Doğanın pastel tonlarına büründüğü, hafif esintilerin ve serin akşamların eşlik ettiği sonbahar bazı şehirleri keşfetmek ve yeni deneyimlere kapı aralamak için ideal dönemlerden biridir.

Başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir yanında bu büyülü atmosferin tadını çıkarabileceğiniz çok sayıda rota ve aktivite mevcut.

Siz de Sonbaharda Gezilecek Yerler ve Sonbaharda Yapılacak Aktiviteler isimli listemiz üzerinden sonbahar mevsiminde görmenizi önerdiğimiz lokasyonlara ve denemenizi önerdiğimiz aktivitelere göz atabilirsiniz.

Sonbaharda Gezilecek Yerler Listesi

  • Kapadokya, Nevşehir
  • Gölyazı, Bursa
  • Reykjavik, İzlanda
  • Belgrad, Sırbistan
  • Tiflis, Gürcistan

Kapadokya, Nevşehir

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan ve nefes kesen bahar manzaraları ile tanınan Kapadokya, sonbahar mevsiminde ziyaret etmek için en ideal konumlardan biridir.

Sonbaharda Gezilecek Yerler Listesi

Türkiye’nin en önemli simgelerinden olan peri bacaları, kayalık vadileri ve bu simgelere daha geniş ölçekten bakmanıza imkan sunan balon turları da bu bölgede bulunmaktadır.

Kapadokya’daki balon turları önemli bir hava muhalefeti olmadığı sürece hem sonbahar hem de kış aylarında devam etmektedir.

Biliyor muydunuz? Ghost Rider: Spirit of Vengeance filminin çekimlerinin bir bölümü Pamukkale ve Kapadokya’da gerçekleştirilmiştir. Ek bilgi için Türkiye’de Geçen Yabancı Filmler isimli içeriğimize göz atabilirsiniz.

Gölyazı, Bursa

Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı bir mahalle olan Gölyazı, Uluabat Gölü tarafından çevrelenen küçük bir yarımada üzerine kuruludur.

Sonbaharda Gezilecek Yerler Listesi

Gölyazı oldukça küçük bir alan üzerine kurulu olduğundan tamamını dolaşmak çok uzun sürmeyecektir ancak kalan vaktinizde doğa ile iç içe olan Gölyazı’nın sonbahar manzarasının tadını çıkarabilir, göle karşı bir kahvaltı yapabilir ve bölgede hala devam etmekte olan balıkçılık geleneğine ayak uydurarak turna balığı tutabilir ya da en azından tadına bakabilirsiniz.

Elbette Gölyazı’na kadar gitmişken Gölyazı’nın simgesi haline gelen Ağlayan Çınar’ı ve Aziz Panteleimon Kilisesi’ni ziyaret etmeyi de ihmal etmeyin.

Biliyor muydunuz? Gölyazı, Antik Yunan’da Yunan tanrısı Apollon’a adanan kentlerden birisi idi ve “Rhyndakos Kenarındaki Apollo” anlamına gelen Apollonia Ad Rhyndacum ismi ile anılırdı. Rhyndakos, esasen Uluabat Gölü havzasındaki Mustafa Kemal Paşa Çayı’dır.

Reykjavik, İzlanda

Kutup Işıkları olarak da bilinen Aurora, Güneş rüzgarının manyetosferde neden olduğu bozuklukların sonucunda ortaya çıkan ve sahip olduğu muhteşem manzaranın aksine esasen oldukça şiddetli bir atmosferik olgudur.

Sonbaharda Gezilecek Yerler Listesi

Aurora’lar yılın her günü ve günün her saati aktiftir ancak bu durum onları her zaman kolayca görebileceğiniz anlamına gelmez.

Kutup Işıkları’nı izlemek için en ideal zaman aralığı Eylül ayından Nisan ayına kadarki dönemdir. En yoğun aktivite genellikle 21:00 ila 03:00 saatleri arasında gerçekleşir.

İzlanda’nın başkenti Reykjavik, sonbahar mevsiminde Aurora’ları izlemek için tercih edebileceğiniz konumlardan biridir.

Sonbaharda Gezilecek Yerler Listesi

Özellikle de şehre bir saatten az yürüme mesafesinde bulunan ve içinde küçük bir deniz feneri barındıran Grotta Adası. (Ancak isminin aksine gerçek bir ada değil, yarımadadır.)

İpucu: Aurora’ları daha net bir şekilde görebilmek için şehirden ve ışıklarından uzak bir konum seçmeli ve aynı zamanda Güneş rüzgarı aktivitesinin güçlü olduğunu ummalısınız. Karanlık, bu denklemdeki en önemli farktörlerden biri olsa da yüksek enlemlerdeki konumlarda yaz aylarında, gece yarısı bile Güneş ışığı olabilir Bu nedenle kuzey enlemindeki ülkeleri ziyaret ederken Eylül ayından Nisan ayına kadarki dönemi tercih etmek daha doğru olacaktır.

Kutup Işıkları Nerede ve Ne Zaman Görülür? isimli içeriğimiz üzerinden Kutup Işıkları hakkında merak ettiğiniz diğer önemli noktaları ve Kutup Işıkları’nın fotoğrafını çekmek istediğinizde nelere dikkat etmeniz gerektiğine yönelik ipuçlarını inceleyebilirsiniz.

Belgrad, Sırbistan

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 180 gün içinde 90 güne kadar vizeden muaf olduğu Sırbistan, vize ücreti ödemeden seyahat edebileceğiniz ülkelerden birisidir.

Sonbaharda Gezilecek Yerler Listesi

Belgrad ziyaretinizde Cumhuriyet Meydanı, Knez Mihailova Caddesi, Kalemegdan Parkı, Belgrad Kalesi, Skadarlija, Terazije Meydan, Aziz Sava Katedrali ve Savamala başta olmak üzere önemli lokasyonları ziyaret edebilir; Pljeskavica, Sarma, Ayvar (Ajvar), Karacorceva Şnitsla (Karađorđeva šnicla), Pasulij (Prebranac) ve Cevapi gibi lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.

Sonbaharda vize başvurusu ile uğraşmak zorunda kalmadan Avrupa seyahati yapmak istiyorsanız tercihinizi Belgrad’dan yana kullanabilirsiniz.

Belgrad uçak biletinizden tasarruf etmek için kampanyaları takip edebilir ve seyahatinizi erken bir dönemde planlayarak biletinizi indirimli dönemde satın alabilirsiniz. Enucuzu.com, onlarca farklı hava yolunu karşılaştırarak dilediğiniz bir tarih aralığı için en ucuz Belgrad uçak bileti bulmanıza yardımcı olur.

İpucu: Ünlü bilim insanı Nikola Tesla’nın çalışmalarının ve icatlarının sergilendiği ve 160.000’den fazla orijinal belgenin ve 5.000’den fazla kişisel eşyanın bulunduğu Nikola Tesla Müzesi’ni ziyaret etmeyi unutmayın.

Tiflis, Gürcistan

Gürcistan’ın başkenti Tiflis de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik vize muafiyeti sağlamakta ve pasaport gerekmeksizin yeni tip kimlik kartı ile ziyaret edilebilmektedir.

Tiflis, Gürcistan

Gürcistan’ın 28 Nisan 1991 tarihinde tam bağımsızlığını ilan etmesinin ardından Gürcistan’ın başkenti Tiflis de zaman içinde önemli ilerlemeler kaydetmiş ve günümüzde her yıl binlerce turistin ağırlandığı bir kent haline gelmiştir.

Tiflis’i ziyaret ettiğinizde Sameba Katedrali, Old Town, Meidan Bazar, Dry Bridge Market ve Fabrika gibi popüler noktaları ziyaret edebilir, Khachapuri, Khinkali, Badricani Nigvzit, Kharcho ve Pkhali gibi yerel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.

Biliyor muydunuz? Tiflis’te Türk hamamlarına benzer şekilde hizmet veren, genel anlamda turistik, çok sayıda hamam bulunmaktadır. Hatta kentin yerel ismi olan Tbilisi kelimesi de bölgedeki kaplıcaların sıklığına ithafen “Sıcak Yer” anlamına gelmektedir.

Sonbaharda Yapılacak Aktiviteler Listesi

  • Kamp
  • Piknik
  • Doğa Yürüyüşü
  • Balık Ekmek Kuyruğuna Girin
  • Bungalov Tatili

Sonbaharda Yapılacak Aktiviteler Listesi

Kamp

Bahar, kamp aktiviteleri için en ideal dönemlerden biridir çünkü sıcak havalar yerini artık ılıman havalara bırakmış ve doğanın dört bir köşesi nefes kesen manzaralara kavuşmuştur.

Siz de sonbaharın tadını çıkarmak için Türkiye’nin dört bir yanındaki çok sayıda kamp merkezini ya da halihazırda bildiğiniz güvenli bir doğa alanını seçerek ister tek başınıza isterseniz de sevdiklerinizle kamp yapabilirsiniz.

Geçmişte hiç kamp tecrübeniz olmadıysa ilk seferde bazı tanıdıklarınızla birlikte olmanızı ve pek çok ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz olanaklara sahip olan kamp merkezlerini tercih etmenizi öneriririz.

Piknik

Sonbaharda sevdiklerinizle birlikte yapabileceğiniz aktivitelerden biri diğeri de sonbahar manzaraları eşliğinde bir pikniktir.

İstanbul Avrupa Yakası Piknik Alanları Listesi

İstanbul’da Belgrad Ormanı, Emirgan Korusu, Gülhane Parkı, Yıldız Parkı, Göktürk Göleti Tabiat Parkı ve Bentler Tabiat Parkı popüler noktalar arasındadır.

Başlamadan önce hoşunuza giden piknik alanını bulmalı ve elbette planlama sırasında beklenen hava koşullarını gözden geçirmelisiniz.

Doğa Yürüyüşü

Bazen şehrin gürültülü yaşamından bir süre için uzaklaşmak isteyebilirsiniz. Sonbahar, sakin bir doğa yürüyüşü yapmak için ideal hava koşullarını sunabilir.

Belgrad Ormanı Piknik Alanı

Çoğu zaman piknik ve kamp yapmak için gideceğiniz pek çok konumda sakin bir doğa yürüyüşü yapabileceğiniz yürüme yolları da bulunacaktır ancak kamp ya da piknik yapmak istemeseniz bile kendinizi doğa yürüyüşüne bırakabilirsiniz.

Balık Ekmek Kuyruğuna Girin

Bir sonbahar ya da kış ayında tadına bakabileceğiniz en iyi lezzetlerden biri henüz yeni hazırlanmış sıcak bir balık ekmektir. Eğer İstanbul’da bulunuyorsanız 1 – 0 avantajlı başladığınızı söyleyebiliriz.

Balık Ekmek / Dürüm

İstanbul’daki balık ekmek satıcıları genellikle Eminönü tarafındadır ancak son zamanlarda popüler hale gelen balık dürümleri denemek isterseniz birkaç dakika daha yürüyerek Karaköy tarafına geçmeniz gerekir.

Eminönü’nde balık ekmek yemek istediğinizde dönemsel olarak tercih edebileceğiniz farklı balık çeşitleri vardır ve seçtiğiniz balık, çeşitli yeşillikler ile birlikte ekmek arasında sıcak bir şekilde servis edilir. Ardından İstanbul Boğazı’na doğru balık ekmeğin ve sonbaharın tadını çıkarabilirsiniz.

Bungalov Tatili

Uzun bir tatil için yeterli zamanınız yoksa ancak bir iki günlüğüne de olsa sevdiklerinizle özel bir vakit geçirmek istiyorsanız doğa ile iç içe olan bungalovlardan rezervasyon yaparak kısa bir bungalov tatili yapabilirsiniz.

Sonbaharda Yapılacak Aktiviteler Listesi

Üstelik İstanbul’da, İzmir’de ve Ankara’da şehir dışına çıkmanıza gerek kalmadan kısa bir sürede ulaşabileceğiniz ve sizi kendine hayran bırakacak çok sayıda bungalov tesisi bulunmakta. Bu da ulaşım ile vakit kaybetmeyeceğiniz ve ek bir ulaşım masrafı yapmak zorunda kalmayacağınız anlamına geliyor.

İpucu: Enucuzu.com, Türkiye’nin dört bir yanındaki binlerce oteli, pansiyonu, bungalovu ve çok daha fazla konaklama tesisini tek tıkla karşılaştırmanıza, size en uygun seçeneği bulmanıza ve en ucuz fiyatlar ile rezervasyon yapmanıza olanak sunar. Siz de bir sonraki tatil fırsatınızı keşfetmek için Enucuzu.com’un otel rezervasyonu sayfasına göz atabilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır