üzerinden erişebilirsiniz.

FNB Stadyumu

  • Konumu: Johannesburg, Güney Afrika
  • Kapasitesi: 94.736

FNB Stadyumu, futbol tarihine damgasını 2010 Dünya Kupası ile vurmuştur. 1989 yılında taraftara açılan stadın kapasitesi 78.000 kişi iken dünya kupası sebebiyle artırılmıştır.

Afrika kıtasının en büyük stadyumu olan FNB Stadyumu, Güney Afrika Milli Takımı ve Kaizer Chief FC’nin ana stadyumudur. FNB Stadyumu futbol severler arasında “Soccer City” olarak da adlandırılır.

Yeni İdari Başkent Stadyumu

  • Konumu: New Administrative Capital, Mısır
  • Kapasitesi: 93.940

Mısır hükümeti 2015 yılında başkentini taşıyacağını açıkladı ve gelecekteki başkentin bulunduğu alanda inşaatlar hızla devam ediyor.

Yeni İdari Başkent Stadyumu’nun da görkemli yapısıyla birlikte yeni başkentin önemli simgelerinden birisi olacağı öngörülüyor. Henüz inşası tamamlanmamış olsa da stadın seyirci kapasitesinin 93.940 olacağı açıklandı.

Açıklandığı gibi stat 93.940 kişiyi kapsarsa, Yeni İdari Başkent Stadyumu, Afrika’nın en büyük ikinci stadyumu olacak.

Wembley Stadyumu

  • Konumu: Londra, İngiltere
  • Kapasitesi: 90.000

Wembley Stadyumu, futbol tarihine başarıları ile damga vurmuş İngiltere Milli Takımı’nın stadyumudur. Stadyum 2007 yılında kullanıma açılmış ve ilk zamanlardan bugüne UEFA Şampiyonlar Ligi, Euro Cup ve FA Cup gibi birçok önemli futbol organizasyonuna ev sahipliği yapmıştır.

Stadyum, futbol maçlarına ek olarak boks, rugby ve güreş gibi turnuvalara ve çeşitli konser ve kutlamalara da ev sahipliği yapmaktadır.

Wembley Stadyumu

Wembley Stadyumu’nun kapasitesi 90.000 kişi olsa da Adele’nin 2017 yılındaki konserine toplamda 98.000 kişi katılmıştır. 2022 yılında da Tyson Fury ve Dillian Whyte’ın boks maçını toplamda 94.000 kişi stattan izlemiştir.

Wembley Stadyumu için Londra’yı ziyaret etmek isterseniz ziyaretiniz sırasında gidebileceğiniz mekanlara, denemeniz gereken yemeklere ve uğramanız gereken restoranlara yönelik tavsiyelerimize Londra Gezi Rehberi üzerinden erişebilirsiniz.

Lusail Stadium

  • Konumu: Lusail, Katar
  • Kapasitesi: 88.966

Katar’ın en büyük ikinci şehri olan Lusail şehrindeki stadyum 2022 Dünya Kupası için inşa edilmiştir. 2017 yılında başlayan inşaat süreci 2021 yılında son bulmuştur.

Aslında kapasitesinin 80.000 kişi olduğu açıklanmış fakat dünya kupasında 88.966 kişi ile rekor kapasitesine ulaşmıştır.

Antonio Vespucio Liberti Stadyumu

  • Konumu: Buenos Aires, Arjantin
  • Kapasitesi: 84.567

Dünya futbol tarihine adını altın harflerle adını yazdırmış Arjantin Milli Takımı’nın stadıdır. “Monumental” olarak da bilinen Antonio Vespucio Liberti Stadyumu 1938 yılında kullanıma açılmış ve 1978 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmıştır.

Antonio Vespucio Liberti Stadyumu

Bugüne kadar Maradona ve Messi gibi Arjantinli futbol efsanelerine ev sahipliği yapmıştır. Aslında resmi seyirci kapasitesi bakımından dünyanın en büyük statları arasında bulunmuyor fakat kapasite tarih boyunca sürekli olarak aşılmış ve on binleri bünyesinde ağırlamıştır.

1987 yılında dahi kapasitesi 65.000 kişi iken Uruguay-Arjantin maçına 80.000’in üzerinde seyircinin maçı statta izlediği bilinmektedir.

Ayrıca stadyumda çok büyük çapta konserler verilmiş. Guns N ‘Roses,  Bon Jovi ve Madonna gibi yıldızlar ağırlanmıştır.

Enucuzu.com ile Dünyanın En Büyük Stadyumlarını Ziyaret Edin!

Enucuzu.com’u ziyaret ederek hem Türkiye hem de dünyanın dört bir yanına ucuz otobüs ve uçak bileti bulabilirsiniz. Sadece arama butonuna istediğiniz şehri yazmanız yeterli!

Yukarıdaki listede yer alan stadyumlarda heyecan dolu bir maç deneyimi elde etmek için sitemizi ziyaret edebilir ve avantajlı biletlere göz atabilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır