Yeni bir şehri keşfetmenin heyecan verici yönleri olsa da ilk kez gittiğiniz bir şehirde dikkatli olmak ve davranmak önemlidir. Peki Tiflis, Batum ve bir bütün olarak Gürcistan güvenli mi?

Seyahatiniz sırasında kaçınmanız gereken sokaklar ya da caddeler var mı? Nerede konaklamalısınız ve nelere dikkat etmelisiniz?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 90 güne kadar olan seyahatlerinde vizeden muaf olduğu Gürcistan, vize başvurusu ile uğraşmak istemeyen seyahat tutkunlarının gözde tercihlerinden birisi.

Şehir Gürcistan
Acil Durum Hattı 112
Polis 112
Ambulans 112
İtfaiye 112
Büyükelçilik Adresi 35, Chavchavadze Avenue 0162 Tiflis, Gürcistan
Büyükelçilik E-Posta [email protected]
Büyükelçilik Telefon +995 32 225 20 72
+995 577 68 01 87 (Nöbetçi / Acil Durumlar)

Gürcistan’da olası bir acil durumda tüm acil durumları kapsayan 112 hattını kullanabilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Tiflis Büyükelçiliği 35, Chavchavadze Avenue 0162 Tiflis, Gürcistan adresinde bulunmaktadır. Ayrıca olası bir istek ve ihtiyaç durumunda +995 32 225 20 72 ve +995 577 68 01 87 (Acil Durumlar) numaraları ile iletişime geçebilirsiniz.

Enucuzu.com üzerinden En Ucuz Gürcistan Uçak Bileti seçeneklerini kontrol edebilir, onlarca farklı hava yolu şirketi arasından en ucuz teklifi seçerek ucuza, indirimli ve taksitli seyahatin tadını çıkarabilirsiniz.

Gürcistan Güvenli mi?

Evet, Gürcistan turistler için genellikle güvenli bir ülke olarak kabul edilir ancak ziyaretçilerin seyahatleri esnasında herhangi bir büyükşehirde olması gerektiği ölçüde dikkatli davranmaları gerekecektir.

Gürcistan Güvenli mi?
** Güney Osetya ve Abhazya bölgeleri haritada kırmızı ile işaretlenmiştir.

Gürcistan’a seyahat edecek yolcuların özerkliklerini ilan eden ancak özerklik iddiaları Gürcistan tarafından tanınmayan Güney Osetya ve Abhazya bölgelerinden ve bu idari sınırların etrafındaki bölgelerden uzak durması önerilir.

Tiflis, Batum ve Kutaisi gibi şehirlere yapılacak olan direkt seyahatlarde herhangi bir güvenlik sorunu bulunmamaktadır ancak kendi kendinize Gürcistan içi seyahat planlamak isterseniz bilinen, güvenilen ve diğerlerince tercih edilen rotaları kullanmanız önerilir.

Özerklik iddia eden bölgelerin sınırları genellikle belirli belirsizdir ve sınır işaretlemeleri ayırt edilemeyebilir. Sınırdan yapılacak izinsiz girişler özerklik iddia eden bölgenin yetkilileri tarafından tutuklanmalara yol açabilir.

Tiflis, Batum, Kutaisi, Gürcistan Güvenli mi?

Gürcistan’da suç oranları düşüktür ancak Gürcistan’ı ziyaret edenler her büyükşehirde olması gerektiği gibi yankesicilik ve küçük hırsızlık suçlarına karşı makul önlemler almalıdır.

  • Değerli eşyalarınızı kendinize yakın tutun. (Örn; ceketinizin iç cebi veya pantolonunuzun ön cebi)
  • Yanınızda çok miktarda nakit para taşımayın.
  • Sizi hedef haline getirecek gösterişli aksesuarlar takmayın.
  • Çantanızı sıkı bir şekilde tutun.
  • Gece saatlerinde karanlık ve tenha alanlara girmeyin.

Gürcistan, 142 farklı ülkenin bulunduğu 2023 tarihli Suç Endeksi sıralamasında 25,9 ile 125. sırada konumlanmakta, listedeki en güvenli 18. ülke olarak sıralanmaktadır.

Gece saatlerinde çoğu popüler cadde ve meydan başka insanlarla ve polislerle dolu olacağından bu tür alanlarda dolaşmak genellikle güvenlidir ancak karanlık ve tenha alanlardan uzak durulması gerekir.

Gürcistan’da zaman zaman kalabalık protestolar düzenlenir ve bunların bazılarında şiddet içeren çeşitli eylemler meydana gelebilir. Etkinlikler genellikle Tiflis’teki Rustaveli Bulvarı’nda ve diğer şehirlerin ana caddelerinde düzenlenir.

Seyahatiniz sırasında bu tür protestolara denk gelirseniz onlardan uzak durmalı, yerel gelişmelerden haberdar olmak için yerel medya kuruluşlarını takip etmeli ve her koşulda yetkililerden gelen uyarılara ve yönlendirmelere uyum sağlamalısınız.

Bu tür etkinlikler sırasında toplu taşıma hatlarında kesintiler ya da aksamalar meydana gelebilir. Seyahatiniz sırasında olası bir aksama ihtimaline karşı alternatif planlar yaptığınızdan emin olun.

Gürcistan’ın herhangi bir bölgesinde her ne amaçla olursa olsun askeri tesislerinin, personelin ya da personel araçlarının fotoğraflarını çekmekten sakının ve çektiğiniz diğer fotoğrafların bu unsurları içermediğinden emin olun. Bu uyarılara dikkat etmemek tutuklanmalara yol açabilir.

Gürcistan’da drone uçurmak için Gürcistan Sivil Havacılık Ajansı’ndan izin almak gereklidir.

Gürcistan’da eş cinsel ilişkiler yasaldır ve ayrımcılık karşıtı yasalar mevcuttur ancak yerel halkın önemli bir bölümü sosyal açıdan muhafazakardır ve toplum içinde belirgin davranışlar çeşitli tepkilere neden olabilir.  Onur Yürüyüşleri, polisin güvenliği garanti edememesi nedeni ile 2019, 2021 ve 2023 yıllarında iptal edildi.

Büyük suçlar nadirdir ve genellikle doğrudan turistleri hedef almaz.

Gürcistan’da Tehlikeli Sokak ve Cadde Var mı?

Gürcistan’da suç oranları düşüktür ve Tiflis, Batum ve Kutaisi gibi şehirlerde doğrudan yüksek suç oranları ile ilişkilendirilen girilemez bir suç bölgesi yoktur.

Gürcistan’da Nerede Kalınır?

Gürcistan’ı bir turist olarak ziyaret ettiğinizde kalabileceğiniz en iyi bölgeler;

  • Tiflis’te Özgürlük Meydanı ve çevresi ya da Vazha-Pshavela Caddesi ve çevresidir.
  • Batum’da Avrupa Meydanı ve çevresi ya da Rustaveli Caddesi ve çevresidir.
  • Kutaisi’de Colchis Fountain ve çevresidir.

Ayrıca merkezi turistik alanlar ve kamu binalarının yoğun olduğu alanların çevresi de güvenlik uygulamalarının sıklığı bakımından güvenli olarak kabul edilir.

Gürcistan ziyaretiniz sırasında günün her saati kalabalık olan, güvenlik uygulamalarının yoğun olduğu, merkezi ve turistik bölgelerde dolaşmanızı ve konaklamanızı öneririz.

Enucuzu.com üzerinden En Ucuz Gürcistan Uçak Bileti seçeneklerini kontrol edebilir, onlarca farklı hava yolu şirketi arasından en ucuz teklifi seçerek ucuza, indirimli ve taksitli seyahatin tadını çıkarabilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır