Guggenheim Müzesi (Bilbao), modern sanata tutkusu olanların Bilbao ziyaretleri sırasında kesinlikle görmesi gereken mekanlardan biridir. Guggenheim Müzesi (Bilbao) Rehberi ile Guggenheim Müzesi (Bilbao) hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.

Peki Guggenheim Müzesi nedir, özellikleri neler, önemi nedir, çalışma ve ziyaret saatleri ne zaman, giriş ücreti ne kadar, nerede ve nasıl gidilir?

Henüz uçak biletinizi satın almadıysanız Enucuzu.com üzerinden farklı hava yolu şirketlerini karşılaştırarak en ucuz Bilbao Uçak Bileti fırsatlarını bulabilirsiniz.

Guggenheim Müzesi Hakkında

  • Guggenheim Müzesi Nedir? Modern Sanat Müzesi’dir.
  • Guggenheim Müzesi Hangi Saatlerde Açık? Salı – Pazar Günleri 10:00 – 19:00, Yazın Her Gün 10:00 – 20:00
  • Guggenheim Müzesi Nerede? Bilbao, İspanya’da.

Guggenheim Müzesi, İspanya’nın Bask bölgesindeki Bilbao kentinde bulunan bir modern sanat müzesidir. 1997 yılında ziyarete açılan müze başta İspanya’dan olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapmaktadır.

Bilbao’daki Guggenheim Müzesi, Solomon R. Guggenheim Vakfı’nın sahip olduğu beş müzeden biridir ancak diğer müzeler de sıklıkla Guggenheim ismi ile anıldığı için diğerleri ile karıştırılmamalıdır.

Solomon R. Guggenheim Vakfı’nın sahip olduğu müzelerin birbirinden ayırt edilebilmesi için genellikle bulunduğu kentin adı da müze ile birlikte anılır: Guggenheim Müzesi (Bilbao)…

Guggenheim Müzesi (Bilbao) Rehberi: Özellikleri, Ziyaret Saatleri, Giriş Ücreti

Bilbao Guggenheim Müzesi, o sırada sergilenen 250 modern sanat eseri ile 18 Ekim 1997 tarihinde İspanya Kralı I. Juan Carlos’un katılımı ile resmi olarak ziyarete açılmıştır. Müze, hem Bilbao bölgesinin hem de bir bütün olarak İspanya’nın en büyük müzelerinden biri konumundadır.

Guggenheim Müzesi için Nervion Nehri’nin hemen yanına Mimar Frank Gehry tarafından, daha sonrasında pek çok kez ödüle layık gösterilen, özel bir bina inşa edilmiştir.

Dekonstrüktivist mimari tarzına sahip olan binanın dış kavisleri, ilk bakışta rastgele gibi görünen ancak gerçekte o kadar da rastgele olmayacak ve ışığı istenen şekilde yönlendirecek biçimde tasarlanmıştır.

Bina, bu tür bir mimari için genellikle nadir görülen bir şekilde planlanan bütçe sınırlarını aşmadan, beklenen tamamlanma süresi içinde inşa edilebilmiştir.

Guggenheim Müzesi (Bilbao) Rehberi: Özellikleri, Ziyaret Saatleri, Giriş Ücreti

Bina tüm açılardan dikkat çeken bir görünüme sahip olsa da mimari özelliklerinin daha dikkatli bir şekilde algılanabilmesi için manzaranın, Nervion Nehri’ne bakan taraftan izlenmesi önerilmektedir.

32.500 m² alan üzerine kurulu olan Guggenheim Müzesi’nin inşasında ağırlıklı olarak taş, cam ve titanyum malzemeler kullanılmış olup yapı bir bütün olarak $89.000.000’a mâl olmuştur.

Gehry, dış kaplama için malzeme seçiminde bulunurken pek çok hayvanın tüylerini ve pullarını incelemiş, balık pullarını andıran bir kaplama tasarımına imza atmıştır. Guggenheim Müzesi’nin üstten bakışı ise bir çiçeği andırır.

Guggenheim Müzesi (Bilbao) Rehberi: Özellikleri, Ziyaret Saatleri, Giriş Ücreti

11.000 m²’lik alana yayılan 19 sergi alanının 10’u klasik taş kaplamaları ile dışarıdan tanımlanabilen ortogonal plana sahipken geri kalan 9’u titanyum kaplamaları ile düzensiz bir biçimde şekillendirilmiştir. Bu sergi alanlarının en büyüğü 30 metre genişliğe ve 130 metre uzunluğa sahiptir.

Binanın iç mekan tabanı Huéscar’daki taş ocaklarından elde edilen bej benzeri bir renge sahip olan kireç taşları ile kaplanmıştır.

Guggenheim Müzesi Hakkında

Bu renkte kireç taşını, uygulama için yeterli miktarda bulmak oldukça zordur. Camlar, dış alandaki ışığın açıkta kalan parçalara zarar vermesini önlemek için özel olarak işlenmiştir.

Guggenheim Müzesi’ndeki sergiler sık sık değişse de eserlerin önemli bir kısmı 20. yüzyıl döneminden derlenmiştir ancak Solomon R. Guggenheim Vakfı’nın son zamanlardaki genel politikaları kapsamında, belki de daha fazla ziyaretçinin ilgisini çekme arzusu ile, antik sanat sergilerine de yer verilmeye başlanmıştır.

Guggenheim Müzesi Hakkında

Guggenheim Müzesi’nde sık sık diğer müzelerden ödünç alınan sanat eserleri de sergilenir. Müze, aynı zamanda kendi kişisel koleksiyonunu oluşturmak ve genişletmek için de çabalamaktadır. Bu bakımdan tüm sergiler; Geçici Sergiler, Kalıcı Koleksiyon ve Özel Koleksiyon olarak üç grupta incelenebilir.

Bazı sanat tutkunları Guggenheim Müzesi’nin binasının, içindeki eserlerden çok daha üstün ve dikkat çekici olduğunu dile getirmişlerdir.

Guggenheim Müzesi Ziyaret Koşulları

  • Ziyaret Günleri: Salıdan Pazara & Yaz Aylarında Her Gün
  • Ziyaret Saatleri (Genel): 10:00 – 19:00 (Genel) (18:30 Son Giriş Saatidir, 18:45 Son Çıkış Saatidir)
  • Ziyaret Saatleri (Yazın): 10:00 – 20:00 (Yazın) (19:30 Son Giriş Saatidir, 19:45 Son Çıkış Saatidir)
  • Ziyaret Ücreti: €18,00 (Yetişkin) / €9,00 (65 Yaş Üzeri) / €9,00 (18 – 26 Öğrenci) / Ücretsiz (18 Yaş Altı)
  • Erişilebilirlik: Yeterli Bilgi Sağlanmadı
  • Ek Koşullar: 35 x 35 cm ebatlarını aşan çantalarla ve katlanamayan şemsiyelerle girişlere izin verilmemektedir.
  • Ek Koşullar: Yalnızca özel kullanım için olmak kaydı ile flaşsız çekimlere izin verilir ancak bu iznin istisna olduğu alanlar vardır. Çekimler için tripod ya da özçekim çubuklarının kullanımına izin verilmemektedir.
  • Uyarılar: Güncel ziyaret koşulları dönemsel olarak değişiklik göstermektedir. Lütfen ziyaretiniz öncesinde resmi duyuruları kontrol edin.

Guggenheim Müzesi’nin ziyaret saatleri dönemsel olarak değişiklik göstermektedir. Yaz aylarına özel uygulamanın her sene hangi tarihte başlayacağı ve sona ereceği müze yönetimi tarafından belirlenmektedir. Lütfen ziyaretiniz öncesinde mevcut koşulları kontrol edin.

Müzenin ziyaretçi kabulleri resmi kapanış saatinden 30 dakika önce sona erer ve resmi kapanış saatine 15 dakika kala mevcut ziyaretçilerin alanı boşaltmaları istenir.

Sergi alanına 35 x 35 cm ebatlarını aşan çantalarla ya da katlanamayan şemsiyelerle girişler yasaktır. Yalnızca özel kullanımlar için flaş kullanmadan yapılan fotoğraf çekimlerine izin verilmektedir ancak bu iznin istisna olduğu alanlar vardır. Çekimler için tripod ya da özçekim çubuğu kullanmak yasaktır.

Guggenheim Müzesi ile ilgili mevcut ziyaret koşulları dönemsel olarak değişiklik gösterebilir. Lütfen ziyaretiniz öncesinde resmi duyuruları ve koşulları kontrol edin. Duyurular, genellikle Guggenheim Bilbao’nun resmi internet sitesi üzerinden yayınlanmaktadır.

Guggenheim Müzesi Bilbalo Nerededir?

  • Adres: Avenida Abandoibarra, 2, 48009 Bilbao, İspanya

Guggenheim Müzesi, Bilbao’nun merkezi bir noktasında konumlanmaktadır.

Nervion Nehri’nin kıyısında bulunan Guggenheim Müzesi, toplu taşıma hatlarına oldukça yakındır. Bilbao’daki toplu taşıma araçları engelli kişiler için erişilebilir olacak biçimde uyarlanmıştır.

Bilbao’nun toplu taşıma sistemi Google Maps ile entegre edilmiştir. Google Maps üzerinden gitmek istediğiniz konumu seçerek kullanmanız gereken hattı kontrol edebilir, ayrıca tahmini ulaşım süresini ve maliyetini görüntüleyebilirsiniz.

Henüz uçak biletinizi satın almadıysanız Enucuzu.com üzerinden farklı hava yolu şirketlerini karşılaştırarak en ucuz Bilbao Uçak Bileti fırsatlarını bulabilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır