Dubai Çikolatası ilk olarak Dubai merkezli butik çikolata üreticisi FIX Dessert Chocolatier tarafından Can’t Get Knafeh of It ismi ile tanıtılarak satışa sunuldu ve ilk etapta (ve orijinali esasen hala) yalnızca Dubai’de bulunabildiği için sosyal medya kullanıcıları arasında Dubai Çikolatası olarak anılır oldu.

FIX henüz ülkemizde resmi bir satış noktasına sahip olmasa da Dubai çikolatasının türevlerini ve alternatiflerini üreten pek çok markanın ürünleri marketlerde, kafelerde ve pastenelerde rafları kaplamaya başladı ancak hem bir hafta sonu hobisi olarak hem de daha ucuz bir alternatif olarak Dubai çikolatasını evde yapmak da seçeneklerden birisi.

Bu içeriğimizde evde Dubai Çikolatası yapımı hakkında merak edilen noktalara değinecek ve Dubai Çikolatası Tarifi sunacağız.

FIX Dessert Chocolatier tarafından satışa sunulan çikolata barlarının tanesi 68 DH yani yaklaşık 630 TL civarındadır ancak farklı markaların daha düşük fiyatlı veya daha yüksek fiyatlı alternatifleri ve türevleri de bulunmaktadır. Türkiye’deki fiyatlar genellikle 350 TL ila 500 TL aralığındadır.

Dubai çikolatasını evde yapmak isterseniz bar başına maliyet yaklaşık 150 TL kadar olacaktır ancak nihai maliyet kullandığınız malzemelere ve dolgunun yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir.

Evde Dubai Çikolatası Nasıl Yapılır?

Evde Dubai çikolatası yapmak için gerekli olan malzemeler, bu malzemelerin ölçüsü ve hazırlık aşamaları şu şekildedir:

Gerekli Malzemeler

  • Antep Fıstığı Ezmesi (miktarı kalıplara ve isteğe bağlı)
  • Kadayıf (80 gr)
  • Tahin (az miktarda)
  • Sütlü Çikolata (600 gr)
  • Tereyağ (40 gr)

Dubai çikolatasının yapımı sırasında antep fıstığı ezmesi, kadayıf, tahin, sütlü çikolata ve tereyağ gerekmektedir. Elbette ölçüleri ve kullanılan malzemeleri dilediğiniz şekilde özelleştirebilirsiniz.

Örneğin antep fıstığı ezmesi yerine tercihinize bağlı olarak fıstık ezmesi, badem ezmesi, fındık ezmesi ve kaju ezmesi gibi alternatifler de kullanabilirsiniz ya da sütlü çikolata yerine beyaz çikolata ya da bitter çikolata tercih edebilirsiniz.

Önemli olan noktalardan biri kullanacağınız tereyağının bu tarif için mümkün mertebe sade ve tuzsuz tereyağı olmasıdır.

Dubai Çikolatası Hazırlama Aşamaları Tarif Görsel Kaynak: An Edible Mosaic[/caption]

Tarif

(1)

İlk olarak çikolataları benmari usulü yani ısıtılan ve içi su dolu olan bir kabın (genellikle tencerenin) üzerine yerleştireceğiniz başka bir kabın içine dökerek eritmelisiniz.

Dilerseniz çikolataları eritmek için mikrodalga da kullanabilirsiniz ancak ilk yöntem daha lezzetli sonuçlar verecektir.

Evinizde bir gıda termometresi varsa çikolata henüz 90 dereceye ulaşmadan önce onu tamperlemek daha sert ve dolayısı ile daha çatırdayan bir çikolata barı elde etmenize yardımcı olacaktır.

(2)

Çikolatalar eridikten sonra onu çikolata kalıplarına dökün. Bir iç dolgu kullanacağınız için kalıpları tamamen doldurmamalısınız.

Kalıptaki fazla çikolatayı ayıklamak için kalıbı ters çevirerek ve arkasına vurarak fazla çikolatanın kaba geri dökülmesine izin verin.

Ardından çikolata dolu kalıpları soğumaları için buzdolabına koyun. Kalıptaki çikolatanın soğuması genellikle 30 dakika kadar sürecektir.

Dilerseniz renkli barlar için çikolatanızı kalıplara dökmeden önce kalıpların altına az miktarda gıda boyası da kullanabilirsiniz.

(3)

Bir sonraki aşamada iç dolgunun hazırlanması gerekecek. Öncesinde kadayıfı tereyağ ile harmanlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya dek 15 ila 20 dakika boyunca 180 derece sıcaklıkta pişirin.

(4)

Kadayıfı fırından aldıktan sonra antep fıstığı ezmesi ve az miktarda tahin ile karıştırın. Dilerseniz içine küçük antep fıstığı parçaları da atabilirsiniz.

(5)

Soğumuş çikolata kalıplarını buzdolabından çıkarın ve hazırladığınız dolguları kalıplara dağıtın. Dolgunun verimli bir şekilde dağılması için hafifçe bastırabilirsiniz ancak fazla baskı uygularsanız alttaki çikolata kalıbı dağılabilir.

(6)

Son aşamada kapta kalan diğer çikolata ile kalıpların üzerini kapayın. Kalıpların üzerinin tamamen kapandığından emin olun. Fazla çikolataları bıçak yardımı ile sıyırabilirsiniz.

Kalıpları hazırladıktan sonra tekrar buzdolabına koyun ve 1 saat kadar bekletin. Hazır hale geldiğinde kalıbı ters çevirerek çikolataları çıkarabilirsiniz.

Sonuç

Bu içeriğimizde Dubai Çikolatası Tarifi ile karşınızdaydık. Dilerseniz Dubai Çikolatası Nasıl Ortaya Çıktı? isimli içeriğimize de göz atabailirsiniz.

Enucuzu.com, başta uçak bileti, otobüs bileti ve otel rezervasyonu olmak üzere tüm seyahat ihtiyaçlarınızı tek bir platform üzerinden karşılamanıza ve onlarca farklı seçenek arasından en uygun opsiyonu bularak ucuza, taksitli ve indirimli seyahat etmenize yardımcı olur.

Siz de Dubai çikolatasını yerinde denemek için Enucuzu.com üzerinden onlarca farklı hava yolu şirketini karşılaştırarak en ucuz Dubai uçak biletini bulabilir; ucuza, taksitli ve indirimli seyahatin tadını çıkarabilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır