4 mevsimin birden yaşandığı ülkemizde ne tür bir tatil yapmak isterseniz isteyin, tercih edebileceğiniz çok sayıda seçenek bulunuyor.

Peki bir sonraki tatilinizi kayak kayarak geçirmek isterseniz hangi bölgeleri tercih edebilirsiniz? Bu içeriğimizde Türkiye’deki Kayak Merkezleri ile karşınızdayız.

Türkiye’deki Kayak Merkezleri Listesi

  • Uludağ Kayak Merkezi, Bursa
  • Erciyes Kayak Merkezi, Kayseri
  • Palandöken Kayak Merkezi, Erzurum
  • Kartepe Kayak Merkezi, Kocaeli
  • Sarıkamış Kayak Merkezi, Kars

Türkiye'deki Kayak Merkezleri

1- Uludağ Kayak Merkezi

  • Konum: Bursa

Bursa sınırlarında konumlanan Uludağ Kayak Merkezi, Türkiye’nin en ünlü ve en büyük kayak merkezleri arasında yer almaktadır.

Fatintepe ve Kuşaklıkaya tepeleri üzerine kurulu olan Uludağ Kayak Merkezi, Milli Park alanı da dahil olmak üzere 11.338 hektar alan üzerine kuruludur.

Uludağ Kayak Merkezi’nde konaklama için çok sayıda otel ve alanı adeta bir tatil köyü haline getiren çok sayıda özel tesis, mağaza, dans ve eğlence merkezi bulunmaktadır.

Bölgedeki en düşük rakım 1.750 metre, en yüksek rakım 2.435 metre ve zirve 2.543 metre civarındadır. Oteller genellikle 2.000 metre civarında konumlanır.

Uludağ Kayak Merkezi’nin Bursa’nın şehir merkezine uzaklığı ise yaklaşık 36 km kadardır. Bölgeye otobüs ya da özel tur araçları ile ulaşım sağlanabilir.


2- Erciyes Kayak Merkezi

  • Konum: Kayseri

Kayseri sınırlarında konumlanan Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye’de kayak tutkunlarının en sık tercih ettiği kayak merkezlerinden birisidir.

18 adet mekanik tesisten oluştan Erciyes Kayak Merkezi’nde toplam uzunlukları 118 kilometre olan 41 farklı kayak pisti bulunmaktadır.

ISO 9001 ve IQ NET sertifikalarına sahip olan Erciyes Kayak Merkezi, özellikle de gece kayakları sırasında ortaya çıkan sıcak görüntüleri ile tanınır.

Bölgedeki en düşük rakım 2.150 metre, en yüksek rakım 3.400 metre civarındadır. Pist eğimleri ise %10 ila %50 arasında değişiklik gösterir.

Erciyes Kayak Merkezi’nin Kayseri’nin şehir merkezine uzaklığı yaklaşık 25 km kadardır. Bölgeye otobüs ya da özel tur araçları ile ulaşım sağlanabilir.


3- Palandöken Kayak Merkezi

  • Konum: Erzurum

Erzurum sınırlarında konumlanan Palandöken Kayak Merkezi, dünyanın en uzun ve en dik kayak pistlerine sahip olan kayak merkezlerinden birisidir.

Palandöken Kayak Merkezi, New York Times tarafından dünyanın en iyi on sekizinci kayak merkezi olarak seçilmiş ve listelenmiştir.

Palandöken Kayak Merkezi’nde 56 farklı kayak pisti bulunmaktadır. Bunların 30’u kolay, 12’si orta, 9’u zor düzeydedir ve 5’i doğaldır. En uzun parkur, 12,5 km uzunluğundadır.

Bölgede ayrıca yamaç paraşütü, zipline, insan sapanı ve buz duvarı tırmanışı gibi farklı türden aktivite imkanları da bulunmaktadır.


4- Kartepe Kayak Merkezi

  • Konum: Kocaeli

Kocaeli sınırlarında konumlanan Kartepe Kayak Merkezi, kayak aktivitelerinin yanı sıra dağcılık, kampçılık ve doğa yürüyüşleri gibi aktivitelere olan elverişliliği ile de tanınır.

İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü arasında konumlanan Kartepe Kayak Merkezi, bir yandan dağlık ve ağaçlık, öteki yandan göl manzarasına sahiptir.

Farklı zorluk seviyelerine uygun çok sayıda kayak pisti içeren Kartepe Kayak Merkezi, kayak tatili için dikkate değer seçeneklerden birisidir.


5- Sarıkamış Kayak Merkezi

  • Konum: Kars

Kars sınırlarında konumlanan Sarıkamış Kayak Merkezi, Erzurum ile birlikte doğu bölgesinin en çok tercih edilen kayak merkezlerinden birisidir.

Sarıkamış Kayak Merkezi’nde 9 farklı kayak pisti bulunmaktadır ve en uzun parkur, 3,5 km uzunluğundadır. Sarıkamış Kayak Merkezi, diğer kayak merkezlerine nazaran daha küçük olsa da aynı zamanda daha sakin olduğu için öne çıkmaktadır.


Bu içeriğimizde Türkiye’deki Kayak Merkezleri ile karşınızdaydık. Türkiye’de daha fazla sayıda kayak merkezi bulunmakla birlikte Uludağ, Erciyes, Palandöken, Kartepe ve Sarıkamış diğerlerinden sıyrılarak bir basamak öne çıkmayı başarmaktadır.

Siz de bir sonraki kayak tatilinizi planlamak için Enucuzu.com’u tercih ederek tüm seyahat ve konaklama ihtiyaçlarınızı tek bir platformda gerçekleştirebilir, tek tıklama ile onlarca farklı otobüs, uçak ve otel seçeneğini karşılaştırarak seyahatinizden tasarruf edebilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır