Yeni bir tatil planı yapmanın en zor basamaklarından birisi tam olarak nerede ve hangi otelde kalacağınıza karar vermektir.

Bu içeriğimizde karar sürecinizi çok daha kısa hale getirmek için uygulayabileceğiniz bazı öneriler ile karşınızdayız. Peki otel seçiminde dikkat edilmesi gerekenler neler?

Enucuzu.com, belirlediğiniz bir tarih ve konum için tek tıkla onlarca farklı oteli karşılaştırmanıza ve sizin için ideal oteli en ucuz fiyatlarla bulmanıza yardımcı olur. Siz de Enucuzu’nu ziyaret edin; ucuza, indirimli ve taksitli konaklamanın tadını çıkarın.

Otel Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

  • Konaklama Amacı
  • Konum
  • Bütçe
  • Konaklama Konsepti
  • Olanaklar
  • Yorumlar

Otel Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Konaklama Amacı

Otel seçiminde dikkate almanız gereken ilk nokta konaklamanızın amacını doğru bir şekilde belirlemektir. Bu amaçlara tatil, iş seyahati, kültürel seyahat ve balayı örnek gösterilebilir.

Peki bu neden önemlidir?

Örneğin amacınız dolu dolu ve eğlenceli bir tatil geçirmek olduğunda muhtemelen sık sık etkinliklerin ve aktivitelerin düzenlendiği, belki kumarhanesi olan ve genel anlamda daha canlı otelleri tercih etmek isteyeceksinizdir ancak amacınız daha dinlendirici ve sakin bir tatil geçirmek olduğunda daha geniş bir alana yayılmış olan ve belki yalnızca belirli bir yaşın üzerindeki konukların kabul edildiği konsept otelleri tercih etmek daha doğru olabilir.

Otel Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Amacınızı doğru bir şekilde belirlemek için konaklamanız sırasında neler istediğinizi, neler beklediğinizi ve nelere ihtiyaç duyduğunuzu kararlaştırmalısınız.

Böylece seçimlerinizde daha net kararlar verebilir, daha doğru filtrelemeler kullanarak sonuç listenizi daraltabilir ve verdiğiniz kararlardan daha mutlu olabilirsiniz.

Konum

Konum, konaklama amacınız ile doğrudan ilişkilidir.

Önceliğiniz denizin tadını çıkarmak olduğunda denizin daha temiz, berrak ve durgun olduğu konumları tercih etmek daha doğru olacaktır. Otelinizin denize yakın ve hatta mümkünse denize sıfır olması da ulaşım açısından önemli olacaktır.

Mavi Bayrak Nedir? Kriterleri Neler? Plajlar Hangileri? isimli rehberimiz üzerinden Mavi Bayrak sertifikasına sahip sahillerin bir listesine ulaşabilirsiniz.

Önceliğiniz daha dinlendirici bir tatil olduğunda şehrin içindeki daha kalabalık konumlardan ziyade doğa ile iç içe ve daha sakin konumları tercih etmeniz daha ideal olabilir.

Amacınız başka bir şehrin kültürünü keşfetmek olduğunda tarihi ve kültürel mekanlara yakın, merkezi bir konumu tercih etmek önemlidir.

Çoğu zaman tatil amaçlı konaklamalarda otelin şehrin dışında olması önemli bir sorun değildir ancak kültürel amaçlı konaklamalarda şehrin önemli noktalarına hızlı bir şekilde ulaşabilmek önemli olacaktır. Ayrıca toplu taşıma noktalarına yakın bir konum seçmek de ulaşım sorununuzu ortadan kaldırabilir.

Balayı için bir otel aradığınızda ise atmosferik açıdan daha romantik olan konumları tercih edebilirsiniz.

Bütçe

Bir otelin ücretini belirleyen çok sayıda faktör bulunmaktadır. Bu, başta otelin konumu, sunduğu olanaklar, konaklama konsepti ve konaklama için belirlediğiniz tarih de dahil olmak üzere birden fazla faktöre bağlıdır.

Konaklamanızın amacını ve konumunu belirledikten sonra Enucuzu.com’u ziyaret ederek belirlediğiniz tarihte belirlediğiniz bölgedeki otelleri karşılaştırabilir, filtrelemeleri kullanarak sonuçları daraltabilir ve en ucuz otel fiyatları ile sizin için ideal olan oteli bulabilirsiniz.

Bütçenizi planlarken konaklama konseptini dikkatli bir şekilde seçtiğinizden emin olmalısınız.

Örneğin Kahvaltı Dahil konseptini tercih ettiğinizde diğer öğünler, atıştırmalıklar ve içecekler için ayrıca ödeme yapmanız gerekecektir.

Bazı durumlarda Yalnızca Kahvaltı Dahil yerine Her Şey Dahil bir otel tercihinde bulunmak, başlangıçta daha pahalı olsa bile tatilinizin sonunda ödeyeceğiniz toplam tutarı telafi edebilir.

Konaklama Konsepti

Günümüzde otellerde birden fazla konaklama türü ve konsepti bulunmaktadır.

Bunlar, ödediğiniz ücrete dahil olan hizmetler ve öğünler bakımından sırası ile Kahvaltı DahilYarım PansiyonTam PansiyonHer Şey Dahil ve Ultra Her Şey Dahil olarak sıralanabilir.

  • Kahvaltı Dahil
  • Yarım Pansiyon
  • Tam Pansiyon
  • Her Şey Dahil
  • Ultra Her Şey Dahil
Konaklama Türü Kahvaltı Öğle Yemeği Akşam Yemeği Ara Atıştırmalıklar İçecekler Alkollü İçecekler
Kahvaltı Dahil Ücretsiz
Yarım Pansiyon Ücretsiz Ücretsiz
Tam Pansiyon Ücretsiz Ücretsiz Ücretsiz
Her Şey Dahil Ücretsiz Ücretsiz Ücretsiz Ücretsiz Ücretsiz Genellikle Ücretsiz
Ultra Her Şey Dahil Ücretsiz Ücretsiz Ücretsiz Ücretsiz Ücretsiz Ücretsiz

Kahvaltı Dahil, Yarım Pansiyon, Tam Pansiyon, Her Şey Dahil ve Ultra Her Şey Dahil arasındaki farkları en temel biçimde yukarıdaki tablomuz üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Bu tablonun her koşulda her otel için geçerli olmayabileceğini ve bazı otellerin konaklama türü ile sunulan hizmetlerde farklılaşmaya gidebileceğini unutmamalısınız. Örneğin Yarım Pansiyon olarak hizmet veren bir otel kendi politikaları doğrultusunda içecekleri ve ara atıştırmalıkları da ücretsiz olarak sunabilir.

Konu hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için Yarım Pansiyon, Tam Pansiyon ve Her Şey Dahil Arasındaki Fark Nedir? isimli rehberimize göz atabilirsiniz.

Otel Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Olanaklar

Konaklamanızın amacını, konumunu, bütçesini ve konseptini belirledikten sonra çıkan sonuçları olanaklar ve özellikler bakımından filtreleyebilirsiniz.

Bunlar tesise özel plaj, açık yüzme havuzu, kapalı yüzme havuzu, sauna, çocuk oyun alanı, aktiviteler, fitness merkezi, su kaydırağı, eğlence merkezi ve benzeri özellikler olabilir.

Yorumlar

Son adımda elinizde kalan birkaç farklı otel arasından eleme yaparak nihai tercihinizi kararlaştırmak için önceki müşterilerin yorumlarını okumayı ve bu yorumları, diğer otellere ait yorumlar ile karşılaştırmayı düşünebilirsiniz.

Bu yorumlar otelde sunulan hizmetlerin müşteri bakımından algılanan kalitesi hakkında daha kapsamlı fikirler edinmenize yardımcı olacaktır.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır