Düsseldorf Gezi Rehberi ile Düsseldorf Gezilecek Yerler, Düsseldorf Yemekleri ve Düsseldorf En İyi Restoranlar listelerimize ulaşabilir, Düsseldorf seyahatiniz öncesinde ve sırasında yardımcı olabilecek püf noktaları öğrenebilirsiniz.

Düsseldorf Hakkında

Ülke Almanya
Bölge Batı Almanya
Resmi Dil Almanca
Para Birimi Euro (EUR)
Vize Gereksinimleri Schengen Vizesi
Şehir Nüfusu 620.000 (2023)
İklim Okyanusal İklim (Yıllık Ort: 11.0 °C)
Zaman Dilimi GMT +02:00
Trafik Akış Yönü Sağ
Telefon Kodu +49 211
En Yakın Havalimanı Düsseldorf Uluslararası Havalimanı (9,3 km)

Düsseldorf, Almanya’nın en kalabalık eyaleti olan Kuzey Ren-Vestfalya’nın başkentidir ancak Kuzey Ren-Vestfalya’nın başkenti olmasına rağmen en kalabalık kenti olmadığı unutulmamalıdır çünkü bu unvan Köln’e aittir.

Düsseldorf kelimesindeki Düssel, Ren Nehri’nin bir kolu olan Düssel Deresi’ne referans vermektedir. Sondaki -dorf eki ise Almanca’da “Köy” anlamına gelir. Yani Düsseldorf isminin bir anlamda Düssel Köy ya da Düssel Köyü olarak çevrilebileceğini de belirtebiliriz.

Mercer’in güvenlik, eğitim, sağlık, hijyen, kültür, çevre, rekreasyon, politik – ekonomik istikrar ve toplu taşıma kalitesi gibi ölçütleri ele aldığı 2023 tarihli Yaşam Kalitesi Sıralaması’nda Düsseldorf, 10. sırada konumlanmaktadır.

Düsseldorf’a ilişkin bilinen ilk yazılı kaynak 1135 tarihine kadar izlenebilmektedir. Bölgedeki ilk küçük yerleşimlerin ise 7. veya 8. yüzyıllarda gerçekleştiği tahmin edilmektedir.

Enucuzu.com üzerinden Düsseldorf için en ucuz uçak bileti seçeneklerine göz atmak için Düsseldorf Uçak Bileti araması yapabilir, onlarca farklı hava yolu şirketinin teklifini karşılaştırarak sizin için en uygun uçak biletini ucuza ve indirimli satın alabilirsiniz.

Düsseldorf Gezilecek Yerler Listesi

  • Königsallee
  • Rheinturm
  • MedienHafen
  • Altstadt
  • Ren Nehri Kıyı Şeridi
  • Classic Remise Düsseldorf
  • Düsseldorf Denizcilik Müzesi
  • Schloss Benrath
  • Hofgarten
  • Carlsplatz

Königsallee

Königsallee

Düsseldorf’un en popüler caddelerinden birisi olan Königsallee, lüks markalar ile çevrili olan bir alışveriş caddesi olarak tanımlanabilir.

Yaklaşık bir kilometre uzunluktaki Königsallee, halk arasında genellikle kısaca “” olarak bilinir.

Königsallee’deki lüks mağaza zincirlerinin bir kısmı Bally Shoes, Bulgari, Burberry, Calvin Klein, Cartier, Chanel, Ermenegildo Zegna, Escada, Giorgio Armani. Gucci, Hugo Boss, Louis Vuitton, Massimo Dutti ve Prada olarak sıralanabilir.

Elbette caddenin tamamı boyunca uzanan daha pek çok mağaza bulunmaktadır.

Rheinturm

Rheinturm, 1979 ila 1981 yılları arasında inşa edilmiş olan bir telekomünikasyon kulesidir ve çoğu zaman kentin sembolü olarak kullanılır.

Rheinturm, Ren Kulesi anlamına gelir.

Düsseldorf Gezilecek Yerler Listesi

Ren Kulesi, 240,5 metre yüksekliği ile Düsseldorf’un en yüksek yapısıdır. Kulenin 168. metresinde tıpkı Berliner Fernsehturm’da da olduğu gibi 360 derece görüş açısına sahip bir gözlem güvertesi ve müşterilere hizmet veren bir restoran bulunmaktadır.

Rheinturm’un gözlem güvertesi haftanın her günü 10:00 – 23:00 saatleri arasında ziyaretlere açıktır. Ücretlendirme, €9 / Yetişkin veya €7 / Yaşlı, Genç veya €0 / 6 Yaş Altı olarak belirlenmiştir.

MedienHafen

MedienHafen, Düsseldorf ziyaretiniz sırasında kesinlikle uğramanız gereken noktalardan birisidir çünkü pek çok ünlü mimarın farklı mimari tarzlarını harmanladıkları hayranlık uyandıran binalar ile çevrilidir.

MedienHafen

90’lı yılların başında Antenne Düsseldorf ve Film- und Medienstiftung NRW benzeri pek çok medya şirketi bu bölgeye yerleşti. Nitekim MedienHafen da Medya Limanı anlamına gelmektedir.

Artık MedienHafen, diğer sektörlerden şirketlerin de bulunduğu bir alan. Bu bölgede yapacağınız kısa bir yürüyüş sırasında Frank O. Gehry, David Chipperfield, Joe Coenen, Steven Holl ve Claude Vasconi benzeri ünlü mimarlarca tasarlanmış binaları göreceksiniz.

Ren Kulesi, MedienHafen’ın bir anlamda başlangıç noktası olarak kabul edilebilir. Dilerseniz Ren Kulesi’ni ziyaret ettikten sonra MedienHafen’da keyifli bir yürüyüşe çıkabilirsiniz.

Altstadt

Kelime anlamı itibarıyla Eski Şehir anlamına gelen Altstadt, Düsseldorf’un küçük ve tarihi bir bölgesidir. Altstadt, halk arasında “dünyanın en uzun barı” olarak da bilinir çünkü bu küçük alanda 260 civarında bar bulunmaktadır.

Altstadt

Altstadt’ta bir barı ziyaret edecek olursanız Düsseldorf, Krefeld ve Mönchengladbach kentlerinde oldukça sevilen Altbier isimli bira türünü de denemelisiniz.

Bölgede çok sayıda ev yapımı bira fabrikası bulunmaktadır. Dilerseniz kendi başınıza ya da bir rehberli tur eşliğinde bunlardan bazılarını gezebilirsiniz.

Ren Nehri Kıyı Şeridi

Altstadt’ı dolaştıktan sonra birkaç dakika mesafedeki Ren kordonuna doğru gidebilir ve Ren Nehri boyunca Düsseldorf’u gezebilirsiniz.

Ren Nehri Kıyı Şeridi

Bölgedeki çok sayıda seyyar satıcı aracılığı ile yerel ve uluslararası lezzetin tadına bakabilir, Ren Nehri’nin eşsiz gün batımı manzarasını seyredebilir ve harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Classic Remise Düsseldorf

Classic Remise Düsseldorf, restore edilmiş üç yüzden fazla klasik otomobile ve paha biçilmez türden onlarca mücevhere ev sahipliği yapmaktadır.

Classic Remise Düsseldorf

Classic Remise Düsseldorf’u ilginç kılan nokta onun esasında bir müze değil, araç sahiplerinin klasik otomobillerini  sakladığı ve otomobil bayilerinin araç sattığı ve tamir ettiği bir klasik otomobil merkezidir.

Classic Remise Düsseldorf’a girişler tamamen ücretsizdir. Bu da onu otomobil tutkunlarının kısa süreli Düsseldorf gezileri için biçilmiş kaftan kılar. Ek olarak Classic Remise Düsseldorf’un bir benzerini Berlin’de de bulabilirsiniz.

Düsseldorf Denizcilik Müzesi

Düsseldorf Denizcilik Müzesi, Ren gemiciliği hakkında önemli eserler ve bilgiler içeren, ayrıca Ren Nehri’nin ekolojisi, gemi inşa tarihi, nehirdeki ticaret ve seyahat konuları hakkında bilgi edinebileceğiniz bir müzedir.

Düsseldorf Denizcilik Müzesi

Düsseldorf Denizcilik Müzesi, bir kale kulesinin içinde konumlanmaktadır. Bu kule, Ren’in sembolik yapılarından biridir. (Bunu tıpkı Galata Kulesi ve onun içindeki müze gibi tasavvur edebilirsiniz.)

Müze, pazartesi hariç tüm günler 11:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaretlere açıktır. Ücretlendirme, €3 / Yetişkin veya €1,5 / İndirimli veya €0 / 18 Yaş Altı olarak belirlenmiştir.

Schloss Benrath

Benrath Sarayı olarak çevirebileceğimiz Schloss Benrath, Düsseldorf’un Benrath ilçesinde bulunan Barok tarzda inşa edilmiş bir maison de plaisance’dır. (Sahibinin kendi zevklerine hitap etmesi için özel olarak tasarlanmış kır evi, şato ya da saray anlamına gelir.)

Schloss Benrath

Benrath Sarayı’nın inşasına 1755 yılında başlandı ve 1770 yılında tamamlandı. Yapı, günümüzde bahçe sanatı, doğa tarihi ve saray mobilyası müzesi olarak kullanılmaktadır.

Saray yalnızca rehberli bir tur eşliğinde ziyaret edilebilir. Saatler günden güne değişiklik göstermektedir. Ücretlendirme, €14 / Yetişkin veya €10 / İndirimli veya €4 / 18 Yaş Altı olarak belirlenmiştir.

Hofgarten

Düsseldorf’un tüm sokaklarını ince ince dokuduktan sonra sakin bir mola vermek isterseniz adresiniz kentin en eski şehir parkı olan Hofgarten olacaktır.

Hofgarten

Hofgarten ilk olarak 1769 yılında kullanıma açıldı ve 1804 yılında genişletilerek daha büyük bir alana yayıldı. Park, Barok bahçe tarzını İngiliz peyzajı ile birleştirmekte.

Hofgarten’da bir şeyler yiyebileceğiniz ve içebileceğiniz çok sayıda restoran ve kafe bulunuyor. Kısa bir yürüyüşün ardından bunlardan birinde mola vererek sakin bir doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Carlsplatz

Carlsplatz, Düsseldorf’un en eski pazar meydanıdır. Burada meyveden sebzeye, balıktan ete ve hatta baharata kadar çok sayıda yöresel ürüne ulaşabilirsiniz.

Carlsplatz

Carlsplatz’da bir şeyler yiyebileceğiniz ve içecebileceğiniz nispeten küçük restoranlar, büfeler ve kafeler de bulunmaktadır.

Düsseldorf Yemekleri Neler? Düsseldorf’ta Ne Yenir?

  • Halve Hahn
  • Altbier
  • Killepitsch
  • Speckpfannkuchen
  • Mettbrötchen
  • Alman Patates Salatası
  • Sauerbraten
  • Döner
  • Kara Orman Pastası

Almanya’da kahvaltı genellikle ekmek, tost, tereyağlı veya margarinli ekmek dilimleri, şarküteri ürünleri, peynir, reçel (marmelat), bal ve tipik olarak haşlanmış yumurtadan oluşur.

Almanlar genellikle kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeğinden oluşan üç öğünde beslenirler ve ana öğün, öğle yemeği olarak kabul edilir.

Bu bakımdan akşam yemeği genellikle daha küçük bir öğünden oluşur. Yine de bu alışkanlıkların bölgesel olarak değişiklik gösterebileceği unutulmamalıdır.

Almanlar, İngilizlerin beş çayına benzeyen “Kahve ve Kek” anlamına gelen “Kaffee und Kuchen” isimli bir ara öğüne de sahiptir.

Tatlılar genellikle taze meyvelerden yapılır. Ayrıca alkolsüz içecekler arasında kahve, alkollü içecekler arasında ise bira çok yaygındır.

Düsseldorf Yemekleri Neler? Düsseldorf'ta Ne Yenir?

Halve Hahn

Halve Hahn, rulo haline getirilmiş çavdar ekmeğinin sıklıkla tereyağı, Gouda peyniri, soğan, marul ve turşu ile süslendiği bir sandviçtir.

Halve Hahn, Ren bölgesinde sık tüketilen bir sandviçtir. Genellikle bira atıştırmalığı olarak tercih edilir ancak kendi başına da tüketilebilir.

Altbier

Alt (“Eski) ve Bier (“Bira) kelimelerinin birleşiminden oluşan Altbier, Düsseldorf kökenli bir bira türüdür. Bu isimle anılmasının sebebi fermantasyon aşamasında diğer lager tipi biralardan farklı olan üst fermantasyon yolu ile elde edilmesidir.

Altbier

Altbier’ı denemek istediğinizde en ideal seçenek Altstadt civarında bulunan çok sayıda bardan birini tercih etmek olacaktır. Kürzer ve Uerige popüler seçeneklerdir.

Killepitcsh

Killepitsch, Düsseldorf’a özgü kırmızı renkte bitkisel bir likördür. Çeşitli meyveler, bitkiler ve baharatlar kullanılarak üretilir.

Killepitcsh

Killepitsch’in alkol oranı %42 civarındadır. Genellikle soğuk olarak tüketilir.

Speckpfannkuchen

Speckpfannkuchen, kızarmış pastırmanın krep ile servis edildiği bir atıştırmalıktır. Nerede yediğinize bağlı olarak pastırma ya krebin üzerinde olacaktır ya da içinde dolgu olarak sunulacaktır.

Speckpfannkuchen

Speckpfannkuchen zaman zaman pastırmanın yanı sıra peynir ya da soğan içerecek şekilde de hazırlanır. Genellikle kahvaltıda tercih edilir ancak meze olarak da tüketilebilir.

Mettbrötchen

Mettbrötchen, Almanya’nın tipik kahvaltı unsurlarından biridir. Taze Alman ekmeği dilimlendikten sonra üzerinde çiğ kıyma eti konulur ve soğan, tuz ve karabiber eklenerek servis edilir.

Mettbrötchen

Mettbrötchen’ın hazırlanması sırasında domuz etinin sık sık tercih edildiği gözden kaçırılmamalıdır. Hassasiyetinize bağlı olarak denemeden önce bilgi edinmenizi öneririz.

Alman Patates Salatası

Patates Salatası dünyanın pek çok yerinde tüketilen bir yemek çeşidi olsa da temellerinin Almanlara dayandığı düşünülmektedir.

Geleneksel bir Alman yemeği olan patates salatası; patates, soğan ve mayonez ile yapılır ve bazen sahanda yumurta veya tavuk eti ile servis edilir.

Alışageldiğinizden farklı bir patates salatası denemek isterseniz, Alman usulü patates salatasını denemek isteyebilirsiniz.

Sauerbraten

Sauerbraten, Düsseldorf’taki çoğu geleneksel restoranın menüsünde görebileceğiniz ulusal bir Alman et yemeğidir.

Genellikle bir dilim at, dana veya geyik eti; sirke, baharat ve şarap karışımında marine edilir ve kavrulmadan birkaç gün önce dinlenmeye bırakılır.

Sauerbraten geleneksel olarak haşlanmış patates ve kırmızı lahana ile servis edilmektedir ancak sunum restorandan restorana bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Döner

Türkler tarafından Almanya’ya götürülen döner, Almanlar tarafından sıklıkla tüketilen yemekler arasında yer almaktadır.

Berlin En İyi Dönerciler

Türkiye’deki dönerlerde sebze oranı daha az olsa da Almanya’daki dönerler genellikle daha fazla oranda sebze içerir.

Hatta vegan ve vejeteryan döner seçenekleri de Almanya’da giderek artan oranda yaygın hale gelmektedir. Düsseldorf’a gittiğinizde özellikle de kutu döner seçenekleri denemek isteyebilirsiniz çünkü bunlar kentte oldukça popülerdir.

Kara Orman Pastası

Almanların popüler tatlılarından birisi olan kara orman pastası, otantik bir Alman tatlı çeşidi olarak öne çıkmaktadır.

Kek, çikolatalı pandispanya katmanları ve çırpılmış krema ile yapılır. Genellikle vişne sosu ile servis edilir.

Düsseldorf En İyi Restoranlar Listesi

  • Ristorante La Luce Due
  • Heinemann Konditorei Confiserie
  • Hulala – Pretty Burger & Drinks
  • Lezzet Restaurant
  • Restaurant Setzkasten Düsseldorf

Ristorante La Luce Due

  • Google İşletme Puanı: 4,5 / 5,0 (1.576)
  • Tripadvisor Puanı: 4,5 / 5,0 (2.034)
  • Fiyatlandırma: Ortalama – Ortalama Üstü

Ristorante La Luce Due, Düsseldorf’taki popüler bir İtalyan restoranıdır. Burada hem İtalyan mutfağından ana öğün yemeklerin tadını çıkarabilir hem de İtalyan tatlılarını deneyebilirsiniz.

Heinemann Konditorei Confiserie

  • Google İşletme Puanı: 4,5 / 5,0 (1.672)
  • Tripadvisor Puanı: 4,5 / 5,0 (285)
  • Fiyatlandırma: Ortalama – Ortalama Üstü

Konditorei Heinemann, geleneksel Alman tatlılarına ek olarak farklı mutfakların tatlılarını da deneyebileceğiniz bir pastane ve çikolata dükkanı olarak tanımlanabilir.

Hulala – Pretty Burger & Drinks

  • Google İşletme Puanı: 4,4 / 5,0 (1.005)
  • Tripadvisor Puanı: 5,0 / 5,0 (131)
  • Fiyatlandırma: Ortalama

Seyahat ettiğiniz her şehirde hamburger denemek gibi bir alışkanlığınız varsa hamburgerin ana vatanı olan Almanya’da da bu alışkanlığınızı sürdürmek isteyebilirsiniz.

Hulala, Düsseldorf’un en sevilen hamburger restoranlarından birisidir. Oldukça fazla seçenek arasında size uyan hamburgeri seçerek tadını çıkarabilirsiniz.

Lezzet Restaurant

  • Google İşletme Puanı: 4,5 / 5,0 (1.063)
  • Tripadvisor Puanı: 4,5 / 5,0 (217)
  • Fiyatlandırma: Ortalama

Lezzet Restaurant, Düsseldorf’taki popüler bir Türk restoranıdır. Burada Türk mutfağına ek olarak Orta Doğu ve Avrupa mutfağından lezzetlerin de tadına bakabilirsiniz.

Restaurant Setzkasten Düsseldorf

  • Google İşletme Puanı: 4,8 / 5,0 (536)
  • Tripadvisor Puanı: 5,0 / 5,0 (406)
  • Fiyatlandırma: Ortalama Üstü
  • Michelin Yıldızlı

Setzkasten, Düsseldorf seyahatiniz sırasında Michelin yıldızlı bir restoranda tadım yapmak istediğinizde gidebileceğiniz mekanlardan birisidir.

Düsseldorf Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Düsseldorf nerededir? Düsseldorf’a ne zaman gidilmeli? Düsseldorf’ta nerede kalınır, kaç gün kalınmalı ve şehir içi ulaşım nasıl?

Düsseldorf Nerededir?

Düsseldorf, Almanya’nın batısındaki Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunmaktadır.

Düsseldorf’a Nasıl Gidilir?

Türkiye’den Düsseldorf’a ulaşım hava yolu, kara yolu, demir yolu ve deniz yolu yöntemlerinin tümü ile sağlanabilmektedir.

İstanbul – Düsseldorf arası mesafe kara yolu için yaklaşık 2.567 km uzunluğundadır ve molalardan bağımsız olarak yaklaşık 27 saat kadar sürer.

İstanbul – Düsseldorf arası önerilen rota sırası ile Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan, Slovakya ve Çekya üzerinden geçmektedir.

İstanbul – Düsseldorf arası uçak yolculuklarında birinci seçenek Düsseldorf Uluslararası Havalimanı’dır ve yolculuk genellikle 3 saat 15 dakika kadar sürer. İzmir ve Ankara gibi diğer büyükşehirlerden de hava yolu ile direkt ya da aktarmalı ulaşım mümkündür.

Bordo pasaporta sahip olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Almanya’ya seyahat edebilmek için Schengen Vizesi almalıdır. Ayrıca aktarmalı uçuşlarda ve kara yolu ile yapılan yolculuklarda ara lokasyonlar için de vize gerekebilir.

Düsseldorf’a Ne Zaman Gidilmeli?

Düsseldorf, okyanusal iklime sahiptir ve bir yıllık dönem periyodunda ortalama sıcaklık yaklaşık olarak 11,0 °C’dir. Düsseldorf’ta mevsimler genellikle nispeten ılıman geçer.

Ocak ayı için ortalama sıcaklık 3,4 °C iken ortalama düşük değeri 0,5 °C ve ortalama yüksek değeri 6,0 °C dolaylarındadır.

Temmuz ayı için ortalama sıcaklık 19,4 °C iken ortalama düşük değeri 14,0 °C ve ortalama yüksek değeri 24,7 °C dolaylarındadır.

Düsseldorf, genellikle ılıman bir iklime sahip olduğundan yılın her dönemi ziyaret edilebilir ancak yaz ayları turistik açıdan daha verimli olabilir.

Düsseldorf’ta Nerede Kalınır?

Düsseldorf’u bir turist olarak ziyaret ettiğinizde kalabileceğiniz en iyi bölge merkezi ve tarihi konumu dolayısı ile Altstadt ve çevresidir.

Kentin tarihi dokusunu hissedebileceğiniz Altstadt, Düsseldorf’ta gezmek isteyeceğiniz noktaların önemli bir kısmına da yürüme mesafesindedir.

Düsseldorf’ta Kaç Gün Kalınmalı?

Düsseldorf’u ilk kez ziyaret ediyorsanız tarihi ve kültürel lokasyonlara yeteri kadar zaman ayırdığınızdan emin olmanız için kendinize en az 3 ila 5 gün ayırmanızı öneririz.

Düsseldorf’ta Şehir İçi Ulaşım Nasıl?

Düsseldorf, oldukça gelişmiş bir şehir içi ulaşım ağına sahiptir. Düsseldorf Uluslararası Havalimanı’na indikten sonra da şehir merkezine toplu taşıma ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Düsseldorf’un toplu taşıma ağını aşağıdaki harita üzerinden görüntüleyebilirsiniz:

Düsseldorf Toplu Taşıma Haritası
Lütfen orijinal çözünürlükte görüntülemek için üzerine tıklayın.

Düsseldorf’un toplu taşıma sistemi Google Maps ve Apple Maps ile entegre edilmiştir. Bu sayede Google Maps üzerinden gitmek istediğiniz konumu seçerek kullanmanız gereken aracı kontrol edebilir, ayrıca tahmini ulaşım süresini ve maliyetini görüntüleyebilirsiniz.

Enucuzu.com üzerinden Düsseldorf için en ucuz uçak bileti seçeneklerine göz atmak için Düsseldorf Uçak Bileti araması yapabilir, onlarca farklı hava yolu şirketinin teklifini karşılaştırarak sizin için en uygun uçak biletini ucuza ve indirimli satın alabilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır