Bir sonraki tatilinizi bütçe dostu fiyatlarla planlamak için Türkiye’nin gizli kalmış tatil cennetlerini keşfedebilir ve en ucuz fiyatlarla dinlendirici bir tatilin tadını çıkarabilirsiniz. Peki Türkiye’deki ucuz tatil yerleri neresi?

Tercihiniz neresi olursa olsun Enucuzu.com, başta uçak bileti, otobüs bileti ve otel rezervasyonu olmak üzere tüm seyahat ihtiyaçlarınızı tek bir platform üzerinden karşılamanıza ve onlarca farklı seçenek arasından en uygun opsiyonu bularak ucuza, taksitli ve indirimli seyahat etmenize yardımcı olur. Siz de seyahat ederken tasarruf etmek için hemen Enucuzu.com’u ziyaret edin ve özel indirimlerden yararlanın!

Türkiye’deki Ucuz Tatil Yerleri Listesi

  • Edremit, Balıkesir
  • Adrasan, Antalya
  • Avşa Adası, Balıkesir
  • Gümüldür, İzmir
  • Erdemli, Mersin
  • Arsuz, Hatay

Türkiye'deki Ucuz Tatil Yerleri Listesi

Edremit, Balıkesir

Edremit’te başta Akçay, Altınkum, Altınoluk ve Güre olmak üzere çok sayıda dikkate değer seçenek bulunmakta ve bunların önemli bir kısmında bütçe dostu fiyatlarla tatil yapılabilmektedir.

Edremit, yaz sezonunda oldukça hareketli olup aileniz ve arkadaşlarınız ile yapabileceğiniz çok sayıda aktivite imkanına sahiptir.

Üstelik Edremit’in farklı noktalarında Melek Hanım Plajı, Akçay Sarıkız Halk Plajı ve Altınkum Halk Plajı gibi her biri birbirinden güzel çok sayıda Mavi Bayraklı plaj bulunmaktadır. Bunların bir kısmı şu şekildedir:

  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Melek Hanım Plajı
  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Akçay Sarıkız Halk Plajı
  • Room 23
  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Antandros Halk Plajı
  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Özdemir Sitesi Önü Plajı
  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Vali Konağı Plajı
  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Altınkum Halk Plajı
  • Körfez Tatil Beldesi
  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İğdeli Plajı

Edremit, nefes kesen sahilleri, ülkemizin pek çok bölgesinden rahat ulaşım imkanları ve nispeten uygun fiyatları ile dinlendirici bir tatil yapmak isteyenler için öne çıkan seçeneklerden biridir.

Ucuz Tatil Yerleri

Adrasan, Antalya

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı olan Adrasan, Antalya’nın geri kalanına nazaran daha düşük konaklama ücretleri ile muhteşem koyların tadını çıkarabileceğiniz bir bölge.

Antalya’nın nefes kesen berrak koylarında dinlendirici bir tatil yapabileceğiniz Adrasan’ı tercih etmeniz durumunda Adrasan Koyu’nu, Adrasan Deresi’ni ve Adrasan Kalesi’ni, yine Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunan Olimpos Antik Kenti’ni ve Olimpos Antik Kenti’nin yakınındaki Olimpos Plajı’nı da ziyaret etmenizi öneririz.

Ayrıca Adrasan’dan veya yakınından kalkan tekne turlarına da katılabilirsiniz. Son olarak Adrasan’da kalacağınız süre boyunca Antalya’nın diğer noktalarını da günübirlik ziyaret etmek imkanınız bulunacaktır.

Türkiye'deki Ucuz Tatil Yerleri Listesi

Avşa Adası, Balıkesir

Balıkesir’in pek çok ilçesinde bütçe dostu fiyatlarla dinlendirici bir tatil yapmak mümkün ve tıpkı az önce listemizde yer verdiğimiz Edremit gibi Avşa Adası da hem oldukça popüler hem de oldukça bütçe dostu bir tatil bölgesi.

Avşa Adası yazın gençler ve aileler tarafından oldukça rağbet gören bir lokasyon ve bu nedenle her günü oldukça hareketli geçmekte.

Üstelik Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan Avşa Halk Plajı da Mavi Bayrak sertifikasına sahip olan halk plajlarından biri.

Avşa Adası’nda turizm sezonunda müsait konaklama bulmak zor olabildiğinden rezervasyonunuzu Enucuzu.com üzerinden en ucuz fiyatlar ile önceden planlamanız yararlı olabilir.

Ucuza Tatil Yeri

Gümüldür, İzmir

İzmir’in Menderes ilçesine bağlı olan Gümüldür, son zamanlarda tatil için sıkça tercih edilen ve İzmir’de tatil yapmak için bütçe dostu bölgelerden biri.

Gümüldür Halk Plajı da Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından verilen Mavi Bayrak sertifikasına hak kazanmış plajlar arasında yer almakta.

Gümüldür ile Kuşadası birbirine oldukça yakın olduğundan dilerseniz tatilinizin bir bölümünü Gümüldür’de ve geri kalanını Kuşadası’nda geçirecek biçimde planlayabilirsiniz.

Ucuz Tatil Yerleri

Erdemli, Mersin

Akdeniz’in gizli incisi Mersin, henüz Antalya kadar popüler bir seçenek olmasa da Akdeniz ikliminin ve denizinin tadını çıkarabileceğiniz, sakin bir tatil yapabileceğiniz ve henüz pek popüler olmadığı için bütçe dostu fiyatlara sahip kentlerden biridir.

Mersin’de denize girmek istediğinizde en ideal üç seçenek Erdemli, Anamur ve Silifke olarak sıralanır ve bunların üçü de harika birer seçenektir.

Daha hareketli bir tatil yapmaktan çekinmiyorsanız tatil günlerinizi Erdemli, Anamur ve Silifke arasında paylaştırmayı düşünebilirsiniz ancak daha sakin bir tatil arayışında iseniz başta Erdemli olmak üzere bu üç seçenekten herhangi biri de sizi mutlu edecektir.

Mersin’deki Mavi Bayrak sertifikalı plajların listesi şu şekildedir:

  • Hotel Anemurion
  • Kocahasanlı Halk Plajı
  • Kızkalesi Halk Plajı-2,
  • Liparis Resort Otel,
  • Kızkalesi Halk Plajı 1
  • Barbarossa Otel
  • Olbios Marina Resort Hotel
  • Ulu Resort Hotel
  • Mediterranean Resort Hotel
  • Susanoğlu Halk Plajı-1
  • Susanoğlu Halk Plajı-2
  • İntermot Boğsak Motel

Mersin seyahatiniz öncesinde kesinlikle görmeniz gereken yerleri, denemeniz gereken lezzetleri ve restoranları derlediğimiz Mersin Gezi Rehberi içeriğimize göz atmayı da unutmayın.

Arsuz Otel

Arsuz, Hatay

Mersin gibi Hatay da Akdeniz ikliminin ve denizinin tadını çıkarabileceğiniz, sakin bir tatil yapabileceğiniz ve henüz pek popüler olmadığı için bütçe dostu fiyatlara sahip kentlerden biridir.

Hatay’da İskenderun’un ve Samandağ’ın belirli bölgeleri de deniz tatili için uygun olsa da üçü arasından bir tercih yapmanız gerekirse Arsuz öne çıkacaktır.

Arsuz’un sıcak, kumlu ve berrak denizleri tatil severler için ideal bir kombinasyon olacaktır ancak az önce sözünü ettiğimiz üzere İskenderun’un ve Samandağ’ın belirli bölgeleri de kendine hayran bırakan manzaralara sahiptir.

Uyarı: Hatay, 2023 yılında gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerden büyük ölçüde etkilenmiştir. Lütfen seyahatiniz öncesinde gerekli araştırmaları yapın.

Sonuç

Türkiye’nin dört bir yanında bütçe dostu fiyatlarla dinlendirici bir tatil yapabileceğiniz çok sayıda ucuz tatil yerleri bulunmaktadır.

Üstelik içeriğimizde de yer verdiğimiz üzere buralarda Mavi Bayrak sertifikasına sahip çok sayıda ücretli ve ücretsiz plaj da bulunmaktadır. Mavi Bayrak Nedir? Kriterleri Neler? Plajlar Hangileri? isimli içeriğimiz üzerinden Mavi Bayrak sertifikası hakkında merak edilen noktalara göz atabilir ve Antalya, İzmir, Muğla, Mersin, Balıkesir, Çanakkale ve Aydın gibi illerimizdeki Mavi Bayraklı plajların listesini kontrol edebilirsiniz

Tercihiniz neresi olursa olsun Enucuzu.com, başta uçak bileti, otobüs bileti ve otel rezervasyonu olmak üzere tüm seyahat ihtiyaçlarınızı tek bir platform üzerinden karşılamanıza ve onlarca farklı seçenek arasından en uygun opsiyonu bularak ucuza, taksitli ve indirimli seyahat etmenize yardımcı olur. Siz de seyahat ederken tasarruf etmek için hemen Enucuzu.com’u ziyaret edin ve özel indirimlerden yararlanın!

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır