2024 yılında dünyanın en iyi müzesi olarak seçilen Efes Deneyim Müzesi, tarihin ve kültürün, sanat ve teknoloji ile harmanlandığı bir müze olarak İzmir’de kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biridir.

Peki Efes Deneyim Müzesi nedir, özellikleri neler, önemi nedir, çalışma ve ziyaret saatleri ne zaman, giriş ücreti ne kadar, nerede ve nasıl gidilir?

Efes Deneyim Müzesi ile Efes Arkeoloji Müzesi farklı iki müze olup, aynı konumda değildir. Her iki müze arasındaki mesafe araçla 3,5 km civarındadır. Lütfen ziyaretiniz öncesinde doğru müzeleri seçtiğinizden emin olun.

Efes Arkeoloji Müzesi hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Efes Müzesi Rehberi: Özellikleri, Ziyaret Saatleri, Giriş Ücreti isimli rehberimize göz atabilirsiniz.

Efes Deneyim Müzesi Hakkında

  • Efes Deneyim Müzesi Nedir? Antik Efes’e odaklanan bir dijital sanat müzesidir.
  • Efes Deneyim Müzesi Hangi Saatlerde Açık? Her Gün 08:00 – 22:00
  • Efes Deneyim Müzesi Nerede? Efes Antik Kenti, Selçuk, İzmir’de.

Efes Deneyim Müzesi, İzmir’in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti sınırlarında bulunan ve Antik Efes’in yaşamını konu edinen bir dijital deneyim sanat müzesidir.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Efes Antik Kenti sınırlarında konumlanan Efes Deneyim Müzesi, tarihin ve kültürün, sanat ve teknoloji ile harmanlandığı bir dijital deneyim müzesidir ve MONDO-DR Ödülleri 2024 kapsamında Müzeler kategorisinde birincilik kazanmıştır.

Efes Deneyim Müzesi Rehberi: Özellikleri, Ziyaret Saatleri, Ücreti

Dünyanın önde gelen şirketlerinden ve akademik kurumlarından, aralarında mimarların, küratörlerin, tasarımcıların, sanatçıların, teknoloji uzmanlarının, tarihçilerin ve arkeologların olduğu geniş bir ekip tarafından tasarlanan Efes Deneyim Müzesi, ziyaretçilerine immersive olarak tanımlanan sanal gerçeklik temelli teknolojilerle Efes Antik Kenti’ndeki gündelik yaşamı, ticareti, sanatı ve mimariyi deneyimleme imkanı sunmaktadır.

Efes Deneyim Müzesi Rehberi: Özellikleri, Ziyaret Saatleri, Ücreti

Efes Deneyim Müzesi’nin fiziki eserlerden ve koleksiyonlardan ziyade Antik Efes döneminin kehanetlerini, gündelik yaşamını, önemli karakterlerini, mimari özelliklerini, ticari yönlerini ve çok daha fazlasını dijital sanat yolu ile canlandıran bir dijital deneyim müzesi olduğu unutulmamalıdır.

Efes Deneyim Müzesi Mimari

Efes Deneyim Müzesi sırası ile (1) The Birth of A Cult, (2) Ephesus Under Roman Rule ve (3) The Return of Artemis olmak üzere üç farklı bölümden oluşmaktadır.

Efes Deneyim Müzesi Rehberi: Özellikleri, Ziyaret Saatleri, Ücreti

The Birth of A Cult bölümünde Delfi Kahini ile ilgili kehanetler ele alınmakta ve Birinci Tapınak, Mermer Tapınak ve Artemis Tapınağı gösterilmektedir. Bu bölüm yaklaşık olarak 5:30 dakika sürmektedir.

Efes Deneyim Müzesi Rehberi: Özellikleri, Ziyaret Saatleri, Ücreti

Ziyaretçiler, kentin parçalarının ortaya çıkması ile birlikte Ephesus Under Roman Rule bölümüne alınmakta ve bu bölümde Arkadya Yolu’na inerek, Kleopatra ve Mark Antony ile tanışarak, kentin mimari özelliklerini inceleyerek ve antik tiyatrolardaki yarışmalara dalarak kentin gündelik yaşamına tanıklık etmektedir. Bu bölüm yaklaşık olarak 7:30 dakika sürmektedir.

Efes Deneyim Müzesi Rehberi: Özellikleri, Ziyaret Saatleri, Ücreti

The Return of Artemis bölümü Yunan mitolojisinde av, vahşi doğa, vahşi hayvanlar, doğa, bitki örtüsü, doğum, çocuk bakımı ve bakirelik tanrıçası olarak bilinen Artemis’e adanmaktadır. Bu bölüm yaklaşık olarak 2:30 dakika sürerken tüm deneyim toplamda 15:30 dakika gibi bir sürede tamamlanmaktadır.

Efes Deneyim Müzesi Rehberi: Özellikleri, Ziyaret Saatleri, Ziyaret Ücreti

Efes Deneyim Müzesi, Efes Antik Kenti’nde konumlanırken müzenin hemen çevresinde kafe ve mağaza bölümleri bulunmaktadır.

Efes Deneyim Müzesi Ziyaret Koşulları

  • Ziyaret Günleri: Her Gün Açık
  • Ziyaret Saatleri: 08:00 – 22:00
  • Ziyaret Ücreti: 425 TL (MüzeKart Geçerli Değil)
  • Erişilebilirlik: Sesli Rehberlik
  • Bilgilendirme: Efes Deneyim Müzesi’nin kafe ve mağaza bölümleri saat 22:30’da kapanmaktadır.
  • Uyarılar: Güncel ziyaret koşulları dönemsel olarak değişiklik gösterebilmektedir. Lütfen ziyaretiniz öncesinde resmi duyuruları kontrol edin.

Efes Deneyim Müzesi, her gün 08:00 – 22:00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Efes Deneyim Müzesi’nin kafe ve mağaza bölümleri ise saat 22:30 itibarıyla kapanmaktadır.

Efes Deneyim Müzesi’nde MüzeKart geçerli değildir. Türk vatandaşları 425 TL ödeme karşılığında Efes Deneyim Müzesi’ni ziyaret edebilirler.

Efes Müzesi ile ilgili mevcut ziyaret koşulları dönemsel olarak değişiklik gösterebilir. Lütfen ziyaretiniz öncesinde resmi duyuruları ve koşulları kontrol edin. Duyurular, genellikle DEM Museums resmi internet sitesi üzerinden yayınlanmaktadır.

Efes Deneyim Müzesi Nerededir?

  • Efes Antik Kenti (Antik Tiyatro Karşısı) Selçuk / İzmir

Efes Deneyim Müzesi, İzmir’in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti sınırlarındadır. İzmir’in merkez ilçelerinden İzban’ı kullanarak Selçuk’a gidebilir ve ardından Efes Deneyim Müzesi’ne ulaşabilirsiniz.

Efes Deneyim Müzesi ile Efes Arkeoloji Müzesi farklı iki müze olup, aynı konumda değildir. Her iki müze arasındaki mesafe araçla 3,5 km civarındadır. Lütfen ziyaretiniz öncesinde doğru müzeleri seçtiğinizden emin olun.

Efes Arkeoloji Müzesi hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Efes Müzesi Rehberi: Özellikleri, Ziyaret Saatleri, Giriş Ücreti isimli rehberimize göz atabilirsiniz.

İzmir’in toplu taşıma sistemi Google Maps ile entegre edilmiştir. Google Maps üzerinden Efes Deneyim Müzesi’nin konumunu seçerek kullanmanız gereken hattı kontrol edebilir, ayrıca tahmini ulaşım süresini ve maliyetini görüntüleyebilirsiniz.

İzmir ziyaretiniz sırasında başta Efes Arkeoloji Müzesi, Atatürk Müzesi, Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Arkas Sanat Merkezi, Tarihi Asansör, Srmyrna Antik Kenti ve Agora Ören Yeri olmak üzere ziyaret etmenizi önerdiğimiz pek çok önemli mekan, bina ve alan bulunmaktadır.

Turistik bir İzmir ziyareti sırasında gezilmesi gereken yerlere, tadılması gereken lezzetlere ve denenmesi gereken restoranlara yer verdiğimiz içeriğimize İzmir Gezi Rehberi üzerinden erişebilirsiniz.

İzmir için henüz seyahat planlarınızı oluşturmadıysanız Enucuzu.com üzerinden İzmir Uçak Bileti, İzmir Otobüs Bileti ve İzmir Otelleri’ne göz atarak onlarca farklı seçeneği karşılaştırabilir, size en uygun olanı tercih ederek ucuza, taksitli ve indirimli seyahatin tadını çıkarabilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır