Türkiye’nin dört bir yanında her biri o bölgenin geleneklerini yansıtan çok çeşitli yemekler bulunmakta ve bunlar bir bütün olarak kapsamlı Türk mutfağının parçalarını oluşturmaktadır. Peki dünyanın en iyi mutfakları hangileri ve Türkiye bu sıralamanın kaçıncı sırasında yer almakta? Bu içeriğimizde en iyi yemeklere sahip ülkeler sıralaması ile karşınızdayız.

Siz de bu içeriğimizde yer verdiğimiz ülkeleri yerinde ziyaret etmek ve mutfaklarının tadına bakmak isterseniz Enucuzu.com üzerinden en ucuz uçak ve otobüs bileti seçeneklerini tek tıkla karşılaştırabilir, seyahatinizi en uygun fiyatlarla planlayarak ulaşım ve konaklama masraflarınızdan tasarruf edebilirsiniz.

Dünyanın En İyi Mutfakları Listesi

  1. İtalya
  2. İspanya
  3. Meksika
  4. Tayland
  5. Türkiye
  6. Yunanistan
  7. Fransa
  8. Portekiz
  9. Brezilya
  10. Arjantin
  11. Fas
  12. Hindistan
  13. Japonya
  14. Vietnam
  15. Malezya
  16. Endonezya
  17. Güney Kore
  18. Çin
  19. Singapur
  20. Filipinler

U.S. News tarafından 17.000’den fazla katılımcının oylamaları sonucunda belirlenen anketin sonuçlarına göre en iyi yemeklere sahip ülkeler sırası ile İtalya, İspanya, Meksika, Tayland, Türkiye, Yunanistan, Fransa, Portekiz, Brezilya, Arjantin, Fas, Hindistan, Japonya, Vietnam, Malezya, Endonezya, Güney Kore, Çin, Singapur ve Filipinler olarak seçilmiştir.

Türkiye, listenin 5. sırasında yer alırken önünde Tayland ve arkasında Yunanistan bulunmaktadır.

İtalya genellikle pizza, makarna, pizza al taglio, calzone, panini, risotto, tortellini, lazanya, gelato, maritozzo, tiramisu, crostata ricotta e visciole, limoncello ve elbette kahve gibi dünyada kendine yer edinmiş yemekleri, tatlıları ve içecekleri ile tanınmaktadır.

İspanya genellikle tapas, paella, arros negre, pa amb tomaquet, samfaina, escalivada, faves ofegades, esqueixada, tortilla de patatas, crema catalana, churros, cava ve sangria gibi yemekleri, tatlıları ve içecekleri ile tanınmaktadır.

Beyaz tabağın içinde chilaquiles. Sağında çatal var.

Meksika genellikle chilaquiles, pozole, tacos al pastor, tostadas, chiles en nogada, elote, enchiladas, mole, guacamole ve tamales gibi yemekleri, tatlıları ve içecekleri ile tanınmaktadır.

Bangkok Yemekleri Neler? Bangkok’ta Ne Yenir? - Som Tam

Tayland genellikle pad thai, thai boat noodles, tom yam kung, gaeng keow wan gai, som tam, massaman curry, thai fried rice, nam tok mu, muzlu kızarmış pancake ve tayland krebi gibi yemekleri, tatlıları ve içecekleri ile tanınmaktadır.

İzmir En İyi Dönerciler

Türkiye geniş mutfağı ile listenin beşinci sırasında konumlanmaktadır.

CNN Travel tarafından seçilen en iyi Türk yemekleri ve tatlıları şu şekildedir:

  1. Piyaz
  2. Ezogelin Çorbası
  3. Şakşuka
  4. Kısır
  5. Mercimek Köftesi
  6. Yaprak Sarması
  7. İnegöl Köftesi
  8. İskender
  9. Cağ Kebabı
  10. Hamsili Pilav
  11. Perde Pilav
  12. Mantı
  13. Testi Kebabı
  14. Gözleme
  15. Pide
  16. Su Böreği
  17. Simit
  18. Lahmacun
  19. Çiğ Köfte
  20. Baklava

TasteAtlas tarafından seçilen en iyi Türk yemekleri ve tatlıları şu şekildedir:

  1. Kahvaltı
  2. Dondurma
  3. Tombik Döner
  4. Beyran Çorbası
  5. Mantı
  6. Katmer
  7. Mercimek Çorbası
  8. Hünkar Beğendi
  9. Gaziantep Baklavası
  10. Kalamar Tava
  11. Islama Köfte
  12. Bafra Pidesi
  13. Antakya Künefesi
  14. Afyon Sucuğu
  15. Sarma
  16. Lavaş
  17. Lahmacun
  18. Tantuni
  19. Kazandibi
  20. Bal Kaymak

Sonuç

Bu içeriğimizde Dünyanın En İyi Mutfakları Listesi ile karşınızdaydık. Her biri farklı ölçümlere sahip çok çeşitli sıralama sistemleri bulunsa da U.S. News tarafından 17.000’den fazla katılımcının oylamaları sonucunda belirlenen anketin sonuçlarına göre en iyi yemeklere sahip ülkeler sırası ile İtalya, İspanya, Meksika, Tayland, Türkiye, Yunanistan, Fransa, Portekiz, Brezilya, Arjantin, Fas, Hindistan, Japonya, Vietnam, Malezya, Endonezya, Güney Kore, Çin, Singapur ve Filipinler olarak seçilmiştir.

Türkiye yüzün üzerindeki ülkenin arasından bu listenin beşinci sırasında konumlanırken önünde Tayland ve ardında Yunanistan bulunmaktadır.

Siz de bu içeriğimizde yer verdiğimiz ülkeleri yerinde ziyaret etmek ve mutfaklarının tadına bakmak isterseniz Enucuzu.com üzerinden en ucuz uçak ve otobüs bileti seçeneklerini tek tıkla karşılaştırabilir, seyahatinizi en uygun fiyatlarla planlayarak ulaşım ve konaklama masraflarınızdan tasarruf edebilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır