Papalık Makamı tarafından yönetilen ve dünyanın en küçük bağımsız ülkesi olan Vatikan nerededir ve Vatikan’a nasıl gidilir?

Enucuzu, başta uçak bileti, otobüs bileti ve otel rezervasyonu olmak üzere tüm seyahat ihtiyaçlarınızı tek bir platform üzerinden karşılamanıza ve onlarca farklı seçenek arasından en uygun opsiyonu bularak ucuza, taksitli ve indirimli seyahat etmenize yardımcı olur.

Vatikan Nerede?

Vatikan, İtalya’nın Roma şehrinin merkezinde bulunan ve Papalık Makamı tarafından yönetilen bağımsız bir mikro devlettir.

Vatikan'ın üstten bakış fotoğrafı

0,49 km² yüz ölçümüne sahip olan Vatikan’ın 2023 yılındaki nüfusu 764 olarak açıklanmıştır. Bu da onu hem yüz ölçümü hem de nüfus bakımından en küçük bağımsız ülke olarak konumlandırır.

Vatikan Şehri, mutlak seçmeli monarşi ile yönetilmekte ve Katolik Kilisesi’nin başı olan Papalık Makamı (Kutsal Makam veya Santa Sede olarak da bilinir) tarafından idare edilir. Papa, Vatikan’da yasama, yürütme ve yargı yetkilerini elinde barındırır ancak kalıtımsal bir monarşi söz konusu değildir.

Papa’nın yasama yetkisi Papa adına Papa tarafından atanan Vatikan Şehir Devleti Papalık Komisyonu tarafından yönetilirken yürütme yetkisi Vatikan Şehir Devleti Papalık Komisyonu Başkanı tarafından yönetilir.

Papa’nın Vatikan’da yasama, yürütme ve yargı üzerinde mutlak güce sahip olması Vatikan’ı Avrupa’daki tek mutlak monark haline getirir.

Vatikan Fotoğrafı

Bölgesel kısıtlamalardan ötürü Papalık Makamı’nın pek çok merkezi ve ofisi İtalya topraklarında bulunmaktadır ve Laterano Antlaşması kapsamında bu topraklar dış temsilciliklerle aynı dokunulmazlıklara sahiptir ve ülke dışı alanlar olarak tanımlanır.

Vatikan, İtalya’nın Roma kenti sınırlarında bulunduğu için çevresindeki güvenlikten İtalya Silahlı Kuvvetleri sorumludur ancak Vatikan içindeki güvenlikten bağımsız İsviçreli Muhafızlar sorumludur.

İsviçreli Muhafızlar, İsviçreli ve Katolik olup; bekar, askerlik görevini tamamlamış, üniversite veya lise bitirmiş, 19 – 30 yaş arası ve en az 174 cm uzunluğunda erkekler arasından seçilmektedir. İsviçreli Muhafızlar Vatikan pasaportuna sahiptir ve Vatikan vatandaşı olabilirler.

Vatikan'daki Aziz Petrus Bazilikası

Vatikan, ünlü sanat ve mimari eserlerden bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Bramante, Michelangelo, Giacomo della Porta, Maderno ve Bernini gibi isimlerin mimarları arasında bulunduğu ve 1506 ila 1626 yılları arasında inşa edilen Aziz Petrus Bazilikası bunun örneklerinden biridir.

Vatikan Kütüphanesi ve Vatikan Müzeleri; tarihi, kültürel ve bilimsel açıdan oldukça yüksek öneme sahip olan koleksiyonlar barındırır. İsviçreli Muhafızlar’ın ünlü renkli üniformaları da Michelangelo tarafından tasarlanmıştır.

Vatikan’a Nasıl Gidilir?

Vatikan, İtalya’nın Roma şehri sınırlarındadır. Vatikan’a gidebilmek için öncesinde İtalya’nın Roma şehrine gidilmesi gerekmektedir.

İtalya, Schengen Vizesi kurallarına tabidir ancak Roma’ya gittikten sonra Vatikan’ı ziyaret etmek için ek bir vize başvurusunda bulunmanız gerekmemektedir.

Vatikan’a gitmek için Enucuzu.com üzerinden onlarca farklı hava yolu şirketini karşılaştırabilir ve en ucuz Roma uçak bileti teklifini bulabilirsiniz.

Vatikan’ı ziyaret ettikten sonra Roma’nın geri kalanını dolaşmak isterseniz aralarında Piazza Navona, Piazza di Spagna, Piazza del Popolo, Piazza del Venedia, Via del Corso, Campo dei Fiori, İspanyol Merdivenleri, Kolezyum (Colosseo), Fontana di Trevi, Pantheon, Foro Romano, Villa Borghese ve Pincio Tepesi ve Konstantin Takı’nın da bulunduğu ikonik mekanları ve yapıları ziyaret edebilir; Pizza al Taglio, Abbacchio alla Romana, Pizza, Calzone, Makarna, Panini, Bruschetta, Suppli, Tiramisu, Tartufo, Kahve, Şarap ve Limoncello gibi yerel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.

Roma, köklü kültürü, uzun tarihi ve hayranlık uyandıran ve başarı ile korunmuş mimari dokusu ile en önemli Avrupa kentlerinden biridir. Roma seyahatiniz sırasında görmeniz gereken mekanları, denemeniz gereken lezzetleri ve bu lezzetleri denemek için en iyi restoranları derlediğimiz içeriğimize Roma Gezi Rehberi üzerinden erişebilirsiniz.

Sonuç

Bu içeriğimizde Vatikan Nerede? Vatikan’a Nasıl Gidilir? sorularının yanıtlarını ele aldık. Vatikan, İtalya’nın Roma şehri sınırlarındadır ve Roma için uçak bileti alarak Vatikan’a da ulaşım sağlayabilirsiniz.

Vatikan oldukça küçük bir yüz ölçümüne sahip olduğu için bir gün gibi oldukça kısa bir sürede Vatikan’ın tamamını dolaşabilir ve geri kalan zamanınızda Roma’nın tadını çıkarabilirsiniz.

Enucuzu.com, başta uçak bileti, otobüs bileti ve otel rezervasyonu olmak üzere tüm seyahat ihtiyaçlarınızı tek bir platform üzerinden karşılamanıza ve onlarca farklı seçenek arasından en uygun opsiyonu bularak ucuza, taksitli ve indirimli seyahat etmenize yardımcı olur.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır