3 yanı denizlerle çevrili bir yarımada ülkesi olan Türkiye’de heyecan verici bir dalış yapabileceğiniz çok sayıda lokasyon bulunuyor.
Peki keyifli bir dalış için hangi bölgeleri tercih edebilirsiniz? Bu içeriğimizde Türkiye’deki Dalış Noktaları ile karşınızdayız.
Dilerseniz Türkiye’deki Kayak Merkezleri içeriğimiz üzerinden Türkiye’nin dört bir yanındaki kayak merkezlerini de inceleyebilirsiniz.
Türkiye’deki Dalış Noktaları Listesi
- Fethiye, Muğla
- Kaş, Antalya
- Çeşme, İzmir
- Saros, Çanakkale
- Samandağ, Hatay
Fethiye, Muğla
Muğla’nın Fethiye ilçesi sınırlarında bulunan Akvaryum Koyu, hem amatör hem de profesyonel dalış tutkunları tarafından tercih edilen dalış noktalarından birisidir.
Derinliği 10 ila 20 metre arasında değişiklik gösteren Akvaryum Koyu’nda ahtapot, deniz atı, turuncu sünger, kum balığı ve deniz tavşanı gibi çok sayıda nadir türe denk gelebilirsiniz.
Muğla’da ayrıca Büyük Resif, Delikli Mağara, Orak Adası ve Afkule başta olmak üzere çok sayıda farklı dalış noktası seçeneği de bulunmaktadır.
Kaş, Antalya
Antalya’nın Kaş ilçesi sınırlarında bulunan Kanyon ve Uçan Balık, sırası ila 5 ila 55 metre ve 4 ila 71 metre olmak üzere oldukça derin dalış noktalarıdır.
Kanyon, genellikle bahar aylarının sonundan yaz aylarının sonuna kadar dalışa uygunken Uçan Balık genellikle yılın her dönemi dalış için tercih edilir.
Her iki dalış noktasında gümüş balığı, sinarit, yengeç, anemon, kırmızı berber balığı ve düğme mercan başta olmak üzere çok sayıda deniz canlısı ile karşılaşabilirsiniz.
Çeşme, İzmir
Çeşme hem mavi bayraklı berrak denizleri hem bembeyaz kumsalları hem de hareketli akşamları ile tanınan oldukça ünlü bir tatil destinasyonudur.
Bu unvanlarının yanı sıra Türkiye’nin en iyi dalış noktalarından birisi olan Fener Adası da Çeşme sınırlarında bulunan bir adadır.
Fener Adası çevresindeki dalış noktalarının derinlikleri 18 ila 35 metre arasında değişiklik göstermekte olup dalış için en uygun zamanlar yaz aylarıdır.
Saros, Çanakkale
Saros Körfezi, su altı zenginlikleri bakımından öne çıkan ve hem amatör hem de profesyonel dalış tutkunları tarafından tercih edilen bir bölgedir.
Derinlikler ağırlıklı olarak 3 ila 45 metre arasında olmakla birlikte körfez boyunca uzanan çok sayıda dalış noktası bulunduğundan bölgeden bölgeye değişiklik göstermektedir.
Saros, yılın her dönemi tercih edilen bir dalış noktası olmakla birlikte su altı canlılığı bakımından yaz aylarına giriş dönemi daha ideal bir dönem olabilir.
Samandağ, Hatay
Cebel-i Akra olarak da bilinen Kel Dağı, Hatay’ın Samandağ ilçesinde bulunan denizle bitişik bir dağdır ve bölgedeki dalış merkezi de (Keldağ Dalış Merkezi) ismini buradan alır.
Bölgede; Kara Mağara Küçük Kumsal, Uzunkaya ve Beyaz kumsal olmak üzere öne çıkan üç farklı dalış noktası bulunmakla birlikte derinlikler ağırlıklı olarak 1 ila 27 metre arasında değişiklik göstermektedir.
Suyun 20 metre derinliklerinden girilebilen su altı mağaraları ve zengin su altı ekosistemi de Samandağ’ı yılın her döneminde tercih edilen bölgelerden birisi olarak öne çıkarmaktadır.
Bu içeriğimizde Türkiye’deki Dalış Noktaları ile karşınızdaydık. Türkiye’de çok daha fazla sayıda dalış noktası bulunmakla birlikte Fethiye, Kaş, Çeşme, Saros ve Samandağ diğerlerinden sıyrılarak bir basamak öne çıkmayı başarmaktadır.
Dilerseniz Türkiye’deki Kayak Merkezleri içeriğimiz üzerinden Türkiye’nin dört bir yanındaki kayak merkezlerini de inceleyebilirsiniz.
Siz de bir sonraki dalış etkinliğinizi planlamak için Enucuzu.com’u tercih ederek tüm seyahat ve konaklama ihtiyaçlarınızı tek bir platformda gerçekleştirebilir, tek tıklama ile onlarca farklı otobüs, uçak ve otel seçeneğini karşılaştırarak seyahatinizden tasarruf edebilirsiniz.