Yıldız Sarayı, Milli Saraylar Başkanlığı tarafından yürütülen restorasyon, konservasyon ve peyzaj çalışmalarının ardından yüz yılı aşkın bir süre sonra ilk kez kapılarını ziyaretçilere açmaya hazırlanıyor. Yıldız Sarayı Rehberi ile Yıldız Sarayı hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.

Peki Yıldız Sarayı nedir, özellikleri neler, önemi nedir, çalışma ve ziyaret saatleri ne zaman, giriş ücreti ne kadar, nerede ve nasıl gidilir?

İstanbul ziyaretiniz sırasında başta Ayasofya Camii, Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Sarayı, Rumeli Hisarı, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Camii, Galata Kulesi, Emirgan Korusu, Kapalı Çarşı ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri olmak üzere ziyaret etmenizi önerdiğimiz pek çok önemli mekan, bina ve alan bulunmaktadır.

Turistik bir İstanbul ziyareti sırasında gezilmesi gereken yerlere, tadılması gereken lezzetlere ve denenmesi gereken restoranlara yer verdiğimiz içeriğimize İstanbul Gezi Rehberi üzerinden erişebilirsiniz.

İstanbul için henüz seyahat planlarınızı oluşturmadıysanız Enucuzu.com üzerinden İstanbul Uçak Bileti, İstanbul Otobüs Bileti ve İstanbul Otelleri’ne göz atarak onlarca farklı seçeneği karşılaştırabilir, size en uygun olanı tercih ederek ucuza, taksitli ve indirimli seyahatin tadını çıkarabilirsiniz.

Yıldız Sarayı Hakkında

  • Yıldız Sarayı Nedir? Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalma saray kompleksidir.
  • Yıldız Sarayı Hangi Saatlerde Açık? Salı – Pazar Günleri 09:00 – 17:00
  • Yıldız Sarayı Nerede? Beşiktaş, İstanbul’da.

Yıldız Sarayı, II. Abdülhamid’in emri ile inşa edilen ve inşası 1880 yılında tamamlanan, İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde bulunan bir saray kompleksidir.

1922 yılından bu yana ziyaretlere kapalı olan Yıldız Sarayı, 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki Milli Saraylar Başkanlığı’na devrildi ve aynı yıl içinde restorasyona alındı.

Milli Saraylar Başkanlığı tarafından yürütülen restorasyonun sona ermesi sonucunda Yıldız Sarayı’nın 19 Temmuz 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla müze olarak kullanıma açılacağı ve 20 Temmuz 2024 tarihinde ise ilk ziyaretçilerini kabul edeceği açıklandı.

Milli Saraylar Başkanı Dr. Yasin Yıldız, konu hakkında yaptığı açıklamalarda “Ülkemizde Osmanlı Devleti’nden bugüne kalmış beş sarayın en büyüklerinden birinin, birkaç gün içinde yerli ve yabancı ziyaretçilerimizle buluşacağını hem ülkemize hem dünyaya duyuruyoruz. Milli Saraylar’a ait mekanlar ilk açıldığında belli bir süre ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor. Şu an burasıyla ilgili bir giriş ücreti tespit etmemiş durumdayız ama vatandaşlarımız için zaten her zaman bir Müze Kart kolaylığımız var. Malumunuz Milli Saraylar’a ait mekanlar Müze Kart’la gezilebiliyor. O yüzden bütün ziyaretçilerimizi buraya bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Milli Saraylar Başkanlığı tarafından yürütülen restorasyon, konservasyon ve peyzaj çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Yıldız Sarayı kompleksindeki Büyük Mabeyn Köşkü, Çit Kasrı, Küçük Mabeyn Köşkü ve Harem Dairesi başta olmak üzere pek çok yapı ilk kez ziyaretçilerle buluşmuş olacak.

Yıldız Sarayı Rehberi: Özellikleri, Ziyaret Saatleri, Giriş Ücreti

1880 yılında tamamlanan Yıldız Sarayı, İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde konumlanmaktadır. Yıldız Sarayı’nın bulunduğu alan daha öncesinde ormanlık bir alandı ancak I. Ahmed (1603 – 1617) döneminde imparatorluk arazisi olarak ilan edildi ve I. Ahmed ve daha sonraki padişahlar tatillerini bu bölgede geçirmekten keyif aldılar.

Yıldız Sarayı, sıradan bir saray olmaktan ziyade Osmanlı mimarisinde sıkça tercih edilen türde; Büyük Mabeyn Köşkü, Küçük Mabeyn Köşkü, Çit Kasrı, Harem Dairesi, Limonluk, Hamam, III. Selim Çeşmesi, Ada Köşkü, Cihannüma Köşkü, İmparatorluk Porselen Fabrikası, Yıldız Tiyatrosu ve Opera Binası gibi farklı binaların bir arada toplanmasından oluşan bir kompleks olarak da tanımlanabilir.

Dolmabahçe Sarayı, inşaat sürecinin sona erdiği 1856 yılından 1887 yılına kadar Osmanlı İmparatorluğu’nun ana idari merkezi olarak hizmet vermiş olsa da II. Abdülhamid, Dolmabahçe Sarayı’na denizden yapılabilecek olan olası saldırılardan çekindiği için 1887 ila 1909 yılları arasında Yıldız Sarayı’na geçiş yaptı.

Böylece Yıldız Sarayı, Osmanlı İmparatorluğu’nun dördüncü ana idare merkezi haline geldi.

31 Mart Vakası sonucunda II. Abdülhamid’in tahttan indirilmesi sonrasında Yıldız Sarayı’nın önemi giderek azalmış, Yıldız Sarayı yağmalanarak bazı bölümleri ateşe verilmiştir.

1922 yılında saltanatın kaldırılması ile birlikte Yıldız Sarayı, 19 Temmuz 2024 tarihine kadar sürecek yüz yılı aşkın süreçte kapılarını dış dünyaya kapatmıştır.

Yıldız Sarayı Rehberi: Özellikleri, Ziyaret Saatleri, Giriş Ücreti

Yıldız Sarayı üç avludan oluşmaktaydı:

Birincisi, padişah ve diğer yönetim kadrosu için ayrılmıştı. Bu avluda hükümet yetkililerinin çalışma alanları, II. Abdülhamid’in özel kütüphanesi ve cephanelik bulunmaktaydı.

İkincisi, padişahın ve ailesinin özel yaşam alanıydı. Üçüncüsü ise dış bahçelerin ve fabrikaların olduğu alandı. Burada II. Abdülhamid’in isteği üzerine getirilen, en nadir çiçeklerden ve bitkilerden bazıları bulunuyordu.

Yıldız Sarayı Ziyaret Koşulları

  • Ziyaret Günleri: Salıdan Pazara
  • Ziyaret Saatleri: 09:00 – 17:00
  • Ziyaret Ücreti: Henüz Açıklanmadı
  • Erişilebilirlik: Yeterli Bilgi Sağlanmadı
  • Bilgilendirme: Milli Saraylar Başkanlığı, Yıldız Sarayı’nda Müze Kart’ın geçerli olacağını açıklamıştır.
  • Uyarılar: Yıldız Sarayı, 20 Temmuz 2024 tarihinde resmi olarak ziyaretlere açık hale gelecektir. Henüz kompleksin tüm alanları ziyarete uygun olmayabilir.
  • Uyarılar: Güncel ziyaret koşulları dönemsel olarak değişiklik gösterebilmektedir. Lütfen ziyaretiniz öncesinde resmi duyuruları kontrol edin.

Yıldız Sarayı; Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 09:00 – 17:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Milli Saraylar Başkanlığı, Yıldız Sarayı’nın ziyaret ücretlerinin henüz belirlenmediğini ancak Müze Kart’ın geçerli olacağını açıklamıştır.

Yıldız Sarayı ile ilgili mevcut ziyaret koşulları dönemsel olarak değişiklik gösterebilir. Lütfen ziyaretiniz öncesinde resmi duyuruları ve koşulları kontrol edin. Duyurular, genellikle Milli Saraylar Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayınlanmaktadır.

Yıldız Sarayı Nerededir?

  • Adres: Yıldız Mah. Palanga Cad. No:57 Beşiktaş / İstanbul

Yıldız Sarayı, İstanbul’un merkezi bir ilçesi olan Beşiktaş sınırlarında, Yıldız Parkı’nın bitişiğinde konumlanmaktadır.

İstanbul’un toplu taşıma sistemi Google Maps ile entegre edilmiştir. Google Maps üzerinden Yıldız Parkı’nın konumunu seçerek kullanmanız gereken hattı kontrol edebilir, ayrıca tahmini ulaşım süresini ve maliyetini görüntüleyebilirsiniz.

İstanbul için henüz seyahat planlarınızı oluşturmadıysanız Enucuzu.com üzerinden İstanbul Uçak Bileti, İstanbul Otobüs Bileti ve İstanbul Otelleri’ne göz atarak onlarca farklı seçeneği karşılaştırabilir, size en uygun olanı tercih ederek ucuza, taksitli ve indirimli seyahatin tadını çıkarabilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır