İngiltere seyahatinizden önce UK Visa ya da Birleşik Krallık Vizesi olarak da bilinen İngiltere Vizesi almanız gerekmektedir. İngiltere Vize Rehberi üzerinden başvuru sürecine dair merak edilenleri kontrol edebilirsiniz.

Peki İngiltere vize istiyor mu, vize ücreti ne kadar, gerekli evraklar neler, vize başvurusu nasıl yapılır ve kaç günde sonuçlanır?

İngiltere vizesine başvuru sırasında satın aldığınız uçak biletinize dair dokümanları başvurunuza eklemeniz gerekmektedir.

Hemen Enucuzu.com üzerinden en ucuz Londra uçak bileti seçeneklerine göz atabilir, onlarca farklı hava yolu şirketini karşılaştırarak en ucuz bileti satın alabilirsiniz. Ayrıca iptal edilebilir uçuşları tercih ederek vize başvurunuz onaylanmasa bile biletinizi iptal edebilirsiniz.

İngiltere Vize İstiyor mu?

Evet; Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere seyahati öncesinde vize başvurusunda bulunmalıdır. Diplomatik Pasaport (Siyah) sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak koşulu ile vizeden muaftır.

Pasaport TürüVize Gereksinimi
Umuma Mahsus Pasaport (Bordo)Vize Gereklidir
Hususi Pasaport (Yeşil)Vize Gereklidir
Hizmet Pasaportu (Gri)Vize Gereklidir
Diplomatik Pasaport (Siyah)90 Güne Kadar Vizeden Muaf

İngiltere Yeşil Pasaporta Vize İstiyor mu?

Evet, Yeşil Pasaport olarak da bilinen Hususi Pasaport sahipleri İngiltere’yi ziyaret edebilmek için vize başvurusunda bulunmak zorundadır.

İngiltere Vize Rehberi - İngiltere Vize İstiyor mu? İngiltere Vize Türleri Neler?

İngiltere Vize Türleri Neler?

  • Turist Vizesi
  • Öğrenci Vizesi
  • Ticari Vize
  • Çalışma Vizesi
  • Yatırımcı Vizesi
  • Evlilik ve Geçici Nişanlılık Vizesi
  • Aile Vizesi
  • Transit Vize

İngiltere, bir kısmını yukarıda listelediklerimiz de dahil olmak üzere çok sayıda vize türüne sahiptir. İngiltere ziyaretinizin amacına bağlı olarak size uygun olan vize türünü belirlemeniz ve başvurmanız gerekmektedir.

Her bir vizenin kullanım amaçları ve sağladığı imkanlar farklılık gösterdiğinden sunmanız gereken evraklar ve ek koşullar da farklılık gösterecektir.

Örneğin Çalışma Vizesi size geçici bir oturum ve çalışma izni sağlar ancak öncesinde İngiltere’de iş bulduğunuzu, ilgili şirketin sizi davet ettiğini ve bu masrafları karşılayabileceğinizi kanıtlamanız gerekecektir. Yalnızca kısa süreli bir İngiltere ziyaretinde planlıyorsanız Turist Vizesi başvurusunda bulunmanız gerekecektir.

İngiltere Vize Ücreti Ne Kadar?

  • 6 Aylık Turist Vizesi Ücreti: 115 Sterlin
  • 2 Yıllık Turist Vizesi Ücreti: 400 Sterlin
  • 5 Yıllık Turist Vizesi Ücreti: 771 Sterlin
  • 10 Yıllık Turist Vizesi Ücreti: 963 Sterlin
  • Hava Yolu Transit Vize: 35 Sterlin
  • Kara Yolu Transit Vize: 64 Sterlin
  • Deniz Yolu Transit Vize: 64 Sterlin

Schengen Vizesi’nin aksine İngiltere Vizesi’nde vize süresi tamamen kesindir. Yani 2 Yıllık vize için başvuruda bulunursanız ve başvurunuz onaylanırsa vizeniz daha kısa ya da daha uzun olmayacak, tam 2 Yıllık verilecektir.

Turist Vizesi için 6 Aylık, 2 Yıllık, 5 Yıllık ve 10 Yıllık olmak üzere dört farklı süre seçeneği bulunmaktadır. 4 Ekim 2023 itibarıyla yapılan güncellemenin ardından ödemeniz gereken tutar 115 Sterlin ila 963 Sterlin arasında değişiklik göstermektedir.

İngiltere aktarmalı bir uçuşunuz varsa ve İngiltere’de bulunmadan hemen ayrılacaksanız Transit Vize almanız yeterli olacaktır. Bunun için 35 Sterlin ila 64 Sterlin arasında bir ödeme yapmanız gerekecektir.

İngiltere Vize Rehberi - İngiltere Vize Ücreti Ne Kadar?

İpucu: İngiltere Vizesi için ücret ödemesi Online Başvuru Formu’nu doldurduktan sonra çevrim içi olarak banka ya da kredi kartı aracılığı ile yapılmaktadır.

Bankanız USD / EUR / GBP ile yapılan ödemeleri genellikle piyasa kurunun daha üzerindeki bir kurdan Türk lirasına çevirecek ve kendi ek işlem ücretlerini yansıtacaktır. Bu nedenle ödemeniz gereken nihai tutar %10 – %15 daha fazla olabilir.

Bankanız USD / EUR / GBP ile yapılan ödemeleri USD / EUR / GBP olarak ekstrelendirmeye imkan sunuyorsa ödeme öncesinde bu işlevin açılmasını talep edebilir ve daha sonra bankanıza USD / EUR / GBP yatırarak ödemeyi Türk lirasına çevirmeden yapabilirsiniz.

Aksi takdirde banka ya da kredi kartınızda ödemeniz gereken vize ücretinden en az %20 daha fazla kullanılabilir bakiye bulundurmanız gerekebilir. (Örn; 115 GBP -> 4.370 TRY (1 GBP = 38 TRY için) +%20 = 5.250 TRY)

İpucu: İngiltere Vizesi için yaptığınız ödemeyi Vize Başvuru Merkezi’ne gidene kadar iade alabilirsiniz. Vize Başvuru Merkezi’nde işlemleri tamamladıktan sonra ödeme iadesi mümkün değildir. İadeler 90 güne kadar sürebilir.

İpucu: Birleşik Krallık vize başvurunuzu reddetse de ödeme iadesi almanız mümkün değildir.

İngiltere Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

  • Online Başvuru Formunu Doldurun
  • Vize Başvuru Merkezi’nden Randevu Alın
  • Vize Başvuru Ücretini Ödeyin
  • Gerekli Evrakları Toplayın ve Sisteme Yükleyin
  • Vize Randevusuna Gidin

İngiltere Vize Rehberi - İngiltere Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

1- Online Başvuru Formunu Doldurun

Birleşik Krallık Vizesi için başvuruda bulunmanın ilk adımı Birleşik Krallık Hükümeti’nin resmi internet sitesi üzerinden çevrim içi başvuru formunu doldurmak olacaktır.

Bunun için dilerseniz GOV.UK adresini ziyaret edebilir dilerseniz de Turist Vizesi için direkt olarak Visit the UK as a Standard Visitor sayfası üzerinde yer alan Apply Now butonuna tıklayabilirsiniz.

Form doldurma süreci bilgileri ne kadar hızlı girdiğinize bağlı olarak 20 ila 60 dakika kadar sürebilir. Formu tek oturuşta bitirmek isterseniz ulaşım ve konaklama ayrıntılarınızı önceden netleştirdiğinizden emin olun.

Formu doldurmadan önce sizden bir e-posta adresi ve şifre belirlenemeniz istenecek ve belirlediğiniz e-posta adresine bir başvuru bağlantısı gönderilecek.

Forma dilediğiniz zaman ara verebilir, daha sonra başvuru bağlantısına tıklayarak ve şifrenizi girerek başvurunuza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Başvuru Formu Örnek Sorular:

  • “Give details of the main purpose of your visit and anything else you plan to do on your trip.” / “Ziyaretinizin ana amacı ve seyahatinizde yapmayı planladığınız diğer şeyler hakkında bilgi verin.”
  • “Date you plan to arrive in the UK” / “Birleşik Krallık’a varmayı planladığınız tarih”
  • “Date you plan to leave the UK” / “Birleşik Krallık’tan ayrılmayı planladığınız tarih”
  • “What is your employment status?” / “Çalışma durumunuz nedir?”
  • “Describe your job” / “İşinizi tanımlayın.”
  • “Do you have another income or any savings?” / “Herhangi bir geliriniz ya da birikiminiz var mı?”
  • “How much money do you have in savings (in GBP)?” / “(GBP bazında) Ne kadar birikiminiz var?”
  • “How much money are you personally planning to spend on your visit to the UK?” / “Birleşik Krallık ziyaretinizde kişisel olarak ne kadar harcama yapmayı planlıyorsunuz?”
  • “What is the total amount of money you spend each month?” / “Her ay harcadığınız toplam tutar nedir?”
  • “Where are you planning to stay in the UK?” / “Birleşik Krallık’ta nerede kalmayı planlıyorsunuz?”
  • “Have you been to any other countries in the past Yes 10 years?” / “Son 10 yılda başka bir ülkede bulundunuz mu?

Formu doldururken tamamen doğru bilgiler paylaştığınızdan emin olmalısınız.

Örneğin maaşınız – elinize geçen tutar daha fazla ya da daha az olsa da – bordronuzdaki tutar ile tamamen aynı olmalıdır. Ayrıca birikiminiz de bankadan alacağınız varlık dokümanındaki tutar ile birebir aynı olmalıdır.

Yetkililer şüphelendikleri tüm durumlar için sizden ek belge talebinde bulunabilirler. Beyan ettiğiniz bilgilerde tutarsızlıklar olması ya da bazı noktaların eksik ya da yetersiz açıklanması vize reddi ile sonuçlanabilir ve gelecekteki başvurularınızı da etkileyebilir.

2- Vize Başvuru Merkezi’nden Randevu Alın

Online Başvuru Formu’nu tamamladıktan sonra vermiş olduğunuz bilgilerin doğru olup olmadığını birkaç kez kontrol etmelisiniz çünkü ödeme adımından sonra bu bilgilere müdahale etme şansınız olmayacak. Kontrolleri sağladıktan sonra Submit Application butonuna basarak devam edebilirsiniz.

Bir sonraki adımda Book Appointment butonuna basarak size uygun olan Vize Başvuru Merkezi’nden randevu almanız gerekiyor.

Birleşik Krallık bu alanda TLScontact ile anlaşma sağlamış durumda. Genellikle randevu sorunu olmadan en geç 1 ila 2 hafta sonrası için randevu alabiliyorsunuz.

İpucu: TLScontact İstanbul haricindeki diğer tüm merkezlerde (Örn; TLScontact İzmir) vize ücretine ek olarak £76 ek hizmet bedeli ödemeniz gerekmektedir. Bu ayrıntıyı göz önünde bulundurarak sizin için daha mantıklı ise İstanbul üzerinden başvuru yapabilir, gerekirse pasaportun adresinize kargolanmasını talep edebilirsiniz.

Birleşik Krallık tarafından yapılan uyarıda randevunun seyahat tarihinden en erken 90 gün öncesine alınması gerektiği vurgulanıyor.

Yani 01 Mayıs 2024 tarihinde seyahat edecekseniz randevunuzun en erken 01 Şubat 2024 tarihine alınmış olması – her iki tarih arasında en az üç ay bırakılması – gerekiyor.

Vizenin sonuçlandırılması genellikle 2 ila 12 hafta kadar sürdüğünden vizenin olası bir gecikmeden ötürü geç sonuçlanması ihtimaline karşı bu kurala sadık kalmanızı öneririz.

Daha sonraki adımlarda da ele alacağımız üzere Birleşik Krallık Vizesi için gerekli olan evrakları TLScontact’a gitmeden önce TLScontact’ın sistemine taratarak yüklemeniz gerekecek.

Evrakları taramak için ofisinizdeki tarayıcıdan ya da bir kırtasiyeden yardım alabilirsiniz. Daha sonrasında PDF dokümanı haline getirilen bu belgeleri sisteme yüklemeniz yeterli olacaktır.

Dilerseniz Vize Başvuru Merkezi’nden evrak tarama, hızlı sonuçlandırma ve esnek randevu benzeri ücretli ek hizmetler de alabilirsiniz.

3- Vize Başvuru Ücretini Ödeyin

Başvurunuz için uygun bir randevu tarihi belirledikten ve isteğinize bağlı olarak ek hizmetleri seçtikten sonra Condition of Payment (Ödeme Koşulları) kutucuğunu işaretleyerek çevrim içi ödeme yapmanız gerekiyor.

Birleşik Krallık hükümeti tarafından belirlenen güncel vize başvuru ücreti hakkında bilgi edinmek için Turkey Visa Application Fees sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Ücretlendirme GBP üzerinden belirlense de ödeme USD ile yapılmaktadır. Bu nedenle USD / GBP kuruna bağlı olarak ödemeniz gereken tutar günden güne ufak farklılıklar gösterebilir. Ödeme yalnızca banka ya da kredi kartı ile yapılabilmektedir.

İpucu: Bankanız USD / EUR / GBP ile yapılan ödemeleri genellikle piyasa kurunun daha üzerindeki bir kurdan Türk lirasına çevirecek ve kendi ek işlem ücretlerini yansıtacaktır. Bu nedenle ödemeniz gereken nihai tutar %10 – %15 daha fazla olabilir.

Bankanız USD / EUR / GBP ile yapılan ödemeleri USD / EUR / GBP olarak ekstrelendirmeye imkan sunuyorsa ödeme öncesinde bu işlevin açılmasını talep edebilir, dövizi döviz bürosundan daha ucuza alarak ek bir işlem ücreti ödemeden ödemeyi doğrudan döviz bürosundan aldığınız USD / EUR / GBP ile yapabilirsiniz.

Aksi takdirde banka ya da kredi kartınızda ödemeniz gereken vize ücretinden en az %20 daha fazla kullanılabilir bakiye bulundurmanız gerekebilir. (Örn; 115 GBP -> 4.370 TRY (1 GBP = 38 TRY için) +%20 = 5.250 TRY)

İpucu: İngiltere Vizesi için yaptığınız ödemeyi Vize Başvuru Merkezi’ne gidene kadar iade alabilirsiniz. Vize Başvuru Merkezi’nde işlemleri tamamladıktan sonra ödeme iadesi mümkün değildir. İadeler 90 güne kadar sürebilir.

İpucu: Birleşik Krallık vize başvurunuzu reddetse de ödeme iadesi almanız mümkün değildir.

4- Gerekli Evrakları Toplayın ve Sisteme Yükleyin

Birleşik Krallık Vizesi için randevu ve ödeme adımlarını tamamladıktan sonra gerekli olan dokümanları derlemeye başlayabilirsiniz.

Gerekli olan evrakların listesi başvurduğunuz vize türüne ve kişisel durumunuza bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Makalemizin devamında Turist Vizesi için gerekli olan evrakların bir listesini sizler için hazırladık.

Eğer Çalışma Vizesi gibi daha teknik bir vize başvurusunda bulunduysanız işvereniniz ile iletişime geçmeniz ve GOV.UK internet sitesindeki yönlendirmeleri takip etmeniz daha doğru olacaktır.

Randevunuz sırasında TLScontact’tan Evrak Tarama hizmeti satın almadıysanız topladığınız tüm dokümanları bir tarayıcı yardımı ile taramanız, uygun dosya formatına dönüştürerek randevunuza gitmeden önce TLScontact sistemine yüklemeniz gerekecektir.

TLScontact’tan Evrak Tarama hizmeti satın aldıysanız TLScontact’a giderken tüm gerekli evrakları yanınızda götürmeniz yeterli olacaktır. TLScontact, sizin yerinize bu dokümanları taratarak sisteme yükleyecektir.

5- Vize Randevusuna Gidin

Randevu için belirlediğiniz tarih ve saatte TLScontact’ta bizzat hazır bulunmalısınız. Randevu saatini kaçırırsanız sistem üzerinden yeniden randevu almanız gerekecektir.

TLScontact’ta pasaportunuzu ve makalenin devamında açıkladığımız gerekli olan belgeleri teslim ettikten sonra biyometrik örnekleriniz (fotoğrafınız, parmak iziniz ve elektronik imzanız) alınacak.

Bu aşamadan sonra yapmanız gereken şey vize başvurunuz sonuçlanana dek beklemek olacaktır. Başvurunuzun ne durumda olduğunu daha önce e-posta adresinize gönderilen TLScontact bağlantısı üzerinden takip edebilirsiniz.

İngiltere Vizesi için Gerekli Evraklar Listesi

Birleşik Krallık Vizesi için gerekli olan evrakların listesi başvurduğunuz vize türüne ve kişisel durumunuza bağlı olarak değişiklik gösterecektir.

Turist Vizesi için gerekli olan evrakları makalemiz üzerinden kontrol edebilirsiniz. Diğer vize türleri için GOV.UK adresini ziyaret etmenizi öneririz.

İngiltere Vize Rehberi - İngiltere Vizesi için Gerekli Evraklar Listesi - İngiltere Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çalışanlar için Gerekli Evraklar Listesi

  • İşveren Mektubu (İngilizce, Kaşeli & İmzalı, Antetli Kağıda; Çalışmaya Başlama Tarihi, Maaşı, Görevi, Şirketin İletişim Bilgileri içermeli)
  • İmza Sirküleri
  • Güncel Vergi Levhası Fotokopisi
  • Güncel Faaliyet Belgesi
  • Ticaret Sicil Gazetesi Kaydı Fotokopisi
  • Maaş Bordrosu (Son 3 Aylık, Kaşeli & İmzalı)
  • Personel Kimlik Kartı (Memurlar için)
  • İkametgah Belgesi (E-Devlet, Kuruma İbraz -> İngiltere Konsolosluğu)
  • İşe Giriş Belgesi (E-Devlet)
  • SGK Tescil ve Detaylı Hizmet Dökümü (E-Devlet)
  • Çok Dilli Doğum Kayıt Örneği (Formül A) Sorgulama (E-Devlet)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (E-Devlet, Nüfus Aile → Kuruma İbraz → İngiltere Konsolosluğu)
  • Adli Sicil Kaydı (E-Devlet, Kuruma İbraz → İngiltere Konsolosluğu)
  • Banka Hesap Dökümü (Maaş Hesabı, Son 6 Aylık, İngilizce, Islak İmzalı, İmza Sirküleri ile, Randevu Tarihinden En Geç 7 Gün Önce Alınmış)
  • Banka Hesap Dökümü (Varsa Birikim Hesapları, Son 6 Aylık, İngilizce, Islak İmzalı, İmza Sirküleri ile, Randevu Tarihinden En Geç 7 Gün Önce Alınmış)
  • Varlık Belgeleri (Tapu, Ruhsat vb.)
  • Uçak Bileti (Varsa İngilizce)
  • Otel Rezervasyonu (Varsa İngilizce)
  • Önceki Seyahat Belgeleri (Varsa İngilizce)
  • Niyet Mektubu (Zorunlu Değil, Hazırlanacaksa İngilizce)
  • Yüklenmesi Gereken Diğer Belgeler: Kimlik Fotokopisi, Pasaport Fotokopisi, Application Form Record, Checklist, Vize Ücreti Ödeme Dekontu

İşveren Mektubu, İmza Sirküleri, Güncel Vergi Levhası Fotokopisi, Güncel Faaliyet Belgesi, Ticaret Sicil Gazetesi Kaydı Fotokopisi, Maaş Bordrosu ve Personel Kimlik Kartı işverenden talep edilmelidir.

İkametgah Belgesi, İşe Giriş Belgesi, SGK Tescil ve Detaylı Hizmet Dökümü, Çok Dilli Doğum Kayıt Örneği, Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ve Adli Sicil Kaydı e-Devlet üzerinden PDF olarak indirilebilir. (Kuruma İbraz seçeneği olanlar “İngiltere Konsolosluğu” adına alınmalıdır.)

Niyet mektubunuzda ne yazmanız gerektiğinden emin değilseniz Londra Gezi Rehberi’mize göz atarak bir tatil planı oluşturabilir ve mektubunuzda bundan bahsedebilirsiniz.

İpucu: Evrakların sisteme yükleme sırasında uygun bir şekilde kategorize edilmesi ve dosya isimlerinin İngilizce olması önerilir. (Örn; İkametgah Belgesi -> certificate-of-residence.pdf)

Öğrenciler için Gerekli Evraklar Listesi

  • Öğrenci Belgesi (E-Devlet, Randevu Tarihinden En Geç 30 Gün Önce Alınmış)
  • Muvafakatname (18 Yaşından Küçükler için)
  • İkametgah Belgesi (E-Devlet, Kuruma İbraz -> İngiltere Konsolosluğu)
  • Çok Dilli Doğum Kayıt Örneği (Formül A) Sorgulama (E-Devlet)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (E-Devlet, Nüfus Aile → Kuruma İbraz → İngiltere Konsolosluğu)
  • Uçak Bileti Dökümü (Varsa İngilizce)
  • Otel Rezervasyonu (Varsa İngilizce)
  • Önceki Seyahat Belgeleri (Varsa İngilizce)
  • Niyet Mektubu (İngilizce)
  • Yüklenmesi Gereken Diğer Belgeler: Kimlik Fotokopisi, Pasaport Fotokopisi, Application Form Record, Checklist, Vize Ücreti Ödeme Dekontu
  • Sponsora Ait Evraklar (Varsa, Sponsorun Sizi Maddi Olarak Destekleyebileceğine Yönelik Evraklar, Örn; Emekli Maaşının Yattığı Banka Hesap Dökümü, Birikim Hesabı Dökümü, Maaş Bordrosu vb.)

Öğrenci Belgesi, İkametgah Belgesi, Çok Dilli Doğum Kayıt Örneği ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği e-Devlet üzerinden PDF olarak indirilebilir. (Kuruma İbraz seçeneği olanlar “İngiltere Konsolosluğu” adına alınmalıdır.)

İpucu: Evrakların sisteme yükleme sırasında uygun bir şekilde kategorize edilmesi ve dosya isimlerinin İngilizce olması önerilir. (Örn; İkametgah Belgesi -> certificate-of-residence.pdf)

Vize Başvuru Merkezi’ne Giderken Götürülecekler

  • Pasaport ve Pasaport Fotokopisi
  • Kimlik ve Kimlik Fotokopisi
  • Online Başvuru Formu (Online Başvuru Formu’nu Doldurduktan Sonra İndirilebiliyor)
  • Checklist (Online Başvuru Formu’nu Doldurduktan Sonra İndirilebiliyor)
  • Vize Ödeme Belgesi
  • TLS Ödeme Belgesi (Ödeme Yaptıysanız)
  • 2 Adet Biyometrik Fotoğraf

Evraklarınızın Vize Başvuru Merkezi’nde taratılarak yüklenmesi için ek ödeme yaptıysanız geri kalan tüm evrakları da Vize Başvuru Merkezi’ne götürmeniz gerekecektir.

Hatta olası bir soruna karşı bu seçeneği seçmemiş ve tüm evrakları kendiniz yüklemiş olsanız da tüm dokümanları ayrı bir dosya poşetinde yanında götürmenizi öneririz. (Unuttuğunuz bir şey olursa orada hala ek ödeme ile taratabilirsiniz)

Başvurunuz sonuçlanana dek pasaportunuzu kullanamayacağınızı unutmayın. TLScontact, pasaportunuzu sizden teslim alacak ve konsolosluğa gönderilmesi için paketleyecektir.

Bu süreçte pasaportunuzun size lazım olabileceğini düşünüyorsanız TLScontact üzerinden pasaportunuzun sizde kalması için ek ödeme yapabilirsiniz. (Pasaportunuz, vize başvurunuz onaylanırsa yine de kısa bir süre için teslim alınacaktır.)

Birleşik Krallık’ın resmi listesinde iki adet biyometrik fotoğraf gerektiği belirtilse de TLScontact kendi biyometrik taramasını yaptığından sizden biyometrik fotoğraf istenmeyecektir. Siz yine de her ihtimale karşı elinizde bulunanlardan iki tane eklemek isteyebilirsiniz.

İngiltere Vizesi Kaç Günde Çıkar?

UK Visa ya da Birleşik Krallık Vizesi olarak da bilinen İngiltere Vizesi, konsolosluklardaki iş yüküne bağlı olarak genellikle 1 ila 12 hafta arasında sonuçlanmaktadır.

Birleşik Krallık, vize randevusunun seyahat tarihinden en az 90 gün öncesine alınmasını önermektedir. Yani 01 Mayıs 2024 tarihinde seyahat edecekseniz randevunuzun en erken 01 Şubat 2024 tarihine alınmış olması – her iki tarih arasında en az üç ay bırakılması – önerilmektedir.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır