2024 yılına damgasını vuracak etkinliklerden birisi de kuşkusuz UEFA EURO 2024 diğer adıyla UEFA Avrupa Şampiyonası olacaktır.

14 Haziran tarihinde başlayan EURO 2024 turnuvası Almanya ev sahipliğinde oynanıyor ve maçlar Almanya’nın 10 farklı şehrinde düzenleniyor. Dünyanın dört bir yanından futbol severler turnuvanın düzenlendiği şehirlere akın ediyor.

EURO 2024 kupasını statta izlemeyen veya Almanya’daki çoşkulu ortamın içinde olmayan futbol severler ise ekran başında turnuvanın heyecanına ortak olmaya devam ediyor.

Bu içeriğimizde Euro 2024 maçları hangi şehirlerde oynanacak sorusunun yanıtını ele alacak ve turnuvaya ilişkin merak edilen detayları sizlerle paylaşacağız.

Enucuzu avantajlı fiyatlarla otel rezervasyonu yapabileceğiniz, uçak ve otobüs bileti satın alabileceğiniz çevrim içi bir seyahat platformudur.

EURO 2024 Maçları Hangi Şehirlerde Oynanacak?

  • Berlin
  • Münih
  • Dortmund
  • Düsseldorf
  • Gelsenkirchen
  • Stuttgart
  • Hamburg
  • Köln
  • Leipzig
  • Frankfurt

EURO 2024 Maçları Hangi Şehirlerde Oynanacak?

Berlin

  • Stadyum: Berlin Olimpiyat Stadyumu

Kuzey Avrupa’nın önemli bir merkezi olan Berlin turistik açıdan, tarihi yapılarıyla ve şehrin sosyal ortamı ile popüler hale gelmiştir.

EURO 2024’ün final maçı, çeyrek finale maçlarından bir tanesi ve Son 16 maçlarının da bir tanesi başkent Berlin’de oynanacak. Böylece, EURO 2024’ün en coşkulu kenti muhtemelen Berlin olacak.

Berlin’in tarihi ve sosyal atmosferi içerisinde EURO 2024’ün şampiyonluk kutlamalarının da görkemli olacağı kuşkusuzdur.

Berlin hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek ve yapılabilecek aktiviteler, gezilebilecek yerler, tadılabilecek lezzetler ve denenebilecek restoranlar hakkında bilgi almak için Berlin Gezi Rehberi isimli içeriğimize göz atabilirsiniz.

Münih

  • Stadyum: Allianz Arena

Neredeyse, 1000 yıllık tarihe ev sahipliği yapan Münih, Alman kültürünü en iyi yansıtan şehirlerden birisidir. Aynı zamanda, futbol takımları ile de oldukça popüler bir şehirdir.

Münih, Almanya

EURO 2024’ün Son 16 ve yarı final etaplarına Münih’te ev sahipliği yapacaktır. Alman futbolunda oldukça önemli bir yere sahip olan Münih’te, maçın coşkusu tatlardan şehrin meydanlarına kadar yayılacak.

Münih’teki maçlar, Bayern Münih takımından stadyumu olan meşhur Allianz Arena stadyumunda oynanacaktır.

Dortmund

  • Stadyum: Signal Iduna Park

Almanya’nın kuzeybatısında bulunan ve Kuzey Ren Eyaleti’nin içerisinde yer alan bir şehirdir. Dortmund önemli ölçüde futbol ile özdeşleşmiştir çünkü Almanya’nın en iyi takımlarından birisi olan Borussia Dortmund takımına ev sahipliği yapmaktadır.

Dortmund, Almanya

EURO 2024 “Son 16” ve yarı final etaplarına ev sahipliği yapacaktır. Futbol şehri Dortmund’ta da futbol severleri heyecan dolu dakikaların beklediği kesin.

Düsseldorf

  • Stadyum: Esprit Arena (Merkur Spiel-Arena)

Kuzey Ren’in başkenti olan Düsseldorf, adını dünyaya kültür-sanat, moda, iş konferansları ve nice etkinliklerle duyurmuştur.

EURO 2024 Maçları Hangi Şehirlerde Oynanacak?

2. Dünya Savaşı sırasında şehir oldukça zarar görmüş olsa da kısa sürede gelişmiş ve kısa sürede refahın en yüksek olduğu yerlerden birisi olmuştur.

Turnuvanın Son 16 ve çeyrek final maçlarına ev sahipliği yapacak olan şehirde maçın coşkulu ortamı sadece stad değil, şehrin sokaklarında dahi tanık olabilmek mümkün olacak.

Düsseldorf hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek ve yapılabilecek aktiviteler, gezilebilecek yerler, tadılabilecek lezzetler ve denenebilecek restoranlar hakkında bilgi almak için Düsseldorf Gezi Rehberi isimli içeriğimize göz atabilirsiniz.

Gelsenkirchen

  • Stadyum: Veltins-Arena

Gelsenkirchen de Kuzey Ren’de bulunan bir şehirdir ve genel olarak sanayi şehri olarak kabul edilmektedir.

Gelsenkirchen’de bulunan Veltins-Arena’da, EURO 2024’ün grup maçlarının dışında Son 16 etaplarından birisi de burada oynanacaktır.

Stuttgart

  • Stadyum: MHPArena

Özgün mimarisi ve atmosferi ile Güney Almanya’nın en turistik şehirleri arasında bulunmaktadır. Görkemli ve ağaçlandırılmış şehir merkezinin dışında kalan yerlerde şarap bağları bulunuyor.

Stutgart, Almanya

Çeyrek final maçlarından birisi, Stuttgart’taki MHPArena’da oynanacaktır. 1933 yılında açılmış olan stadyum, Almanya’nın eski stadyumlarındandır.

Hamburg

  • Stadyum: Imtech Arena

Almanya’nın en kalabalık 2. şehri olan Hamburg; kanallarıyla, estetik mimarisiyle ve birçok festivale ev sahipliği yapmasıyla ünlenmiş bir kenttir. Aynı zamanda Avrupa’nın en büyük 2. limanına ev sahipliği yapar.

Hamburg, Almanya

EURO 2024 turnuvasındaki grup maçlarının bazıları Hamburg’ta düzenleniyor ancak plana göre Hamburg’ta, Son 16 veya finaller gibi eleme maçları düzenlenmeyecek.

Köln

  • Stadyum: RheinEnergie

Almanya’daki en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Köln, kolonyanın icat edildiği yer olması ile ünlü olmuştur. Aynı zamanda içerisinde birçok tarihi yapıyı bulunduruyor. Alman kültürünü birçok yönü ile de yansıtan bir şehirdir.

EURO 2024 Maçları Hangi Şehirlerde Oynanacak?

1923 yılında inşa edilen RheinEnergie Stadyumu, Almanya’nın en eski 3. stadyumudur. Burada EURO 2024’ün Son 16 maçlarından birisi oynanacak.

Leipzig

  • Stadyum: RheinEnergie

Doğu Almanya’nın gözde şehirlerinden birisi olan Leipzig’te her yıl onlarca çeşitli sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenlenir. Aynı zamanda birçok tarihi esere de ev sahipliği yapar.

Leipzig EURO 2024’ün Son 16 elemesine ev sahipliği yapacak. Aynı zamanda grup maçlarının bir kısmı da burada oynanıyor.

Frankfurt

  • Stadyum: Waldstadion

Almanya’daki bir Orta Çağ kenti olan Frankfurt, tarihi dokusunun yanı sıra Avrupa’nın da en büyük finans merkezlerinden birisidir. Frankfurt da tıpkı Dortmund gibi futbolsever kişileri ile de bilinir.

Ülkenin eski statlarından birisi olan Waldstadion 1925 yılında yapılmıştır. Waldstadion’da grup maçları dışında Son 16 maçlarından birisi de düzenlenecek.

Turnuvanın Takımları ve Grupları

Her Avrupa Şampiyonası’nda olduğu gibi EURO 2024 kupasına Avrupa ve çevresindeki takımlar katılıyor. Turnuvaya katılan takımlar ve takımların bulunduğu grupların tabloları aşağıdaki gibidir.

A Grubu B Grubu C Grubu D Grubu E Grubu F Grubu
Almanya İspanya İngiltere Hollanda Romanya Türkiye
İsviçre İtalya Danimarka Fransa Slovakya Portekiz
İskoçya Arnavutluk Slovenya Polonya Belçika Çekya
Macaristan Hırvatistan Sırbistan Avusturya Ukrayna Gürcistan
Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır